< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 <


Seizoen Australian Football geopend

Australian rules football (ook wel bekend als Aussie rules of Footy) is een sport die wordt gespeeld door twee teams van 18 spelers op cricketvelden (ovals), of velden van vergelijkbare omvang. Het spel onderscheidt zich van andere vormen van voetbal door de relatief snelle balcirculatie (deels door het ontbreken van buitenspelregels) en het toekennen van een vrije trap voor elke goede vangbal over 15 meter of meer: een mark. De sport lijkt voor een leek op een Rugby variant door de vorm van de bal, maar heeft geheel andere regels, vorm van het veld (ovaal) en spelverloop.

De bedoeling van het spel is om de ovale bal tussen de doelpalen te schoppen. Een bal die tussen de middelste doelpalen gaat wordt gezien als een "goal" en telt voor zes punten. Een bal die tussen een doelpaal en een zijpaal gaat wordt gezien als een "behind" en telt voor één punt. Een bal die de doelpalen raakt wordt beschouwd als een "behind". Een verdedigend team in balbezit mag beslissen zelf tussen hun eigen doelpalen te lopen met de bal om het ander team een "rushed behind" toe te kennen, dit is om in gevaarlijke situaties een goal te voorkomen.

Er kan ook gescoord worden met een handball maar dit levert altijd slechts een behind op. Als de bal door een tegenspeler nog aangeraakt wordt voordat hij de doellijn voorbijgaat dan heeft de tegenpartij de goal gestopt om er een behind van te maken.

Australische Football is populairst in Australië South. De staat heeft het hoogste participatietarief mensen die aan Australische Football, met meer dan 2.2% van de bevolking van 18 jaar en ouder die aan de sport deelnemen.Het dragen van de Rugzak

Wat de beste manier is van het dragen van de rugzak hangt enigzins af van de persoon, en het type/model rugzak. Het vereist enige praktijk ervaring om voor jezelf de beste manier te vinden. Maar hier wat stappen om je te helpen:

- Zet alle banden (schouder, heup en stelbanden) los.
- Zet de rugzak op je rug, en trek de heupbanden aan zodat deze precies op het harde deel van je bekken leunt. Als je dit niet goed doet, zal de tas teveel drukken op je buik (te hoog) of op je bovenbeenspieren (te laag).
- De frame heeft de juiste lengte als deze ongeveer 5 centimeters boven je schouders uitsteken. (Iets hoger is niet zo erg, mits dit uiteraard niet je achterhoofd raakt)
- Trek nu de schouderbanden aan tot je ook gewicht op je schouders gaat voelen. Als de schouderbanden nu niet goed aansluiten moet je de ruginstelling aanpassen.
- Nu kan je de gewichtsverdeling enigzins varieren met de kleinere stelbanden boven de borst en bij de heupbanden. Varieer het gewicht tijdens de tocht wat, hierdoor krijg je minder snel last.La Vie en Rose

Bloemenveiling Aalsmeer is ’s wereld grootste rozenveiling. Met een totaalaanbod van meer dan 400 verschillende soorten rozen heeft Aalsmeer het grootste rozenaanbod ter wereld. De prijsvorming in Aalsmeer bepaalt de verkoopprijzen van rozen wereldwijd.

Exclusieve soorten zijn in het aanbod ruim vertegenwoordigd: kwekers van nieuwe en bestaande soorten zien in de veilingklok een prima etalage voor hun product. Om die reden worden de meeste nieuwe soorten rozen in Aalsmeer geïntroduceerd: zo’n 70 per jaar.

Bekende ‘cultivars’ of soorten rode rozen die met Valentijn populair zijn, zijn Passion , Red Naomi, Grand Prix, El Toro en Happy Hour. In de week voor Valentijn worden in totaal circa 50 miljoen stelen rozen verhandeld.
Scan vervangt handmatig fouilleren

Schiphol controleert sinds enige tijd het personeel van de luchthaven met een zogeheten securityscan. De scan moet de plaats innemen van het handmatig fouilleren.
Als de proef een succes blijkt, moeten in de toekomst ook passagiers door de scan. Onder de werknemers is onrust ontstaan, omdat ze zich niet gemakkelijk zouden voelen bij de gehanteerde methode.

De scan, die in 1,5 seconde wordt gemaakt, kan volgens Schiphol tijdswinst opleveren. Voordat het apparaat is neergezet, is onder meer overleg gevoerd met verschillende vakbonden. De luchthaven heeft woensdagmiddag een bijeenkomst om de methode met het personeel te evalueren. Ook bestaat onduidelijkheid over mogelijke risico's voor de gezondheid.

Het gaat niet gaat om een bodyscan, waarbij als het ware in het lichaam kan worden gekeken. Een beveiligingsmedewerker ziet op de scan of iemand bijvoorbeeld wapens op zijn lichaam draagt. Beveiliging medewerkers die de scan zien, weten niet welke gezichten bij de lichamen horen. Als toch iets wordt gezien op de scan, wordt alsnog gefouilleerd.Iedereen een Bal

Vandaag is voetbalgeschiedenis geschreven. Noord-Koreaanse voetbalgeschiedenis om precies te zijn, want het Noord-Koreaanse elftal voor speelsters onder de 20 jaar is vandaag in Rusland wereldkampioen geworden. Nederland werd helaas al in de voorrondes uitgeschakeld.

In een volledig Aziatische finale verpletterde Noord-Korea China met 5-0. De goals kwamen van Jo Yun Min, Kim Song Hui (2x), Kim Kyong Hwa en Kil Sonm Hui.

Bondscoach Choe Kwang Sok was dolgelukkig na de verrassende zege. "Ik ben dolblij dat we aan de verwachtingen van onze regering en onze fans hebben kunnen voldoen. Ik feliciteer mijn speelsters met hun goede prestatie. We hebben vele getalenteerde speelsters in Korea en dit succes betekent dat we nog meer reden hebben om nog meer speelsters van gelijke kwaliteit te vinden en te ontwikkelen."

Na de overwinning verkeerde heel Pyongyang in een feestroes. Iedereen kreeg van de Staat een gratis bal!O Sole Mio

Voor Suus...en luister mee..

Che bella cosa 'na iurnata è sole
Nària serena doppo 'na tempesta
Pe' llaria fresca pare già 'na festa
Che bella cosa 'na iurnata ò sole

Ma nàtu sole
Chiùbello, ojè
Ò sole mio
Stan fronte a te

Ò sole, o sole mio
Stan fronte a te
Stan fronte a te

Quanno fa nottè ò sole se ne scenne
Me vene quase 'na malincunia
Sotto à fenesta toia restarria
!uanno fa notté ò sole se ne scenne
Ma nàtu sole

Ma nàtu sole
Chiùbello, ojè
Ò sole mio
Stan fronte a te

Ò sole, o sole mio
Stan fronte a te
Stan fronte a teZiekenhuiskleding

Een woordvoerder van het Royal Hospital te Preston heeft uitgelegd dat het ziekenhemd, dat het lichaam van top tot teen bedekt, «de cultuur en de geloofsovertuiging» respecteert van veel patiënten die zich niet op hun gemak voelen om de operatiekamer binnen te gaan in de hemden die gewoonlijk worden gebruikt.

Volgens ziekenhuisbronnen is het idee door de patiënten met enthousiasme ontvangen en ook de collega’s van zeer veel ziekenhuizen in het Verenigd Koninkrijk vonden het erg goed. Het bericht is terechtgekomen op de voorpagina van de “Daily Express” die het initiatief echter bekritiseerd heeft en het afgedaan heeft als overdreven “political correct”.