< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30Poetsen maakt gelukkig

Werken in het huishouden zorgt niet alleen voor een schoon en opgeruimd huis, het is ook nog eens goed voor je mentale gezondheid.
Dit blijkt uit onderzoek van University College London.

Onderzoekers ondervroegen 20.000 mannen en vrouwen over hun fysieke activiteiten en hun mentale gezondheid. Onder die fysieke activiteiten verstaan we lichaamsbeweging en sport maar ook het uitvoeren huishoudelijke taken. 16% van de ondervraagden bleek te kampen met stress of angstaanvallen. De studie wees uit dat elke vorm van dagelijkse fysieke activiteit verband houdt met een lager risico op stress en psychische aandoeningen.

Huishoudelijk werk, wandelen, tuinieren en sporten beïnvloeden de mentale gezondheid het positiefst.
Elke week sporten verlaagt het risico op psychische problemen met 33%. Maar zelfs wandelen en poetsen heeft een positief effect van 20%, zo zeggen de onderzoekers.

Een theorie van de onderzoekers waarom bewegen werkt, is dat risicofactoren voor depressie zoals glucose-intolerantie, ontstekingen en hart- en vaatziekten in toom worden gehouden. Uit veel studies blijken de voordelen van bewegen, maar dit is volgens de onderzoekers het eerste onderzoek waaruit blijkt dat de hoeveelheid beweging een verschil maakt.
Prettig wonen

Amsterdam is in Nederland de aantrekkelijkste stad om te wonen, op de voet gevolgd door Utrecht en Haarlem.
Dat blijkt uit de tiende editie van de Atlas voor de Gemeenten die de gelijknamige stichting heeft uitgebracht.

In de atlas worden jaarlijks de vijftig grootste gemeenten van Nederland op meer dan veertig punten met elkaar vergeleken. Bij de woonaantrekkelijkheid wordt onder meer gekeken naar de bereikbaarheid van banen, het culturele aanbod, onderwijs, de veiligheid en de bereikbaarheid van natuur. Heerlen komt in de index deze keer als minst aantrekkelijk uit de bus. Wordt de bereikbaarheid van natuur en banen achterwege gelaten, dan scoort Spijkenisse het slechtst.

Amsterdam is dan wel de aantrekkelijkste stad om te wonen, de huizenprijs is daar ook het hoogst. Amstelveen staat hier op de tweede plaats en Utrecht op de derde. Venlo, Emmen en Heerlen sluiten het rijtje van de vijftig steden.

In Rotterdam zitten de meeste mensen in de bijstand en wonen de meeste langdurig werklozen. De gemeente Haarlemmermeer scoort op deze gebieden het laagst. Tenslotte is Maastricht verreweg het best wat betreft de culinaire kwaliteit. Op grote afstand van de hoofdstad van Limburg volgen Zwolle en Amsterdam op de ranglijst.


Prettig wonen met horeca, kunst & cultuur binnen handbereik

Hoe Lang is een Chinees

Tutu: 'Hoe Lang is een chinees'.
Dalai Lama: 'En Wat is een tempel'.
Tutu: 'En Wie gaat naar Beijing'.
Dalai Lama: 'Ja, en Tie gaat naar bed'!Vitamine weg uit groenten

De kwaliteit van onze groenten holt snel achteruit. In de afgelopen jaren is de aanwezigheid van vitaminen en mineralen in bijvoorbeeld andijvie, bloemkool en wortelen fors teruggelopen. Soms wel met meer dan vijftig procent, meldde de Telegraaf.
Dus groenten zijn natuurlijk nog gezonder dan een vette hap, maar niet meer zo gezond als dat we altijd gedacht hebben!

Het komt voor een belangrijk deel door het injecteren van mest in al onze landbouwgrond.
Dat gebeurt zo agressief dat er daardoor simpelweg te veel schadelijke stoffen in de bodem komen.


gezonde groenten, vers van het land op Lesvos
5 jaar Irak

In 2003 besloot de meerderheid van de Tweede Kamer om de oorlog in Irak politiek te steunen.
Na de inval bleek na wapeninspecties Irak niet over massavernietigingswapens te beschikken, terwijl dat juist de reden voor de inval was.

De Irak crisis zal wellicht 3.000 miljard dollar kosten (volgens Stiglitz, voormalig econoom van de Wereldbank). Er vielen minstens 700.000 Irakese doden (naast zo’n 4.000 Amerikaanse doden), 2 miljoen mensen zijn het land ontvlucht en ook in Irak zelf zijn er nog eens 2 miljoen vluchtelingen. In plaats van “democratie” en “stabiliteit” kwam er religieuze en etnische verdeeldheid.


wapeninspectie levert weer niets op
'Motorstep' Segway mag de weg op

Na lange en vele debatten in de Tweede Kamer ziet het ernaar uit dat een oplossing is gevonden voor het elektrische stepje, de Segway . De ministers Hirsch Ballin (Justitie) en Eurlings (Verkeer en Waterstaat) meldden aan de Kamer dat iedereen straks op de tweewieler de weg op kan. De ministers zagen aanvankelijk niets in de Segway, maar onder druk van de Tweede Kamer gaven zij toch toestemming.

Daarmee lijkt ruim anderhalf jaar gesteggel over een stepje achter de rug. ‘Dat is een geweldige overwinning op de bureaucratie’, aldus het PvdA-Kamerlid Lia Roefs dat drie keer over de kwestie debatteerde. De Segway was symbool geworden voor ‘de stroperigheid op het ministerie van Verkeer en Waterstaat’ (SP) of ‘de kloof tussen politiek en burger’ (VVD).

De gemotoriseerde tweewielerstep kost zo'n 5000 euro's. Hij mag maximaal 30 kilometer per uur rijden en moet een duidelijk kenteken voeren en verzekerd zijn. Segway-bestuurders moeten minstens 16 jaar zijn . Ze hoeven geen helm te dragen. Mobiel bellen en naast elkaar rijden mag niet.


handig op de golfbaan
Johnny's zwitserleven gevoel

De zon, de zee, de warmte, de rust...
en een hengeltje met een visje aan de haak...
Dat is nou Johnny's zwitserleven gevoel !!!

Omhoog