< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30


Schiettent te koop

Driekamerappartement te koop in de Palestijnse stad Rafah.
Met een ingenieus ventilatiesysteem!Vies water

Door menselijk ingrijpen is meer dan veertig procent van de zeeŽn en oceanen ernstig aangetast. Vooral de Noordzee tussen Schotland en Noorwegen, het water rond Japan, zeeŽn in Zuidoost-AziŽ en ook de Caribische Zee hebben te lijden onder menselijke activiteiten.

Terwijl de mens op het land zichtbare sporen heeft nagelaten Ė vervuiling, ontbossing of woestijnvorming Ė lijken de oceanen, op een enkele olievlek na, nog in een maagdelijke staat te verkeren. Die blauwe schijn bedriegt, laten Amerikaanse en Canadese onderzoekers zien in het vakblad Science.

Honderden wetenschappers werkten vier jaar aan een kaart waarop ze elk stukje oceaan probeerden te catalogiseren. In totaal werden er zeventien verschillende menselijke activiteiten gedefinieerd en onderzocht. Gaande van de aanwezigheid van olie, over visserij tot de gevolgen van de klimaatwijzigingen.
Het is wonderbaarlijk dat onze Waddenzee nog redelijk schoon is gebleven.
Viva Espagna

Aan de toeristische zuidkust van Spanje neemt de georganiseerde misdaad toe. Er zijn meer dan 700 internationale misdaadbendes actief. Dat meldt de extreem-linkse partij Izquierda Unida (IU) in een rapport.

Het aantal criminele organisaties in de provincie Malaga steeg in 2007 met bijna tien procent. In 2006 deden zich meer dan vijftig ontvoeringen en afrekeningen voor aan de Costa del Sol. In drie jaar tijd ontmantelde de politie er meer dan 130 criminele bendes en pakte meer dan 1.200 mensen op.

In het rapport wordt ook een verband gelegd tussen de georganiseerde misdaad en politieke corruptie aan de Costa del Sol. Meer dan 170 mensen, onder wie burgermeesters, ambtenaren en ondernemers, zijn opgepakt in verband met schandalen in de bouwsector.(dpa/ka)


Bamboe T-shirts

Bamboe T-shirts zijn de meest comfortabele, zachte, milieuvriendelijke, bacteriebestrijdende, reukvrije, snel drogende en verkoelende modetrend sinds jaren. Bamboe shirts zijn ecologisch verantwoord, duurzaam en van hoge kwaliteit. Ze worden doorgaans voor 70% gefabriceerd van bamboevezels en voor 30% van katoen, maar er komen ook shirts die volledig van bamboevezels zijn gemaakt.

Door de micro kleine gaatjes in de bamboevezels kan het bedekte lichaam goed ademen. Daardoor blijft het stof ook niet aan je huid plakken als het te heet is en geeft een bamboe T-shirt in de zomer ook enkele graden meer verkoeling dan ouderwets katoenen shirts. Bamboe kleding wordt daarom inmiddels ook wel 'airco kleding' genoemd.Obama

"No one on this planet is truly experienced to handle the obstacles we face today...
Terror, fear, lies, agendas, politics, money, all the above...
Itís all scary..."

"Martin Luther King didn't have experience to lead...
Kennedy didn't have experience to lead... Susan B. Anthony...
Nelson Mandela... Rosa Parks... Gandhi... Anne Frank...
and everyone else who has had a hand in molding the freedoms we have and take for granted today..."
"No one truly has experience to deal with the world. "today..."Een zoen is gezonder dan een handdruk

Zoenen is hygiŽnischer dan handenschudden. Via de mond worden veel minder bacteriŽn overgebracht. Griep, buikgriep en verkoudheid worden heel snel overgebracht via een hand, zo blijkt uit onderzoek. In Engeland heerst een epidemie en zijn drie miljoen mensen ziek. Volgens de Daily Telegraph hebben de meesten wat opgelopen na een handdruk.

Op handen zitten ook veel meer bacteriŽn die we oplopen omdat we van alles aanraken, zegt professor Sally Bloomfield van de London School of Hygiene. 'Als je verkouden bent, zoen je liever niet omdat je bang bent de ander te besmetten. Maar je kan dan beter geen hand schudden'.
Een Franse 'luchtzoen' is nog het beste.. Maar wel aan de rechterkant beginnen, want dat is een vriendelijker gebaar.Bangladesh bestrijdt armoede VS

Arme Amerikanen krijgen hulp uit een onverwachte hoek. Een Bengaalse bank is in New York City neergestreken om financiŽle hulp te geven aan deze groep. Met het uitlenen van kleine bedragen hoopt deze bank de 28 miljoen Amerikanen zonder bankrekening te kunnen helpen een bron van inkomsten te krijgen, berichtte de Financial Times.

Muhammed Yunus, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in 2006, zette de Grameen Bank in 1976 op. Hij kreeg de prijs voor zijn pionierswerk op het gebied van microkredieten, kleine leningen waarmee arme mensen in ontwikkelingslanden een eigen bestaan kunnen opbouwen. "Het is nu het juiste moment door de hypotheekcrisis", aldus Yunus. De organisatie wil ongeveer 176 miljoen dollar uitlenen aan arme New Yorkers in de komende vijf jaar en vervolgens uitbreiden in de rest van de Verenigde Staten.
Omhoog