< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30


Perfectie uit Beverly Hills

Met de ogen van Katie Holmes, de lippen van Angelina Jolie en het lichaam van Jessica Biel ben je de perfecte vrouw.
Dat vinden althans de vrouwelijke klanten van plastisch chirurgen in Beverly Hills.

De verenigde artsen hebben de jaarlijkse wensenlijst van hun cliëntes weer gepubliceerd.
De meestgevraagde nieuwe neus was die van Katherine Heigl, uit Grey's Anatomy.
Qua kaakgebeuren scoorde Keira Knightley het hoogst.
De huid van Paris Hilton was ver uit favoriet.Mannelijke klanten vroegen vooral om de neus van Leonardo DiCaprio, het lichaam van voetballer David Beckham
en de blauwe ogen van James Bond-vertolker Daniel Craig.
De lippen van Matt Damon stonden ook hoog op het verlanglijstje.
Maak gerust vrijblijvend een afspraak...
Eerherstel voor de echte man

Wat is een echte man? Door het feminisme werd mannelijkheid een vies woord. Het maatschappelijke debat is de afgelopen 40 jaar gegaan over de positie van de vrouw.
Het is tijd voor eerherstel van de echte man zegt filosoof en hoogleraar Harvey Mansfield. Maar er is veel begripsverwarring.

We hebben in onze westerse samenleving geen inwijding tot man meer. Mannen van nu zijn hun hele leven 'ondergedompeld' geweest in het publieke debat over vrouwelijke normen en waarden en zijn daardoor, ongemerkt, het contact met hun mannelijke kern verloren. Gewoon omdat er geen aandacht aan besteed is. Dat is volledig ongemerkt gebeurd, en de kans is groot dat de meeste mannen zich hier totaal niet van bewust zijn. Een druppel weet ook niet dat hij in de oceaan zit.
Vrouwen hebben het inmiddels gemerkt en klagen dat er: ‘Gewoon geen leuke mannen meer zijn.

Het nieuwe magazine Man Male Macho luidt een nieuw tijdperk in. Man Male Macho is zelfverzekerd, stoer, eindeloos nieuwsgierig, bezield, en van vlees en bloed. 'Man Male Macho', is alleen voor echte mannen, die risico durven te nemen.

Zijn sporthelden een toonbeeld van mannelijkheid? Was Margaret Thatcher mannelijk?
Mannen die een schoonheidsbehandeling ondergaan, zijn die nog mannelijk?
Kijk nog even naar de NOVA uitzending en ontdek hoe het met de mannelijkheid in Nederland is gesteld...

De zwart-witte school

Etnische segregatie in het onderwijs, lange tijd een overwegend Amerikaans fenomeen, begint nu langzamerhand ook in Europa ingeburgerd te raken. Overal in Europa worstelen landen met het probleem van segregatie en daarnaast gebrek aan integratie van verschillende migrantengroepen.

Vooral de grote steden hebben relatief veel allochtone inwoners. Op dit moment is ruim 60% van de Amsterdamse kinderen en jongeren allochtoon, gemeten naar de herkomstlanden van hun ouders of grootouders.

Het ligt daarom voor de hand dat er veel scholen zijn waar allochtone leerlingen in de meerderheid zijn (in het alledaagse spraakgebruik veelal aangeduid als zwarte scholen). De afspraken om segregatie in het onderwijs tegen te gaan helpen niet, ouders kiezen juist steeds vaker voor 'witte' scholen.


witte school

Hoge hakken zijn goed voor je seksleven


Hoge hakken worden al jaren aan de schandpaal genageld: ze zijn slecht voor de gewrichten, je krijgt er voetknobbels van en je verhoogt de kans op artrose.
Onderzoekers hebben inmiddels het tegendeel bewezen, zo meldt de Sunday Times. Het dragen van hoge hakken hebben juist veel medische voordelen en het kan zelfs je seksleven bevorderen.

