< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30Johnny's fietstip

Het fietsen als alternatief voor autorijden is een centraal thema in de World Naked Bike Ride. De waardering voor het lijf als natuurlijke motor en het plezier in het fietsen wordt benadrukt door met een ludiek versierde fiets en versierd bloot (of bijna bloot) lijf te rijden, dress code ‘as bare as you dare’ !

Op zaterdag 7 juni werd op veel plaatsen in de wereld de World Naked Bike Ride gereden. Oorspronkelijk zou de Nederlandse tocht in Amsterdam worden gereden. De locatie werd echter verplaatst naar Utrecht. De organisatie bracht hiermee haar solidariteit tot uiting met het Klimaatwetconcert dat op dezelfde dag in Utrecht plaatsvond. Manifestanten pleitten voor maatregelen voor energiebesparing en opwekken van duurzame energie om het broeikaseffect tegen te gaan.Zoete Utrechtse stadshoning

Natuurlijk valt er in de stad honing te oogsten. De Parijse kunstenaar Olivier Darné bewees het als onderdeel van het Festival a/d Werf. Zijn eerste bijenvolk zwermt al door de binnenstad, afkomstig uit een kast op het dak van het stadhuis.

Er stonden kasten in de wijken Leidsche Rijn, Kanaleneiland, Wittevrouwen en Ondiep/Zuilen. Op 22 mei, bij de opening van het Festival a/d Werf, werd de honing geoogst: 15 kilo per wijk. Vervolgens konden Utrechters vijf avonden lang hun stad proeven in een vijfgangen honingdiner bij restaurant Luce.

Darné voerde eenzelfde project uit in Parijs. Daar brachten de bijen vier tot vijf keer zoveel honing bijeen als op het platteland. De kunstenaar verzekert bovendien dat stadshoning een uitzonderlijk rijke smaak heeft. Dat komt door de grote diversiteit aan planten, bomen en bloemen in stadstuinen.

Tijdens het Festival a/d Werf stond er een transparant bijenhuis op de Mariaplaats waar Darné de geoogste honingraten verwerkte. Tumult hield er debatten waarbij het bijenvolk symbool staat voor de menselijke samenleving.Exclusief etentje reserveren

Zestien topchefs, samen goed voor veertig Michelin-sterren staan 17 september in Parijs gezamenlijk in de keuken. Ze koken 's werelds exclusiefste diner voor 22.000 euro per persoon. De opbrengst gaat naar onderzoek naar de ziekte van Alzheimer, aldus de organisatie zaterdag.

De 22.000 euro hoeven niet alleen neergeteld te worden voor het vijftiengangerdiner, dat wordt bereid door culinaire grootheden als Gordon Ramsay en de Chinese Amerikaan Ken Hom. Voor dat bedrag wordt de eter afgehaald in een limousine, is er een cocktailreceptie in de tuinen van de vroegere koningin Marie-Antoinette en het diner zelf is in het paleis van Versailles. Overnachting in een luxehotel is inbegrepen.

Gelieve ruim van te voren te reserveren, er zijn zestig plekken aan tafel. (ANP)


mmm.. rauwe sardientjes
Handig maatpak

Een student van het Japanse Kanagawa Institute of Technology demonstreert zijn uitgevonden pak.
Het pak wordt ondersteund door luchtdruk en zorgt ervoor dat verpleegsters in de toekomst oudere mensen of patiënten gemakkelijker kunnen optillen en verplaatsen.Johnny's wandeltip

El Chorro is een klimgebied bij Malaga, Spanje, met ruim 400 routes (waarvan +/- 150 boulders), veel atletisch klimmen met overhang en daken.

De weg van Alora naar Campillos gaat door de Garganta del Chorro, een verbazingwekkend ravijn met wanden van wel 180 meter hoog, waar een groot stuwmeer werd aangelegd. Ter gelegenheid van de opening in 1921 door Koning Alfonso XIII werd voor hem het Koningspad (El Camino del Rey) aangelegd. Dit pad bestaat nog steeds, maar is alleen geschikt voor mensen die zeer avontuurlijk zijn.


Muziek voor bij de wijn

De hersenen waarderen dure wijn meer dan goedkope wijn.
Dit ontdekten wetenschappers van Stanford University en het Instituut van Technologie.
De wetenschappers gaven twintig proefpersonen vijf keer een glas wijn te drinken. Daarbij logen ze over de prijzen van de wijnen. Die lagen tussen de vijf en negentig dollar per fles. In werkelijkheid waren er maar drie verschillende soorten wijn.

Terwijl de proefpersonen de wijn dronken, bekeken de wetenschappers hun hersenen met een FMRI-scanner. Het deel in de hersenen dat plezier ervaart, bleek bij de zogenaamde dure wijn actiever dan bij de 'goedkope' wijn.
De wijn was helemaal niet lekkerder of beter. Alleen al bij het idee dat de wijn duurder was, beleefden de hersenen er meer plezier aan. (gezondheidsnet.nl)Muziek voor elk wijntje
Onderzoekers van de Heriot-Wattuniversiteit in Edinburgh hebben onderzocht welke muziek past bij verschillende wijntjes. Ze ontdekten dat rode wijn past bij Jimi Hendrix of de Rolling Stones, terwijl witte wijn beter samengaat met Kylie Minogue of Tina Turner. Als proefkonijnen voor de studie van de afdeling psychologie van de universiteit namen 250 studenten deel.

Uit de -ernstige- studie bleek onder andere dat de robuust en eerder exuberante smaak van een Cabernet Sauvignon meer tot zijn recht komt in symbiose met 'machtige en zware' muziek. Een wat boteriger en meer verfijnde Chardonnay, daarentegen, smelt beter op de tong in combinatie met 'swingende en verfrissende' muziek.

Drink je de Cabernet Sauvignon dan luister je naar: 'All Along The Watchtower (Jimi Hendrix), 'Honky Tonk Woman' (Rolling Stones), 'Live And Let Die' (Paul McCartney and Wings) of 'Won't Get Fooled Again' (The Who).

Chardonnay smaakt beter met 'Atomic' (Blondie), 'Rock DJ' (Robbie Williams), 'What's Love Got To Do With It' (Tina Turner) of 'Spinning Around' (Kylie Minogue). Liefhebbers van Puccini's onsterfelijke aria Nessun Dorma (uit 'Turandot') komen aan hun trekken met wijn van de druivensoort Syrah. En een Merlot is nog lekkerder met Otis Reddings dromerige 'Sitting On The Dock Of The Bay' op de achtergrond.'Luftwaffe' beschermt Oranje

De Duitse 'Luftwaffe' heeft tijdens de eindronde van het Europees kampioenschap voetbal in Oostenrijk en Zwitserland geholpen bij de beveiliging van het luchtruim in de Alpen door onder meer haar radarnetwerk ter beschikking te stellen.

Naar aanleiding van een artikel in het Duitse weekblad Der Spiegel over de beveiliging rondom het toernooi, bevestigde een woordvoerder van het Duitse ministerie van Defensie dat de twee buurlanden om hulp hebben gevraagd. Hun eigen luchtmacht zou onvoldoende zijn uitgerust om tijdig terreuraanslagen de baas te zijn.Big Brother volgt Orange


Omhoog