< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30


Franse rellen bedreigen Amsterdam

Verschillende afdelingen van de Amsterdamse politie, zoals de Mobiele Eenheid, beslisten gisteren extra personeel van vakantie terug te roepen. De stijgende vrees voor gelijkaardige rellen als in Frankrijk vormde de aanleiding om klaar te staan mochten in onze hoofdstad rellen naar Frans model de kop opsteken. Dat was bijvoorbeeld het geval voor verschillende manschappen van de Amsterdamse Mobiele Eenheid.

Een en ander komt er na de vaststelling dat enkele patrouilles van de politie tijdens interventies en routinecontroles van groepen 'hang-ouderen' te horen kregen dat zij daarmee het beste mee konden ophouden, ,,anders breekt in de Amsterdamse straten dezelfde hel los als in Frankrijk''.
'Hang-ouderen' vormen een steeds grotere bedreiging in onze 'vergrijsende' samenleving!De Military

De uithoudingsproef is zonder enige twijfel het zwaarste onderdeel in de military. Het parkoers bestaat uit vier onderdelen en is voorzien van vlaggen. De paard-ruiter-combinatie begint met een afstandsrit op tijd zonder hindernissen gevolgd door een rengalop met ongeveer acht sprongen. Als derde onderdeel volgt wederom een afstandsrit zonder hindernissen.

Na deze eerste drie onderdelen krijgen paard en ruiter tien minuten pauze, dit om uitputting bij de paarden te voorkomen. Na vereiste pauze begint men aan de crosscountry. Dit onderdeel speelt zich af op een zwaar terrein waarin bovendien een aatal hindernissen in is aangebracht.
Er zijn ieder jaar tijdens de military in Boekelo weer veel mooie medailles te winnen en de kampioen van Uzbekistan is dit jaar weer favoriet.Topdrukte op Schiphol

Schipholbezoekers ergeren zich in toenemende mate aan de gigantische rijen bij de paspoortcontroles. Terwijl veel balies van de Koninkllijke Marechaussee onbezet zijn, groeit het aantal wachtende passagiers en de irritatie. Alleen door honderd euro te betalen omzeil je de wachtrijen. De top van Defensie ziet tot nu toe geen noodzaak om de marechausseebezetting verder uit te breiden. Vooral 's ochtends tijdens de piekuren leidt dat tot lange rijen wachtende passagiers.

Ook ongeveer 1,1 miljoen Nederlanders trekken erop uit tijdens de voorjaarsvakantie die zaterdag begint. Die prognose bracht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) maandag naar buiten. Het buitenland is met 600.000 vakantiegangers licht favoriet. Een half miljoen Nederlanders verblijven een of meer nachten elders in eigen land. Het verwachte aantal vakantiegangers ligt vrijwel even hoog als vorig jaar.

Op Schiphol is er ook een enorme run ontstaan op last-minute-reizen dat veel chaotische en vooral histerische taferelen opleverd aan de vertrek-balies!Reizigers in ademnood door overvolle trein

De Nederlandse Spoorwegen hebben woensdag in de ochtendspits een oude trein ontruimd op station Voorburg. De trein was onderweg van Gouda naar Den Haag en raakte bij stops in Zoetermeer en Den Haag-Ypenburg zo vol dat reizigers in ademnood raakten.

De passagiers probeerden de deuren te forceren, waarop de verkeersleiding van de NS besloot dat iedereen de trein moest verlaten. Dat heeft een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen (NS) gezegd.

De ontruiming was volgens de woordvoerder te wijten aan een ongelukkige samenloop van omstandigheden. "Doordat RandstadRail niet rijdt, is het op dit traject al drukker dan normaal. Daarom hebben we veel oude treinen moeten inzetten. Vanochtend lagen er weer veel blaadjes op de rails, waardoor verschillende treinen uitvielen. De betreffende trein raakte daardoor overvol met alle gevolgen vandien."De New York City Marathon

Het gebeurt op de eerste zondag van november. Meer dan 30.000 lopers uit alle hoeken van de wereld verzamelen zich in New York om aan de ultieme marathon deel te nemen. Ultiem omdat meer dan 2 miljoen toeschouwers de lopers letterlijk naar de finish toe schreeuwen. Vraag het aan alle mensen die het eerder meegemaakt hebben; of je nu loopt of toekijkt.

De eerste New York City Marathon werd gehouden in 1970. De marathon telde toen 55 finishers, die rondjes in Central Park liepen. Het Central Park dat vandaag de dag nog steeds een belangrijke rol in de marathon speelt. Vanaf 1976 is de marahon verhuisd naar de straten van New York’s vijf bekendste wijken; Staten Island, Brooklyn, Queens, the Bronx en Manhatten. Vijf bruggen (waaronder de bekende en bij lopers beruchte Queensboro Bridge) zijn een ware uitdaging voor de lopers. Meer dan 12.000 vrijwilligers melden zich elk jaar weer aan om de lopers tijdens de marathon te verzorgen. Hetzij met drinken, eten of medische verzorging.

De laatste kilometers worden afgelegd door Central Park om te finishen at Tavern on the Green in Central Park zelf.
Deze marathon is model geworden voor alle andere grote stedenmarathon waar dan ook ter wereld.Nederland is Vies

Nederland behoort tot de vieste landen ter wereld. De grootste milieusatelliet, Envisat , laat in de eerste geanalyseerde beelden van de aarde een smerig beeld zien van ons land.

De concentratie van stikstofdioxide (NO2) in de lucht boven de Randstad is de hoogste in Europa en een van de hoogste in de wereld. De gegevens van Envisat worden doorgespeeld naar het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, dat ook metingen publiceert over luchtvervuiling. Het beeld van Envisat stemt daarmee overeen.

Stikstofdioxide komt vrij bij verbranding. De concentraties zijn hoog in dichtbevolkte gebieden, waar veel verkeer is en waar gebouwen worden verwarmd. Voor ons land komt daar nog eens bij dat ook zeeschepen veel NO2 uitstoten.

Langs ruim 400 stadswegen is de luchtkwaliteit te slecht om te voldoen aan de Europese gezondheidsnormen. Rotterdam voert met 76 straten de lijst nog steeds aan, gevolgd door Amsterdam (52), Utrecht (42) en Den Haag (30).De Moulin Rouge

'From Paris to Vegas' is de nieuwe wervelende show in de beroemde Parijse nachtclub Moulin Rouge .
Bezoekers worden ondergedompeld in de betoverende wereld van de showbusiness, met schitterende kostuums, zang, dans, striptease en komedie. Het ballet verzorgt een stuk muzikale geschiedenis met originele dansen waaronder natuurlijk de Cancan.

Verder worden ‘gastoptredens’ van onder meer Edith Piaf afgewisseld met een prachtige filmmedley en eigentijdse zang- en dansnummers.
Je wordt in de Moulin Rouge binnengezogen in een kleurijke, extravagante droomwereld en je zal om na afloop in een heerlijke roes de club te verlaten.