< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Onrust onder feestende fans Barça

De feestvreugde in Barcelona na de winst van de Champions League is verstoord door rellen in het centrum van de Catalaanse stad. De politie arresteerde in de nacht van zaterdag op zondag meer dan honderd baldadige voetbalfans.
Bij de rellen, die ruim twee uur duurden, raakten circa 130 mensen gewond, onder wie 37 agenten.

Ongeveer 100.000 supporters van FC Barcelona vierden feest in de binnenstad na de zege van op Manchester United. Het stroomde vol met uitzinnige fans op de Ramblas en de Plaza de Catalunya.Johnny's Lesvos

http://gallery.johnvandervlist.nl/#1
Groter beeld weergeven


Click for Mytilini, Griekenland Forecast


Katten zijn massamoordenaars

Een kat mag thuis een lief en onschuldig beestje blijken, op straat worden het bloeddorstige massamoordenaars. Allerlei kleine dieren vallen ten prooi aan katten. Iedere kat zou jaarlijks gemiddeld vijf slachtoffers maken. Om er een preciezer cijfer op te kleven, willen Britse wetenschappers enkele katten met elektronische apparatuur volgen, meldt de Daily Mail.

De negen miljoen Britse katten zouden bij onze overzeese buren jaarlijks verantwoordelijk zijn voor de dood van bijna 150 miljoen vogels, muizen, konijnen en andere dieren. De onderzoekers beschikken over een leger van 241 katten. Tot nu toe waren ze goed voor gemiddeld bijna vijf prooien per kat per jaar. Onder de slachtoffers zaten zelfs een wezel en een mol.

Katten brengen niet al hun prooien mee naar huis. Een vorige studie stelde dat ze slechts dertig procent van hun prooien meebrengen. Sommige prooien zijn te groot en worden ter plekke opgepeuzeld. (gb)


Massamoordenaars op Kreta


Crisis raakt wapenhandel nauwelijks

Winstwaarschuwingen. Omzetdalingen. Nagenoeg elke sector gaat gebukt onder de economische crisis. Op het financiële slagveld vloeit bloed. Op een paar plaatsen stroomt de champagne echter rijkelijk, als er na een nieuwe, ferme order weer een kurk van de fles knalt.

Het zijn wel feestjes in stilte: de defensie-industrie staat niet te boek als een schreeuwlelijk die elke binnengesleepte order van de daken schreeuwt. Ook regeringen scheppen zelden op over geplaatste bestellingen of over stimuleringsmaatregelen voor de eigen wapensector.

Nederland is een van de grootste wapenexporteurs. Volgens een rapport van de Campagne tegen Wapenhandel zou Nederland, per hoofd van de bevolking gemeten, de grootste wapenexporteur in 2008 zijn. In de periode 2003-2007 was Nederland grofweg de zesde grootste wapenexporteur ter wereld, gemeten naar het volume van geëxporteerde zware wapens. De relatief hoge Nederlandse wapenexport was in deze periode vooral te danken aan de verkoop van overtollig krijgsmachtmaterieel aan Chili, Duitsland, België, Portugal en Egypte.Times Square autovrij

New Yorks beroemde Times Square,'s werelds meest drukke kruispunt, ziet er voortaan anders uit;
de stad heeft beslist auto's te bannen op Broadway.
Tussen 42nd en 47th streets en tussen 33rd en 35th streets bij Herald Square zullen auto’s geweerd worden.

De straten worden autovrij en zullen worden omgeturnd tot voetgangersgebied. De autoriteiten maken zich sterk dat de beslissing de veiligheid van voetgangers ten goede zal komen, het verkeer vlotter zal doen verlopen en voor minder luchtvervuiling zal zorgen.
Kleur bekennen

Test jezelf eens op kleurenblindheid...
Doe hier eerst de test & ga daarna naar Johnny's colors.
Omhoog