Als eerste voordeel is het trainen van de bekken, dat automatisch gebeurt bij het dragen van hakken. Een personal trainer uit Londen verzekert zelfs verbetering van spieren in de benen, dijen en billen. Het dragen van hakken zorgt voor een betere lichaamshouding waardoor je fitter wordt.

Maar er is nog een voordeel, waarschijnlijk ook wel de meest interessante. Vrouwen bij wie de voeten door het dragen van hakken een hoek van vijftien graden maken met de grond, vertoonden ook vijftien procent minder elektrische activiteit in hun bekkenspieren. Dit betekent dat deze spieren minder gespannen zijn en daardoor ook sterker worden. Dit is niet alleen een voordeel van de gezondheid, maar ook voor het seksleven van de hakkendraagster. De bekkenspieren beïnvloeden namelijk de seksuele prestaties.

Dat laatste wordt bevestigd door de 'officiële gids voor betere seks' die de Britse gezondheidsdienst uitgeeft.
Vrouwen krijgen het advies om zich beter bewust te worden van hun 'plezierspieren', zoals de bekkenbodemspieren worden genoemd, en ze ook meermaals per dag te trainen. Dat is iets wat draagsters van hoge hakken doen.
Een fitnessclub in Londen geeft al sessies voor dames op hoge hakken! In Sweat and Stiletto’s krijgen de vrouwen oefeningen om gemakkelijk en elegant op hoge hakken te lopen en te dansen, mét de juiste lichaamshouding.Bestaat de Nederlandse identiteit?

De Nederlandse identiteit: is die er wel? Prinses Máxima denkt van niet, maar volgens anderen bestaat ze wel. "Er is niemand in de wereld die een Nederlander niet herkent", wordt zelfs gezegd. Ongewild lijkt Máxima het middelpunt geworden van een felle discussie over de Nederlandse identiteit.
Het is de eerste keer dat er kritiek komt op het optreden van de populaire Máxima. Geschrokken van de heftige reacties op haar uitspraken nam ze later wat van haar woorden terug. Tegenover de Nederlandse pers verklaarde ze dat het niet allemaal zo bedoeld was.

De Oranjeverenigingen hebben kritiek op de uitspraken van Máxima. Ze zijn ervan overtuigd dat er wel degelijk een Nederlandse identiteit is. "Het feit dat in ons land 16 tot 17 miljoen mensen dezelfde taal spreken, is daarvoor een aanwijzing. De uitbundige viering van Koninginnedag zegt ook iets.
Máxima wijst erop dat wij allemaal wereldburgers zijn. Als voorbeeld daarvan vertelde de prinses dat er voor haar huis een wegwijzer staat die afstanden tot belangrijke plaatsen in haar leven aangeeft. Buenos Aires, New York, Brussel , Den Haag en Wassenaar. "Al die plaatsen horen bij mijn identiteit als Nederlandse."Rambo is terug

De 60 jarige Stallone is na 20 jaar weer opnieuw te bewonderen als John Rambo.
In Rambo 4 moet hij een groep zendelingen redden uit de jungle van Birma. Handig zoals hij is, schakelt hij een rebellenleger van zo'n 1000 drugscriminelen uit.
Dit is weer ouderwets smullen voor de echte liefhebbers....
Hadden we maar zo'n kerel in Urguzgan!
Opnieuw vrije val beurzen

De AEX-index van de effectenbeurs in Amsterdam is bij de opening, dankzij de hypotheekcrisis in de USA, opieuw onderuit gegaan.
Na enkele minuten handel noteerde de belangrijkste graadmeter op het Damrak 5 procent lager op 401,50 punten.

Ook op de aandelenmarkten in Taiwan, de Filippijnen en Indonesië werden stevige verliezen geleden.
De Sensex-hoofdgraadmeter van de beurs in Mumbai, India ging kort na opening van de handel met meer dan 11 procent omlaag.
De handel werd daarop een uur stilgelegd.
Maandag verloor de Indiase beurs 7,4 procent.


grote paniek bij beleggers in Mumbai


Omhoog