< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30


Duizend euro voor een nacht op straat

Voor duizend euro en tijdelijke inlevering van mobiele telefoon en portemonnee kunnen belangstellenden binnenkort een nacht op de Amsterdamse straat doorbrengen met professionele zwervers. Daklozenorganisatie De Tweede Mijl daagt mensen uit hun normale leven voor een nacht in te wisselen voor een bestaan als dakloze, onder begeleiding van ’ervaringsdeskundigen’.

De directeur van een verhuisbedrijf gaat 23 mei als eerste deelnemer de uitdaging aan: ,,Ik denk dat veel mensen die menen hun leven onder controle te hebben, nauwelijks in staat zijn op straat te overleven. Waar slaap je? Hoe kom je aan eten? En hoe ga je om met reacties uit de maatschappij: afkeuring, walging en weggejaagd worden.’’ (ANP)


Bom maken rage op internet

Op de internetsite Youtube wemelt het van de instructiefilmpjes om met simpele huis- tuin- en keukenchemicaliën bommen te maken. Als huls dienen flessen, tennisballen of pvc-buizen. Dergelijke sites geven niet alleen nauwkeurige instructies voor het maken van de explosieven, ze tonen ook het resultaat: opgeblazen afvalbakken of wegsmeltende stukken asfalt.

Illegaal vuurwerk knalt beter

Doordat de Nederlandse vuurwerkwet beduidend strenger is dan die van de omringende landen, is het vuurwerk, dat in Nederland verkocht mag worden, aanmerkelijk minder spectaculair.

Dit alles heeft tot gevolg dat veel Nederlanders hun vuurwerk in België halen of bij handelaren kopen. Aangezien daar vaak vuurwerk tussen zit dat de Nederlandse overheid als gevaarlijk classificeert schiet de wetgeving hiermee zijn doel voorbij.De Tibetaanse vlag

De Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) heeft tientallen telefoontjes gekregen van mensen die een Tibetaanse vlag willen bestellen. Het Friese bedrijf maakt de Tibetaanse vlag echter niet omdat de Chinese provincie niet als land door de Nederlandse regering wordt erkend.

De onrust in de Chinese regio Tibet heeft wel grote gevolgen voor een vlaggenproducent in Noord-Frankrijk. Doublet produceert en exporteert vlaggen, en de laatste weken is de verkoop van Tibetaanse vlaggen explosief gestegen.

De Tibetaanse vlag werd ontworpen door de 13de Dalai Lama; hij lijkt op oude militaire vaandels uit de 7e eeuw waarop de witte sneeuwleeuwen al werden afgebeeld. In het midden staat de met sneeuw bedekte berg, symbool van het land Tibet ook wel genoemd het `Land Omringd door Besneeuwde Bergen'. Op de helling van de berg zie je twee sneeuwleeuwen met prachtige manen en staart; zij vertegenwoordigen de fiere houding van het Tibetaanse volk en alle goede dingen van het leven in Tibet.

De 6 rode stralen betekenen de 6 oude Tibetaanse volksstammen (de Se, de Mu, de Dong, de Tong, de Dru en de Ra). Boven op de top van de berg schijnt de zon in alle richtingen. De zon schijnt voor alle mensen, en betekent vrijheid, geluk en voorspoed.

Tussen de leeuwen zie je het zogenaamde 3-kleurig sieraad, de Drie Sieraden van het Boeddhisme; het is een teken van eerbied voor de 3 onderwerpen van de Boeddhisme: de Boeddha, de Dharma en de Sangha. Het rood-blauwe zogenaamde yin-yang teken heeft te maken met de de positieve, lichte kracht en de negatieve, donkere kracht, die elkaar voortdurend beïnvloeden. In het bijzonder betekent het yin-yang teken dat het noodzakelijk is om altijd waakzaam te zijn en goed te doen.
China heeft de Tibetaanse nationale vlag verboden in Tibet.1 op 100 Amerikanen achter tralies

Voor het eerst in de geschiedenis zit meer dan 1 op de 100 volwassen Amerikanen in de gevangenis.
Dat heeft een studie van onderzoeksbureau Pew Research Center uitgewezen, berichtte het dagblad The New York Times.

Afgelopen jaar nam de gevangenispopulatie in de Verenigde Staten toe tot 2,32 miljoen mensen, terwijl Amerika 230 miljoen volwassen inwoners telt. Volgens de directeur van het onderzoeksbureau Susan Urahn staat tegenover de hogere gevangenispopulatie echter geen verhoogde veiligheidssituatie.
In China zitten 1.500.000 en in Rusland 890.000 mensen in de bak.Snelweg naar de top

IOC-voorzitter Jacques Rogge heeft in Peking toegegeven dat er de laatste tijd een crisis is ontstaan. "De huidige situatie is ongetwijfeld een crisis", aldus Rogge na de openingszitting van het Uitvoerend Comité van het IOC, "maar we hebben in de geschiedenis van de Olympische Spelen al grotere stormen bedwongen. Na de onrust in Tibet en de protestacties bij de olympische fakkelloop is de huidige situatie een uitdaging.
Rogge verzekerde ook dat de voortzetting van de fakkelloop niet ter discussie staat. Samen met het organisatiecomité BOCOG wordt over maatregelen gepraat om de wereldreis van de olympische vlam te verbeteren.

China begint volgende week met de aanleg van een snelweg van de voet van de Mount Everest naar het Everest Base Camp op 5200 meter. De snelweg wordt aangelegd aan de Tibetaanse zijde van de hoogste berg op aarde (8848 meter). De route va de Olympische vlam is is gepland over de top van de Mount Everest. De snelweg moet de weg naar de top eenvoudiger maken. Bovendien denkt China met deze nieuwe snelweg meer toeristen en bergbeklimmers naar het Base Camp aan de Tibetaanse zijde van de berg te trekken.Ivanhoe

Ivanhoe-ho, Ivanhoe
Onvervaard gaan wij te paard met Ivanhoe
Waar hij gaat of staat
Wij zijn steeds aan zijn zij
Wij zijn paraat
En zingen vrij en blij

Ivanhoe-ho, Ivanhoe
Overal door bos en dal met Ivanhoe
De vrijheid is zijn leuze
Gerechtigheid in 't land
Er is voor hem geen keuze
Zijn zwaard ligt in zijn hand
Kom we gaan, allen te saam
Voorwaarts met Ivanhoe-ho-ho
Met Ivanhoe

Ivanhoe-ho, Ivanhoe
Onvervaard gaan wij te paard met Ivanhoe
Waar hij gaat of staat
Wij zijn steeds aan zijn zij
Wij zijn paraat
En zingen vrij en blij

Ivanhoe, Ivanhoe
Overal door bos en dal met Ivanhoe
De vrijheid is zijn leuze
Gerechtigheid in 't land
Er is voor hem geen keuze
Zijn zwaard ligt in zijn hand
Kom we gaan, allen te saam
Voorwaarts met Ivanhoe-ho-ho
Met Ivanhoe

Ivanhoe! (4x)

Omhoog