< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30


Schoonheid heeft een doel

De Miss World verkiezingen gaan uiteindelijk natuurlijk om de verkiezing van de mooiste vrouw ter wereld. Maar als de kous daarmee af zou zijn, zou het wel een heel karig evenement zijn en het is dan ook niet waar. Liefdadigheid is al sinds de begintijd van de verkiezing een belangrijk onderdeel voor de organisatie.

De organisatie, die in meer dan 95 landen is vertegenwoordigd, greep rond 1980 terug op haar eigen verleden en lanceerde Beauty with a Purpose om haar liefdadigheidsstreven te benadrukken. De Miss World Organisation (MWO) heeft sinds haar ontstaan ruim 150 miljoen Britse ponden (ruim € 214 miljoen) ingezameld ten behoeve van het goede doel. Daarnaast komt ook de opbrengst van de hoofdtafel van het verkiezingsevenement, die nu al voor 45.000 dollar (bijna € 34.000) van de hand is gegaan, ten goede van de China Charity Foundation, of CCF. Hetzelfde geldt voor één van de kaartjes voor de finale zelf, dat maar liefst 42.000 dollar opbracht (bijna € 32.000).

We kunnen dus eigenlijk voor het goede doel doelbewust naar mooie meiden kijken ...Goed toch?Utrechters hebben het hoogste inkomen

Inwoners van de provincie Utrecht verdienen in Nederland gemiddeld het meeste geld. Dat blijkt uit maandag vrijgegeven statistische overzichten van de Europese Unie over het bruto binnenlands product. De cijferaars hebben alle regio’s in de hele EU op een rijtje gezet. In Londen wordt het meeste verdiend, daar is het gemiddelde 303 procent van het gemiddelde onder alle inwoners van de 27 EU-landen. Het noordoosten van Roemenië is het armst, met 24 procent van het EU-gemiddelde.

Utrecht is tiende op de lijst met hoogste inkomens, na steden en regio’s als (afgezien van Londen) Luxemburg, Brussel, Hamburg en Wenen. Het gemiddelde in Utrecht ligt op 157,7 procent van het EU-gemiddelde. Binnen Nederland zitten Noord-Holland en Groningen Utrecht op de hielen. De armste provincies zijn Drenthe en Flevoland, dat met 96,4 procent onder het Europese gemiddelde zit.

Dat Groningen binnen Nederland zo hoog scoort, komt door de opbrengsten van de gasbel in Slochteren, aldus het CBS in Nederland in een toelichting op de EU-cijfers. Maar de opbrengsten daarvan komen niet alleen maar ten goede aan de Groningse burgers. Flevoland scoort zo laag omdat veel inwoners van Flevoland hun geld verdienen in Amsterdam. Dat telt dan niet mee in het bbp van Flevoland maar van de provincie Noord-Holland.

Van de 46 regio’s die gemiddeld meer dan 125 procent van het bbp scoren, liggen er acht in Duitsland en acht in het Verenigd Koninkrijk. Italië heeft er zeven, gevolgd door Nederland met vier. Frankrijk heeft er slechts één, alleen de regio Parijs. De armste regio’s in de EU bevinden zich vooral in Roemenië en Bulgarije en een enkele keer in Polen.Export van Chinese auto's verdubbeld

De export van Chinese auto's is in het afgelopen jaar verdubbeld. In 2006 werden 340.000 auto’s uitgevoerd. Een jaar eerder waren dat er nog 173.000.

Dat maakte het Chinese ministerie van Handel bekend. In 2004 voerde China nog 78.000 auto's uit. De Chinese overheid heeft de auto-industrie gebombardeerd tot een van de speerpunten van de Chinese economie. In de komende tien jaar wil het land een export van auto’s en auto-onderdelen bereiken van 120 miljard dollar (90 miljard euro), oftewel 10 procent van de totale automarkt.

Volgens Xinhua zouden in 2006 zo’n 7 miljoen auto’s zijn geproduceerd. Daarmee verstoot het land Duitsland van de derde plaats op de lijst van grootste automakers ter wereld. Om te zorgen dat Chinese autofabrikanten elkaar niet van de markt dringen, wil de Chinese overheid vanaf maart exportquota’s invoeren. Volgens een raming van het ministerie van Handel exporteerde China vorig jaar voor 963 miljard dollar (726 miljard euro) aan goederen, 27 procent meer dan in het jaar ervoor. De import bedroeg 795 miljard dollar (599 miljard euro), een toename van 20 procent.

Er wordt door het ministerie van Handel overwogen dat er bij de aanschaf van een Chinese auto in het buitenland er gratis een jonge vrouw wordt bijgeleverd. Dit vanwege het enorme vrouwen-overschot dat er momenteel in China is!Afvalscheiding blijft belangrijk

Dat een huishouden afval produceert is onvermijdelijk. Denk bijvoorbeeld aan verpakkingen, schillen, restjes en versleten spullen. Dit leidt tot een continue stroom van afval. In Nederland is veel gedaan om deze afvalstroom op een milieuverantwoorde manier te verwerken. Ongeveer de helft van het huishoudelijk afval wordt hergebruikt, het storten van huishoudelijk afval is zo goed als verleden tijd, en afvalverbrandingsovens zijn schoner geworden en leveren nuttige elektriciteit.

