< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30Crisis bij tandheelkunde

Tandartsen krijgen het steeds moeilijker.
Door de financiele crisis blijven patienten thuis.
Steeds meer behandelen liever zichzelf
met alle verschrikkelijke gevolgen van dien.Johnny's Griekenland

http://gallery.johnvandervlist.nl/#3
Groter beeld weergeven

Theodorakis in het Herodeion

Giorgos Dalaras zong 'The neighbourhood of dreams' van de Griekse componist Mikis Theodorakis, samen met het Nederlandse Metropole Orkest onder leiding van Dick Bakker, in het antieke Odeion van Herodus Attikus (het Herodeion) in Athene. Mikis Theodorakis werd internationaal bekend met zijn sirtaki muziek: De titelsong 'La danse de Zorba' van de film Zorba the Greek werd één van de grootste Top 40 hits aller tijden. Hij schreef oa. ook de muziek voor de film Serpico met Al Pacino in de hoofdrol.

Het Herodeion theater, ten zuiden van de Acropolis, is gebouwd in 161 v.Chr. en wordt nog steeds gebruikt. (Vredenburg in Utrecht wordt al na 35 jaar gesloopt...) De Romeinse aristocraat, Herodus Atticus – politicus en filosoof- heeft het laten bouwen ter herinnering aan zijn vrouw Regilla die in 160 AD overleed.. De akoestiek is nog steeds fantastisch. Het Herodeion, met 5000 zitplaatsen, is de belangrijkste plaats voor voorstellingen, georganiseerd in het kader van het Festival van Athene, waaronder opera's, muziek en dans.kleine stegen zonder zon
en lage huizen
het regent in de arme buurt
het regent ook in mijn hart

oh valse en onrechtvaardige wereld
bron van mijn weemoed
je bent te klein om plaats te bieden
aan mijn zuchten

onmeetbaar is mijn rampspoed
ongekend in de wereld
zwaar gaan mijn dagen heen
als druppels van de regen


Verstoppertje spelen

Wie niet weg is , is gezien...
en ik tel tot tien...
1,2,3,4,5,6,7,8,9,10...
Ik kom !!!


computerspelletjes verdringen het verstoppertje spelen

Miljarden armer door crisis

In de Verenigde Staten, het 'rijkste land van de wereld', eist het spook van de daklozen tot in het kleinste dorpje slachtoffers. De kaalslag in de steden is het grootst. Al meer dan 1 miljoen mensen heeft zijn huis verloren. Nog eens zes miljoen staan op het punt op straat te worden gezet.

In Reno, in Los Angeles, overal verrijzen tent-cities. Anderen wonen in car-cities (autosteden), zoals bij Santa Barbara in Californië. Alleenstaanden, gezinnen met kinderen wachten er in auto’s gelaten op soep uit gaarkeukens.(AD)


De huizenmarkt is wereldwijd compleet ingestort.

Een kijkje op de NYSE


etc...
NY400

Dit jaar vierde Nederland 400 jaar vriendschapsrelaties met de Verenigde Staten.
NY400, is een jaar vol festiviteiten in New York, waarin centraal staat dat het dit jaar precies vierhonderd jaar geleden is dat een Nederlands schip de Hudson opvoer en een nederzetting stichtte op Manhattan.

In 1609 ging ontdekkingsreiziger Henry Hudson in opdracht van de Verenigde Oost-Indische Compagnie op zoek naar een doorgang naar Azië. Hij voer de Atlantische Oceaan over en stuitte op Manhattan. De ontdekkingstocht van Hudson, die zelf een Engelsman was, leidde in 1624 tot de stichting van een handelspost. Een jaar later werd de handelspost omgedoopt tot Nieuw Amsterdam, het latere New York.


Johnny's ontdekkingstocht op de Hudson in 1975
Omhoog