< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30


Weet wat je eet

Milieudefensie, Natuur en Milieu en consumentenvereniging Goede Waar & Co lanceren vandaag de Weet wat je eet Gifmeter.
Op www.weetwatjeeet.nl worden voor het eerst allemeetgegevens van de overheid naar resten landbouwgif op groente en fruit in de Nederlandse supermarkten toegankelijk gemaakt.

Volgens de eerste gifmetingen bij de grote supermarkten presteren Lidl en Super de Boer relatief het best, Dirk van de Broek en C1000 bieden vaak zwaar vervuilde producten aan. Groente en fruit dat in Nederland zelf is geteeld is veruit het schoonst. Van de grote producentenlanden komen Spanje en Italië als slechtste uit de bus.Doekje op het hoofd

Nog niet zo heel lang geleden sloegen de huisvrouwen in Nederland als ze zondag naar de kerk gingen een hoofddoek om. Of ze droegen keurig een hoedje. Ook was het heel gewoon om met een hoofd vol krulspelden met een doek erover heen boodschappen te gaan doen. Maar het modebeeld veranderde, de Nederlandse vrouw verkoos blootshoofds, met haren netjes gekapt op stap te gaan. Maar daarmee verdwenen de hoofddoeken niet uit het straatbeeld, in tegendeel.

Er komen steeds meer vrouwen en meisjes met hoofddoekjes om. Dit keer zijn het vrouwen en meisjes uit islamitische landen, die het hoofd bedekken als teken van hun geloof en culturele identiteit. De ‘autochtone' Nederlander kijkt er met gemengde gevoelens naar. Dat blijkt uit de discussie die al jaren woedt of het dragen van een hoofddoek nu wel of niet mag worden toegestaan op het werk, scholen en andere opleidinginstituten.


Ook veel belangstelling voor de burkini

Foutloos schrijven is passé

Het gaat snel berchgafwaards met de schreifvaardighijd van Neederlanders.
Dat zechen de commersiële taalinstietuuten op gront van eige ondersoek.

,,Een korrekte zin schreiven, een foutlose brief of leesbaare nootuulen: steets meer Neederlanders kunnen het niet meer,’’ zegt de voorsitter van de Vereeniging Taaleninstietuuten Neederland (VTN).

,,Natuurlijk sijn wu blei als cursissten zig melden om bijgespeikerd tu worden. Dat is ook omset. Maar of ju as saamenleving blei moet zijn met een internet-cheeneratie die wel kan goegelen maar niet kan schreiven, kun ju ju afvraagen.’’
De voorsitter wil geen swartepiet uitdeelen aan het foortgezet onderweis. ,,Mischien moete wu ons afvraage wat wu werkeleik willu dat kinderen op onze middelbaare schoolen leeren bei het fak Neederlands.’’
What a wonderful world

I see trees of green........ red roses too
I see em bloom..... for me and for you
And I think to myself.... what a wonderful world.

I see skies of blue..... clouds of white
Bright blessed days....dark sacred nights
And I think to myself .....what a wonderful world.

The colors of a rainbow.....so pretty ..in the sky
Are also on the faces.....of people ..going by
I see friends shaking hands.....sayin.. how do you do
Theyre really sayin......i love you.

I hear babies cry...... I watch them grow
Theyll learn much more.....than Ill never know
And I think to myself .....what a wonderful world

The colors of a rainbow.....so pretty ..in the sky
Are there on the faces.....of people ..going by
I see friends shaking hands.....sayin.. how do you do
Theyre really sayin...*spoken*(I ....love....you).

I hear babies cry...... I watch them grow
*spoken*(you know their gonna learn
A whole lot more than Ill never know)
And I think to myself .....what a wonderful world
Yes I think to myself .......what a wonderful world.

Louis Armstrong
Eendagskerk

Op 18 Januari is het 13 graden C. in de stad.
Als dat geen 'global-warming' is!

Het kerkje van ijs heeft slechts 1 dag stand gehouden in de regen.
Die ene dag nog een monument, de volgende dag al een ruïne.
Voor het echte werk moet je toch even naar de Noordpool.Wel Na China

One World, One Dream. Beijing will welcome the world in August 2008. De toewijzing van de Spelen aan China is controversieel in sommige kringen wegens het weinig democratische gehalte van het land en de mensenrechtenschendingen.

Amnesty International meldde in april 2007 dat in de aanloop naar de Spelen de situatie voor terdoodveroordeelden en buitenlandse journalisten in China verbeterd is, terwijl de repressie tegen eigen journalisten en activisten juist is toegenomen. Het aantal huisarresten en gevangenzettingen zonder proces is volgens Amnesty International toegenomen.

Een keer nam Nederland deel aan een politieke boycot van de Olympische Spelen, in 1956 in Melbourne, uit protest tegen de inval van de Sovjet-Unie in Hongarije. Het was bijna een Alleingang, want uitsluitend Spanje en Zwitserland stelden zich op hetzelfde standpunt. In 1980 wilde toenmalig premier Van Agt dat Nederland wegbleef uit Moskou, nota bene wegens de oorlog die de Russen in Afghanistan voerden.Onderonsjes in de bieb

Het matglas van de studeercabines in de Universiteitsbibliotheek in Utrecht wordt binnenkort wellicht vervangen door transparant glas.
Sommige studenten voelen zich niet op hun gemak achter het ondoorzichtige glas.

Maar had het U-Blad eerder niet opgemerkt dat de cabines tevens gebruikt werden voor een bepaald soort intiem studieontwijkend gedrag?
Volgens geruchten worden de ruimtes nu vaak gebruikt voor intieme onderonsjes tussen studenten.
Naar verluidt zouden studenten 'het' er te vaak doen.


stilte na de storm


Omhoog