Veel afval bevat waardevolle materialen. Door afval apart in te leveren, blijven deze materialen "in de kringloop". Zo zijn minder nieuwe grondstoffen nodig. Het hergebruik van materialen is over het algemeen beter voor het milieu dan het verbranden met energieterugwinning. Hergebruik is ook financieel aantrekkelijk. Elke kilo afval die níet naar de verbrandingsoven hoeft, bespaart 9 eurocent.'

Met het verzamelen van bier-blikjes rond de Nederlandse voetbalstadions verdien je inmiddels ook al gauw een topsalaris.Rookverbod in Uruzgan

Roken in openbare gebouwen en in voor het publiek toegankelijke ruimten, zoals wachtruimten, theaters, kantines, leslokalen en vergaderzalen, is al sinds 1990 verboden. Bijna twee derde (62 procent) van de Nederlanders is nu voor een rookverbod in de horeca. 53 procent vindt zelfs dat zo'n maatregel er snel moet komen. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van RTL Nieuws.

Minister Henk Kamp van Defensie wil nu ook dat onze jongens in Afganistan het goede voorbeeld geven aan de plaatselijke bevolking. Een komt een rookverbod voor de hele provincie Uruzgan! Daarom worden er rookpalen net buiten de hekken van de Nederlandse kampementen geplaatst en kan met gevaar voor eigen leven gerookt worden in deze zgn. vrije rookzone.
Wordt er straks een Taliban-strijder met een brandend peukje opgepakt dan kan hij ook rekenen op extra zware straf. Tijdens nachtelijke patrouilles en bij stressvolle vijandelijke acties wordt een uitzondering gemaakt en mag eén sigaretje worden gerookt.Balen, de keuken is nog gesloten

In Jakarta zijn in totaal 54 mensen omgekomen in het watergeweld als gevolg van tropische stortbuien in begin februari. Vooral verdrinking, electrocutie en mogelijke epidemieën zijn levensbedreigend voor de meer dan 340 duizend mensen in Jakarta die dakloos zijn geworden. Volgens een woordvoerder van het informatie-centrum van de provinciale overheid staat nog steeds driekwart van Jakarta blank. In sommige buurten staat het water meer dan twee meter hoog en kan het door de nachtelijke stortbuien al dagen nergens heen.

Duizenden mensen zaten hierdoor als ratten in de val en konden sterk verhongerd moeilijk aan eten en schoon drinkwater komen door het chronisch gebrek aan rubberboten in met name Oost Jakarta. Voor sommige Nederlanders die in Jakarta wonen is het enige lichtpuntje de heropening van de Friese stamkroeg Eastern Promise dat donderdagnacht de deuren moest sluiten toen het water de cafe-bezoekers tot aan de enkels in het water zette. “Voor een drankje kun je hier weer gewoon terecht. Maar de keuken is nog gesloten,” zo meldde de manager!Voor de tweede keer de Nederlandse Veteranendag

Onlangs is in Den Haag voor de tweede keer de Nederlandse Veteranendag gehouden. Nieuw voor dit jaar was dat er in Den Haag een defilé werd gehouden door de Nederlandse veteranen. Het Malieveld was op deze dag het centrum van de diverse evenementen, zoals de ceremoniële medaille-uitreiking en de groot opgezette manifestatie. Verder fungeerde het Malieveld als verzamelplaats voor veteranen en actief dienende militairen die hebben deel genomen aan het defilé. Het defilé starte en eindigde op het Malieveld.

's Avonds was er het veteranen-bal waar jong en oud tot in de kleine uurtjes heerlijk konden dansen op de muziek van Glenn Miller.
"We'll meet again, don't know where, don't know when..." van Vera Lynn. werd na afloop uit volle borst door iedereen meegezongen.
Volgend jaar maar weer...We'll meet again
Don't know where
Don't know when
But I know we'll meet again some sunny day
Keep smiling through
Just like you always do
Till the blue skies drive the dark clouds far away

So will you please say "Hello"
To the folks that I know
Tell them I won't be long
They'll be happy to know
That as you saw me go
I was singing this song

We'll meet again
Don't know where
Don't know when
But I know we'll meet again some sunny day

We'll meet again
Don't know where
Don't know when
But I know we'll meet again some sunny day
Keep smiling through
Just like you always do
Till the blue skies drive the dark clouds far away

So will you please say "Hello"
To the folks that I know
Tell them I won't be long
They'll be happy to know
That as you saw me go
I was singin' this song

We'll meet again
Don't know where
Don't know when
But I know we'll meet again some sunny day