< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 <


Vuurwerk uit India

Het seizoen 2007/2008 wordt smullen voor de Nederlandse vuurwerk liefhebbers. Op de vuurwerkbeurs van Bombay worden veel nieuwe items verwacht: van echt ouderwets grondvuurwerk tot superheftige batterijen, pijlen met ring-effect, knallers en alles wat daar tussen zit. China heeft er een grote concurent bij.

De ‘hypermoderne’ collectie uit India is helemaal nieuw. Het is voornamelijk door liefhebbers samengesteld en betreft een mix van traditie en de allerlaatste technologie. De meeste batterijen en pijlen zijn gezien de grootte of limieten die de overheid stelt, maximaal met kruit gevuld. En dat de effecten waarschijnlijk kleuriger, heftiger en meer symmetrisch zijn wordt gegarandeerd.Poëzie

Het populaire romantische radioprogramma 'Candle Light' viert zijn jubileum.
Geniet van dit onroerende gedicht:

Jij,

Ik,

Zij?

Jullie?

Hij?

Ik!

Wij...!!!

'From Russia with Love'

De Amerikaanse invloed in Rusland neemt nog altijd toe.
Steeds meer Russen geven bloemen aan hun geliefden op Valantijnsdag. Dit is van oorsprong een Amerikaanse traditie.

Nog nooit zijn zo veel bloemen verkocht bij de bloemenstallen rond het rode plein in Moskou. Er was niets meer te krijgen aan het eind van de dag.
De rode Anjers waren als eerste uitverkocht.Binnen is het -7 graden

De zich eindeloos uitstrekkende bossen, die voor een groot deel nog ongerept zijn, maken een bezoek aan Lapland tot een niet te missen belevenis.

Met zijn 20.000 km2 groot natuurgebied wordt Kiruna ook weleens de ´laatste Europese wildernis´ genoemd. In dit ongerepte natuurgebied ligt de hoogste bergtop van Zweden, de Kebnekaise. Dit gebied telt maar liefst 6.000 natuurlijke meren die zorgen voor een uitzonderlijke fauna en flora.

Maar dé attractie is ongetwijfeld het vlakbij gelegen, en enige echte ijshotel. Een ´must do´ voor iedere liefhebber van het Hoge Noorden. Tijdens de zomermaanden smelt het ijshotel gewoon weg en wordt het naar de winter toe jaarlijks herbouwd door een internationaal beeldhouwteam. De kans dat je dus 2 keer in dezelfde kamer zal slapen is onbestaande.

Het ijshotel in Zweden is te bereik door te vliegen naar Kiruna. Dit kan via Stockholm vanaf Schiphol. Bij het ijshotel zijn diverse activiteiten te boeken: denk hierbij aan sauna, hondenslee-tochten en sneeuwscootertrips. Een overnachting in het ijshotel is altijd met ontbijt en extra warme kleding en slaapzakken. De temperatuur binnen ligt tussen de -5 en -7 graden Celsius.Prettig vertoeven tussen de Boeven

De criminaliteit in Nederland is de op drie na hoogste in de EU en ligt ruim boven het gemiddelde in de Europese Unie. Geweldpleging ligt maar liefst 50 procent hoger dan het EU-gemiddelde en is het afgelopen decennium toegenomen. Dat blijkt uit het onderzoek 'The burden of crime in the EU' , uitgevoerd door een aantal onderzoeksbureaus. Slechts in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Estland hebben burgers meer last van criminaliteit dan de gemiddelde Nederlander.

Nederland staat ook derde in een internationale lijst van landen waar het prettig toeven is. Alleen Frankrijk en Australië komen beter uit de leefkwaliteit-ranglijst. De lijst is gepubliceerd in het internettijdschrift International Living , dat zich richt op mensen die in het buitenland werken. Het tijdschrift vergelijkt de kosten van levensonderhoud, het belastingniveau, het klimaat en de kansen in groeiende markten van 193 landen in de wereld. Ook de veiligheid, infrastructuur en het milieu worden meegewogen.

Tja, gaan we nou wel of niet emigreren?Zeehondencreche verlaat Pieterburen

Zeehondencrèche Lenie 't Hart verlaat op korte termijn het Groningse Pieterburen, tot verbijstering van de plaatselijke ondernemers. Zeehondengoeroe 't Hart heeft nieuwbouwplannen voor een nieuw groot zeehondencentrum ergens langs de Waddendijk, dat naar schatting vijftien miljoen euro moet gaan kosten.

't Hart onderhandelt op dit moment met Delfzijl, Eemsmond, Dongeradeel en Harlingen, die in de rij staan om haar te strikken met grote sommen geld. Eind volgende maand wil zij geïnventariseerd hebben welke gemeente de beste financiële aanbieding doet.Clintons geven meubels uit Witte Huis terug

Oud-president Bill Clinton en zijn vrouw Hillary hebben voor 28.000 dollar aan sofa's, tapijten en ander huisraad teruggegeven die ze bij hun vertrek uit het Witte Huis in Washington hadden meegenomen.

Een woordvoerder van de National Park Service zei dat zal worden uitgezocht of de stukken al dan niet persoonlijk eigendom van de Clintons zijn.