< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30Royal Ascot

Een van de grootste 'social events' in onze global village is de terugkerende paardenrace op Royal Ascot. In 1711 opgericht door Koningin Anne is dit de meest beroemde paardenracebaan ter wereld. Het evenement duurt 4 dagen, en het hoogtepunt van iedere dag is het moment waarop koningin Elizabeth in haar koets de renbaan oprijdt.

Royal Ascot is bij uitstek de plaats om gezien te worden; paardenliefhebbers kunnen een prachtige race bijwonen en diegenen die wel van een gokje houden, kunnen hun hart ophalen. Voor dames is het vooral de donderdag, de traditionele Ladies Day geschikt: de dag dat er wordt gewedijverd om de mooiste hoed van de dag.The name's Bond, James Bond

De klassieke zinsnede My name is Bond, James Bond is niet terug gekeerd in de laatste Bondfilm Quantum of Solace.
In de voorgaande 22 Bondfilms van de laatste 46 jaar, dook de zin altijd wel terloops ergens op. Tijdens de opnames voor deze 007 is wel geprobeerd om de kenmerkende Bond-uiting in te passen, maar regisseur Marc Foster slaagde daar uiteindelijk niet in.

Bond-acteur Daniel Craig heeft dit maal eveneens de fameuze woorden: ’shaken not stirred’ niet uitgesproken bij het bestellen van een martini.
Het is echter niet uitgesloten dat de zinsneden in de toekomst zullen terugkeren.Johnny's Kreta

Met dank aan Dirk Braam en Go-Best/Sunrise Travel.
Klik en start de diashow:

http://gallery.johnvandervlist.nl/#2
Groter beeld weergeven

Kreta stond 2e in de top 3 van opkomende toeristische hotspots in de wereld voor 2009.
Dat blijkt uit een onderzoek van Tripadvisor, Amerika's grootste en meest gezaghebbende reissite. Opvallend is dat er maar 1 Aziatische en geen Caribische bestemmingen in de top 10 zitten.

Griekenland is ook drie keer in de prijzen gevallen tijdens de World Travel Awards:
Europe's Leading Beach Resort” is Minos Imperial geworden op Kreta, “Europe's Leading Conference Resort” is Grand resort Lagonissi bij Athene en “Europe's Leading Spa Resort” is Aldemar Olympian Village op de Peloponnesos.

Click for Iraklion, Griekenland Forecast
Rennen in Pamplona

Bij het traditionele stierenrennen in de Noord-Spaanse stad Pamplona zijn dit jaar 457 mensen gewond geraakt. Acht ochtenden achter elkaar werden stieren door de straten van Pamplona naar de arena gejaagd. Waaghalzen renden voor de stieren vooruit. Matadors doodden de stieren vervolgens in de arena.

Het stierenrennen worden al sinds 1924 georganiseerd tijdens het festival van San Fermin, de beschermheilige van Pamplona. Sindsdien zijn er bij de rennen veertien mensen gedood. De laatste dode viel in 2003. Het festival is wereldwijd bekend geworden nadat Ernest Hemingway er in 1926 een boek over schreef: "The Sun Also Rises". Jaarlijks komen er zo'n 1 miljoen toeristen op het spektakel af.Raki voor gevordenen

De nationale drank van Kreta is raki (of tsipouro / tsikoudia). Dit is een sterke heldere drank met ongeveer 40% alcohol en wordt gedistilleerd uit de drab die overblijft nadat de wijn uit druiven is geperst. Deze drab wordt de wijnmost genoemd.
De eerste Griekse raki werd in de veertiende eeuw gemaakt door monniken in de provincie Macedonia in het noorden van Griekenland.

Overal over Kreta wordt raki gemaakt en veel kleine dorpjes hebben een, al dan niet legale, distilleerderij (of Rakizio). Raki heeft een zeer sterke smaak en voor ongeoefende drinkers is het moeilijk een borrelglas van het spul binnen te houden.


(fotografie: Jan Dragt)

Lichaamstaal

Lichaamstaal is de belangrijkste component bij het flirten. Het is onmogelijk om mannen of vrouwen te verleiden met alleen verbale communicatie. Op het moment dat jij denkt dat je 'alleen maar' aan het praten bent, straal je bewust of onbewust met je lichaam al allerlei zaken uit.

Soms hebben die helemaal niets te maken met het gespreksonderwerp. Je bewust van je uitstraling en lichaamshouding is belangrijk. Het bepaalt voor een groot deel de indruk die je achterlaat bij iemand.Kri Kri geiten spotten

Op Kreta lopen meer geiten rond dan mensen.
Het eiland Dia is een natuurreservaat voor de Kri Kri geiten. Oorspronkelijk komen deze geiten uit de Samaria kloof op West-Kreta. Je kunt naar Dia met een bootje om vervolgens te genieten van een prachtige wandeling rond het eiland, te snorkelen, te zwemmen of gewoon relaxed te genieten van de zon en Kri Krí's te spotten.

Vergeet niet je fototoestel mee te nemen!


Omhoog