< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30


Saté kambing


Dieptepunt kijkcijfers Oscars

De Oscaruitreiking is in de Verenigde Staten nog nooit zo slecht bekeken als dit jaar. Slechts 32 miljoen Amerikanen keken naar ABC, de zender die de ceremonie uitzond. Vorig jaar trok de uitreiking nog 40,17 miljoen kijkers.

Vooral de schrijversstaking die vier maanden duurde, stond de voorbereidingen voor de ceremonie in de weg. Daarbij was er dit jaar sprake van een groot aantal, voor veel Amerikanen onbekende buitenlandse genomineerden en winnaars.Parkeren

De regeringspartijen PvdA en CDA bakkeleien met elkaar over verhoging van de parkeertarieven voor vervuilende auto’s. Het CDA vindt zulke plannen onuitvoerbaar en te duur. De PvdA wil gemeenten wel de mogelijkheid bieden de tarieven te differentiëren.

Overigens bestaat er ook in milieukringen bezwaar tegen deze indelingsmethode. Grote en zware auto’s zoals SUV’s zijn vaak relatief nieuw en dus voorzien van schonere techniek. Het kabinet moet zich nog buigen over het wetsvoorstel, wat nog afkomstig is van de vorige regering.
Met tonnen het vliegtuig in

De douane en de Koninklijke Marechaussee op Schiphol hebben deze maand voor een recordbedrag contanten onderschept: 1,3 miljoen euro. De koeriers gebruiken weer steeds vaker klassieke smokkelmethoden om het geld te verstoppen.

Aangezien de smokkelaars het geld veelal in vliegtuigen naar Spanje proberen mee te nemen, bekijkt de financiële recherche van de marechaussee of achter de transporten één of meer criminele organisaties zitten.


koeriers steeds handiger

Londen vies en Brussel saai

Reissite TripAdvisor ondervroeg 1.100 reizigers en concludeerde daaruit dat Brussel de vervelendste toeristische trekpleister van Europa is. Londen blijkt de vuilste stad en Parijs heeft de beste keuken. De schoonste steden van Europa zijn volgens TripAdvisor Zürich, Kopenhagen en Stockholm. Londen deelt zijn imago als vuilste stad met Rome en Athene.

De Britse hoofdstad is volgens de ondervraagde reizigers ook de duurste van Europa, voor Parijs, Rome, Venetië, Oslo en Moskou. Praag is de goedkoopste, gevolgd door Boedapest en Lissabon. Brussel zou de saaiste stad van Europa zijn gevolgd door Zürich, Oslo, Warschau en Zagreb. Wie voor romantiek gaat, kiest volgens TripAdvisor best voor Parijs, Venetië of Rome.

Het beste nachtleven is te vinden in Londen, Amsterdam en Parijs.
Het merendeel van de ondervraagde personen heeft de intentie om de komende twaalf maanden in Europa te reizen. Ook de helft van de ondervraagde Amerikanen wil, ondanks de lage notering van de dollar, volgend jaar naar Europa. (afp/sps)


Londen steeds viezer

Paparazzi

Eén van de dingen waar sterren dagelijks mee te maken hebben, zijn fotografen van roddelbladen die al hun bewegingen vastleggen. Sommige celebs zijn daar niet van gediend, anderen vinden het heerlijk.

Wil jij wel eens weten hoe het voelt om gevolgd te worden door een horde paparazzi? Celeb-4-A-Day regelt alles voor je. Je moet er wel voor naar Amerika, en een dagje gevolgd worden door fotografen kost al snel zo’n 1.500 dollar, maar dan heb je ook wat: je krijgt je eigen tijdschriftcover met daarop de gemaakte foto’s en een lekker schreeuwende tekst toegestuurd.
De zeepbal is geklapt

Leven we op een zeepbel? Kan de zwaar in de schulden geraakte Amerikaanse economie instorten en ons, Europeanen, meesleuren in de vrije val ? Zijn de dagen van wereldmunt dollar geteld? En is een herhaling van de crisisjaren dertig echt zo ondenkbaar?

Per seconde raken de Verenigde Staten 18.000 dollar dieper in de rode cijfers. Per dag lenen overheid, bedrijfsleven en particulieren inmiddels zo'n 3 miljard dollar (!) van de rest van de wereld. Verliezen en afschrijvingen als gevolg van de hypotheekcrisis in de Verenigde Staten kunnen wereldwijd oplopen tot 945 miljard dollar.

De zeepbal is geklapt. Jarenlang was de woningmarkt de motor van de Amerikaanse economie, en daarmee van de wereldeconomie. De schok van de Amerikaanse woning- en hypotheekcrisis, wordt nu wereldwijd in de financiële wereld gevoeld. Maar het was misschien nog maar het topje van de ijsberg. Volgens sommigen deskundigen moet het ergste moet nog komen.

Omhoog