< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30Pasar perron

De Olympische Spelen zijn waren nog maar net afgelopen en het Spoorwegmuseum in Utrecht bracht je alweer in Oosterse sferen. Op 29, 30 en 31 augustus beleefden bezoekers een stukje Azi in Utrecht. Pasar Perron stond dit jaar namelijk in het teken van vijf Aziatische wereldsteden.

Bangkok, Hong Kong, Bombay, Tokio en Jakarta stonden centraal en lieten het beste van zijn land op cultureel, lifestyle en culinair gebied zien. Er was een Chinees theeplein, je kon sushi rollen, sumo worstelen of natuurlijk een hapje eten in een Indonesisch restaurant. Tevens werden in het museumtheater Bollywoodfilms uitgezonden en waren er diverse optredens te zien uit Azi.


Ballet uit Thailand op de Pasar perron. (fotografie: Jan Dragt)

Johnny's Corfu

Met dank aan Dirk Braam.
Klik en start de diashow:

http://gallery.johnvandervlist.nl/#0

Groter beeld weergeven

Sinds 2007 staat het oude centrum van de stad Corfu ( Kerkyra ) op de werelderfgoed lijst van Unesco.

Click for Korfoe, Griekenland Forecast

Kadobon

De nieuwe eigenaar van Manchester City, Sulaiman Al-Fahim, wil van zijn nieuwe speeltje de beste club van de wereld maken. Om zijn doelstelling kracht bij te zetten zegt hij 150.000.000,00 euro over te hebben om Cristiano Ronaldo los te weken bij stadsrivaal Manchester United.

De salarissen van sporters worden steeds onbegrijpelijker. Zo verdient bv. Ruud van Nistelrooi zo.n 14.000.000,00 per jaar. Dat is 56.000,00 per dag voor een paar uurtjes voetballen. Zijn collega David Backham 'werkt' voor 18.000.000,00 euro's per jaar ( 72.000,00 per dag ). Tennisser Andre Agassi sloeg z'n balletjes over een netje voor 23.056.000,00 per jaar ( 92.224,00 per dag ) en golfer Tiger Woods slaat balletjes in een gaatje voor 80.000.000,00 US dollar per jaar.

Toen ik tijdens mijn jeugd in 1969 als 'topsporter' ooit uitkwam voor het Nederlands jeugd honkbalteam kreeg ik een kadobon ter waarde van 25 guldens! En daar was toen ik echt heel erg blij mee! Zeg nou zelf: echte blijdschap is toch niet in geld uit te drukken ?


'topsport' in 1969
Papa's Got a Brand New Bag

Luister naar James Brown (opname uit 1965):Come here sister.....Papa's in the swing
He ain't too hip...about that new breed babe
He ain't no drag
Papa's got a brand new bag
Come here mama....and dig this crazy scene
He's not too fancy....but his line is pretty clean
He ain't no drag.
Papa's got a brand new bag

He's doing the Jerk....
He's doing the Fly
Don't play him cheap 'cause you know he ain't shy
He's doing the Monkey, the Mashed Potatoes, Jump back Jack, See you later alligator.

Come here sister
Papa's in the swing
He ain't too hip now
but I can dig that new breed babe;
He ain't no drag
He's got a brand new bag

Oh papa! He's doing the Jerk
Papa...he's doing the Jerk
He's doing the twist ... just like this,
He's doing the Fly ev'ry day and ev'ry night
The thing's....like the Boomerang.
Hey....come on
Hey! Hey.....come on
Hey! Hey....he's pu tight...out of sight...
Come on. Hey! Hey!Taliban taaie tegenstanders

Het gaat niet de goede kant op met de oorlog in Afghanistan. Dat zegt Navo-generaal David McKiernan donderdag tegen NRC Handelsblad. Volgens McKiernan is het geweld heviger dan ooit sinds het begin van de oorlog in 2002.
"Dit jaar is er meer geweld dan vorig jaar, en toen was het meer dan het jaar daarvoor. Dit gaat dus niet de goede kant op. De opstandelingen zijn buitengewoon taaie tegenstanders", aldus de Amerikaanse generaal.

Op dit moment telt het Amerikaanse contingent in Afghanistan 33 duizend manschappen, het hoogste aantal sinds het begin van de missie. Om het overwicht te verkrijgen dat volgens de VS nodig is om strijd te beslechten worden Amerikaanse troepen die uit Irak worden teruggetrokken in Afghanistan ingezet. In totaal bevinden zich in het land meer dan 65 duizend buitenlandse soldaten uit veertig landen.

Nederland blijft met 1650 Nederlandse militairen tot 2010 actief in de Zuid-Afghaanse provincie Uruzgan.Verzet tegen Bongkak

In Thialand is veel verzet tegen de nieuwe naam van de hoofdstad: Bongkak !

Daklozen getrakteerd op lunch

Een kleine tweehonderd daklozen zijn afgelopen zaterdag onthaald op een drie gangen lunch door de gemeente Amsterdam. Dit naar aanleiding van een uitspraak van wethouder Aboutaleb, hij maakte vorig jaar september de opmerking dat tachtig procent van de Amsterdamse dak en thuislozen zou frauderen met de uitkering.

Nader onderzoek wees uit dat deze bewering niet klopte waarop GroenLinks de wethouder aansprak. Ze vonden dat de daklozen onnodig in een hokje waren gestopt en er wel een goedmakertje vanaf zou moeten kunnen.
Omhoog