< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30Indianenstam ontdekt in Amazone

In het westen van BraziliŽ is een nieuwe indianenstam ontdekt. De groep werd waargenomen tijdens een rondvlucht van de overheidsorganisatie voor indianenzaken boven het Amazonegebied bij de grens met Peru.

Survival International heeft op haar website foto's van de stam geplaatst. Met rood pigment beschilderde stamleden staan naast rieten hutjes in een open plek in het bos. Een paar mensen richt pijl en boog op het vliegtuigje.

Naar schatting zijn er wereldwijd ruim honderd stammen nog niet ontdekt. Meer dan de helft daarvan zou in het Amazonegebied bij de grens tussen BraziliŽ en Peru leven. Door illegale houtkap worden zij in hun voortbestaan bedreigd.Olijven zijn pijnstillers

Het is reeds overal ter wereld bekend dat olijven en olijfolie een echte bescherming voor de gezondheid vormt, zoals tegen hart- en vaatziekten, nieuwe weefselvormingen, diabetes, de overige stofwisselingsziekten en andere aandoeningen. Het interessante is dat voortdurend nieuwe studies toegevoegd worden aan de al bestaande en bewijzen dat olijven erg gezond zijn.

Olijfolie uit eerste persing (extra vergine) bevat een stof die dezelfde eigenschappen heeft als de pijnstiller en ontstekingsremmer ibuprofen. Het gaat om het bestanddeel oleocanthal. Hoewel de stof een andere chemische structuur heeft dan ibuprofen, heeft hij dezelfde pijnstillende werking, blijkt uit onderzoek van de universiteit van Philadelphia in de VS.


Johnny's olivebar

Stijging voedselprijzen naar recordhoogte

Volgens berekeningen van de Wereldbank zijn de voedselprijzen de afgelopen drie jaar wereldwijd met 83 procent gestegen.
Experts stellen dat de stijging mede het gevolg is van het gebruik van voedselgewassen voor biobrandstoffen en de snelle stijging van de brandstofprijzen.

De voedselprijzen zijn in de Europese Unie het afgelopen jaar met 7,1 procent gestegen.
Die stijging is bijna twee keer zo hoog als die van het algemene prijsniveau en de hoogste sinds de eerste gegevens uit 1996.
In de vijftien landen met de euro werd voedsel 6,2 procent duurder, waar de totale inflatie 3,3 procent bedroeg.Engelsen voor Oranje

Omdat het Engelse voetbalteam thuisbleef tijdens het Europees kampioenschap waren Britten een ludieke actie begonnen om de Engelsen op te roepen het Nederlandse elftal aan te moedigen.

Het creatieve bureau The 5th of November stelt dat Engelsen de Nederlanders moesten aanmoedigen omdat ze veel gemeen hebben. "Net zoals wij, hebben zij de gewoonte op grote evenementen onder hun kunnen te presteren, hebben ze een leeuw op hun shirt en hebben zij een koningin". Ook het feit dat Oranje af en toe de Duitsers verslaat, moet Engelsen aanspreken.

De campagne 'Just go Dutch' heeft zijn eigen website: www.justgodutch.com. Daarop kunnen mensen een test invullen om te zien hoe Nederlands te zijn. Onder het motto 'A free Van for every fan' krijgen Engelsen die het Nederlandse elftal een warm hart toedragen het Nederlandse voorvoegsel 'van' voor hun naam en een speciaal certificaat als eresupporters voor het EK. Volgens de lezers van de Guardian was Oranje zwaar favoriet!Phoenix geland op Mars

De 420 miljoen dollar kostende Phoenix Mars Lander van de NASA is succesvol geland op de Rode Planeet, zo heeft de NASA bevestigd. Ook alle operaties nadien zijn volgens het boekje verlopen.

Op de noordelijke pool van Mars, die nooit eerder bezoek kreeg van Planeet Aarde en waar bevroren water is, moet de Phoenix in het bijzonder op zoek gaan naar sporen van (al of niet vroeger) leven. Dit gebeurt onder meer met een robotarm annex schopje om een meter diep te graven. Het wordt daarbij ook de eerste keer dat de mens met water op een andere planeet zal omgaan.


Het marslandschap in het westen van Lesvos is gratis te bezoeken en eenvoudiger bereikbaar
Kwartje van Kok

Het verzet tegen de torenhoge benzineprijzen blijft groeien. Op de vorig weekend gelanceerde website www.kwartjevankokterug.nu van actiegroep 'Wij zijn het ZAT' zijn inmiddels 161.000 handtekeningen binnengekomen. Nederland staat met stip op nr 1 in Europa vwb de benzineprijs.

Het kwartje van Kok is de naamgeving van de accijnsverhoging op autobrandstof in Nederland die onderdeel uitmaakte van het pakket maatregelen uit de zogeheten Tussenbalans 1991 van het kabinet-Lubbers III waar Wim Kok Minister van FinanciŽn was.
In het regeerakkoord van het kabinet-Balkenende II is afgesproken dat de opbrengst van het kwartje van Kok gebruikt wordt voor investeringen in wegen en voor het onderhoud van openbaar vervoer en vaarwegen.


In 1974 kostte 1 liter benzine 25 eurocent
Buitenasbakken niet aan te slepen

De horeca is bezig met een inhaalslag. Met de ingang van het rookverbod , zijn ondernemers op grote schaal begonnen met het aanschaffen van buitenasbakken.
Een grote leverancier van buitenasbakken met zelfdovende werking, ziet een verdriedubbeling van de verkoopaantallen.
Ze krijgen ze bijna niet aangesleept en ze gaan met pallets tegelijk het land in.


Omhoog