< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30Taxi's zijn relatief duur

In Nederland rijden er ruim 19.000 taxi’s . Bijna 20% hiervan is actief in één van de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam. Den Haag en Utrecht). De taxi-dichtheid (aantal taxi’s per 1.000 inwoners) in Nederland is 1,2 en in de vier grote steden 1,8. In vergelijking met landen als Zweden, Nieuw-Zeeland en Ierland is de taxi-dichtheid in Nederland relatief laag. In vergelijking met België en Duitsland ligt de taxi-dichtheid in Nederland op een iets hoger niveau.

In Nederland zijn taxi’s relatief duur. Dat merken we als we in het buitenland een taxi pakken. In vergelijking met bijvoorbeeld Duitsland zijn onze maximumtarieven hoog. Bij het nieuwe instaptarief van 7,50 euro zijn de eerste twee kilometer inbegrepen. Daarna mogen taxi’s maximaal 2,20 euro per kilometer vragen. Een ritje van 10 kilometer komt zo maximaal uit op 25 euro. Hetzelfde ritje kost bijvoorbeeld in Berlijn nog geen 18 euro, 30% minder.


Een goedkoop buitenlands taxi-ritje is wel veel spannender.
Rondje het café duurst in Amsterdam

Voor het vijfde jaar op rij is Amsterdam de duurste stad voor een bezoek aan de horeca. Een rondje (twee fluitjes, twee rosé en twee fris) komt de bezoeker te staan op 15,50 euro. Dat is 2,4 procent meer dan in 2007.
Dit heeft het adviesbureau Van Spronsen & Spronsen uit Leiderdorp becijferd. Het bureau onderzoekt sinds 2004 de drankprijzen in de 21 grootste steden van Nederland.

Het betreffende rondje kost in Rotterdam en Den Haag 15 euro. In Rotterdam steeg de prijs voor een rondje met 3,4 procent, in Den Haag met zelfs 6 procent. Het goedkoopst is Breda met gemiddeld 12,88 euro voor de zes consumpties. Een biertje is dit jaar zo’n 6 procent in prijs gestegen door duurdere grondstoffen en verpakkingsmaterialen.

In Amsterdam is een fluitje het duurst: 2,35 euro. In Utrecht en Almere is de bierdrinker het goedkoopst uit met 1,93 euro voor een fluitje. Roséliefhebbers zijn het voordeligst uit in Zoetermeer; gemiddeld doet een glas 2,50 euro. Het duurste glas rosé drinkt men dit jaar in Den Haag met een gemiddelde prijs van 3,25 euro. Gemiddeld steeg de prijs van een glas rosé met 4 procent. (anp)Tuk Tukje pakken

Binnenkort wordt een Tuk Tukje pakken in Nederland heel gewoon! De Tuk Tuk-taxi's vormen een ideale aanvulling op het kleinschalige openbaar vervoer in de binnenstad en zorgen ervoor dat je direct de plaats van bestemming bereikt.

Tuk Tuk-chauffeurs rijden nog zonder chauffeurspas en taximeter. De Wet personenvervoer 2000 is niet op de tuk-tuk van toepassing. Daardoor is het gebruik ervan als taxi zonder vergunning toegestaan. Een tuk-tuk moet voorzien zijn van een kenteken en mag alleen worden bestuurd door iemand met de minimumleeftijd van achttien jaar die in het bezit is van een rijbewijs B.

De Tuk Tuk's die in Nederland rijden zijn direct geimporteerd vanuit Thailand, maar aangepast aan Europese normen. Alle wagentjes hebben een schonere 4-takt benzinemotor en enkele zijn reeds omgebouwd naar LPG. Passagiers van de razendsnelle Tuk Tuk-taxi's in Rotterdam kunnen hun ritje voortaan ook met hun mobiele telefoon betalen. In Amsterdam brengen ze je voor 5 euro overal binnen de ring.

Je kunt de Tuk Tuk’s ook het hele jaar door inhuren voor evenementenvervoer. Ze zorgen ervoor dat jouw gasten op een originele wijze en snel worden vervoerd. De nieuwe driewielige kleine taxi’s rijden sinds vorig weekend ook door de Utrechtse straten. Maak eens een rondrit in de Tuk Tuk's! Er zijn verschillende leuke routes uitgezet.Miss met speer

De Paraguayaanse Leryn Franco, in 2006 tweede bij Miss Paraguay en ook deelneemster aan Miss Bikini Universe, trok in het atletiekstadion veel bekijks in de ochtendsessies tijdens de Olympische Spelen in Beijing.
Al ging ze niet als een speer.

Met een persoonlijk record van 55.38 meter behoort ze niet tot de wereldtop. Dat deert de mooie Leryn uit Paraguay echter allerminst. Zo schieten de kijkcijfers bij het speerwerpen, niet de populairste sport, omhoog als het een wedstrijd betreft waaraan de donkere schone meedoet. Camera's zoemen extra in als ze voor haar worp haar spieren losgooit en het publiek applaudisseert langdurig als ze aan de start verschijnt.


Niveau onderwijs daalt

Het ministerie van Onderwijs erkent voor het eerst publiekelijk dat de commissie-Dijsselbloem gelijk had met de vaststelling dat het reken- en taalniveau van scholieren is gedaald.
Zo kan volgens een nieuw rapport 15 procent van de vijftienjarigen onvoldoende lezen ‘om volwaardig mee te doen in de samenleving’.

In februari bracht de commissie-Dijsselbloem een vernietigend rapport uit over het niveau van het onderwijs. Daarin werd geconcludeerd dat de politiek er de afgelopen jaren niet is in geslaagd goed onderwijs te garanderen: kinderen zijn steeds slechter gaan lezen en schrijven. De voortdurende onderwijsvernieuwingen die de politiek doorvoerde, werden aangewezen als de belangrijkste oorzaak hiervan.Hittegolfen in Nederland

De langdurigste hittegolf die ooit op aarde is waargenomen duurde 160 dagen van 31 oktober 1923 tot 7 april 1924. In die periode werd het in het plaatsje Marble Bar in het westen van Australië elke dag minstens 37,8 graden celcius (en op vele dagen dus nog warmer).

Nederland beleefde in de zomer van 2006 een bijzonder warme periode. Het was uitzonderlijk, omdat er twee hittegolven binnen 1 jaar optraden. De eerste hittegolf begon op 30 juni 2006 en duurde precies 1 week. Enkele dagen later, op zaterdag 15 juli begon de tweede hittegolf, en die duurde in totaal 16 dagen. Het was 48 jaar niet voorgekomen dat er in een jaar twee hittegolven voorkwamen.

De tweede hittegolf van 2006 was ook opvallend lang, 16 dagen. In 2003 duurde de hittegolf in Nederland 'maar' 14 dagen. De langste hittegolf ooit in Nederland duurde in 1975 maar liefst 18 dagen, met als goede tweede de hittegolf van 1976 (17 dagen). Het aantal tropische dagen in 1 maand bereikte in juli 2006 een nieuw record. Er waren 11 dagen met een maximum temparatuur van 30,0 graden Celcius of meer.

Dit jaar beleefden we echter een dieptepunt met de langste hittegolf van maximaal 1 dag !


Aangepaste kleding tijdens een hittegolf is erg belangrijk.
Wereld naar de 8 miljard
Op mondiaal vlak zijn we op weg naar de 8 miljard.
Tel elke seconde elke nieuwe inwoner mee...


Omhoog