< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30


Ministers rijden in 'slurpauto's'

Acht bewindslieden van het kabinet-Balkenende rijden in een dienstauto die te vervuilend is en te veel brandstof verbruikt.
Dat is in strijd met de eigen regels.

Volgens die regels zijn bewindslieden verplicht een dienstauto met een energielabel D of beter te rijden. Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) spant de kroon. Zij rijdt in een Audi A6 met een energielabel F, wat wijst op een hoger brandstofverbruik en meer CO2-uitstoot dan een auto met een A-label. Het gaat om een dieseluitvoering, nota bene zonder roetfilter, bedoeld tegen vervuilende fijnstof.

Onder de acht die gebruikmaken van een 'slurpauto' zitten verder bewindslieden van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Zo rijdt vicepremier en minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet in een Chrysler, afkomstig van de vorige staatssecretaris Clémence Ross. De Chrysler staat niet op de lijst van keuzemogelijkheden die minister van Milieu Jacqueline Cramer hanteert. Vicepremier, minister van Financiën Wouter Bos, rijdt in een Volvo S80, met een B-label, die nog door zijn VVD-voorganger Gerrit Zalm is aangeschaft.


CO2-uitstoot op de maan

Singeltje gaat verdwijnen

Even de single kopen van die nieuwe vette plaat, volgend jaar kan het niet meer. Tenminste, dat zeggen twee directeuren van platenmaatschappijen. De single is het eerste slachtoffer van de slechtlopende platenindustrie, schrijft het Algemeen Dagblad. Vorig jaar werden er één miljoen singles verkocht, tien jaar geleden was dat nog acht keer zo veel. Als de singles verdwijnen, worden de hitlijsten bepaald door radiozendtijd en downloadcijfers. Nu worden de hitlijsten samengesteld uit single-verkoop, radiozendtijd en downloadcijfers.

Artiesten en platenmaatschappijen zoeken nu naar nieuwe oplossingen om hun muziek aan de man te brengen. Zo is de nieuwe single van Amy Winehouse, Valerie, niet meer op een schijfje te koop maar alleen te downloaden. Zij staat sinds zaterdag als eerste op nummer 1 in de Mega Top 50 met een product dat niet meer 'echt' te koop is.
Dat downloaden is natuurlijk niet nieuw: Je kon altijd al met een cassetterecorder singeltjes illegaal van de radio opnemen.
Nederland schendt rechten kind

Nederland leeft de rechten van het kind niet voldoende na, zeggen Unicef en Defence for Children. Het vreemdelingenbeleid, de veiligheid en jeugd- en gezondheidszorg voldoen niet aan het Internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind. De aanpak van kindermishandeling schiet tekort, de wachtlijsten in de jeudgzorg zijn te lang en kinderen van illegalen belanden te vaak in de cel om uitgezet te worden.

Het VN-comité dat toeziet op naleving van het verdrag, tikte Nederland in 2004 al op de vingers voor het strenge vreemdelingenbeleid. Defence for Children International wijst er op dat Nederland rijk genoeg is om het verdrag uit te voeren: ,,Nederland is internationaal een voorvechter van mensenrechten. Maar laat het dan eerst in eigen huis zien.’’


kindermishandeling: tanden eruit geslagen

Weg met de verkeersborden

We hebben helemaal geen verkeersborden meer nodig want het wordt juist veiliger als al die onnodige aanduidingen aan de kant van de weg worden weggehaald. Bovendien gaat de straat er veel veel fraaier uitzien.
Er zijn dan geen voorrangswegen meer, van rechts mag altijd eerst en ook eenrichtingswegen mogen weer van twee kanten ingereden worden.
Automobilisten moeten dan misschien op elkaar wachten, maar dat maakt het ook weer veiliger.

Die overtuiging heeft de gemeente Millingen. Ze willen daarom verkeersstudenten van de Fontys Academie in Tilburg laten onderzoeken wat er zou gebeuren, als Millingen inderdaad helemaal verkeersbordvrij wordt.

Een verkeerskundige zorgde in 2003 voor wereldnieuws toen hij van het Laweiplein in Drachten alle verkeersborden, stoplichten en belijning liet weghalen. Volgens zijn theorie gaan alle verkeersdeelnemers veel beter op elkaar letten zonder al die aanwijzingen. Verkeersborden kunnen automobilisten het gevoel geven dat ze alles mogen. Om zijn gelijk te bewijzen stak hij het Laweiplein achter­uitlopend over en kwam inderdaad veilig aan de overkant.Johnny's plane-port

Een ordinaire carport is helemaal passé. Trendsetter
John Travolta heeft een vette plane-port aan huis.
Altijd handig zo'n stoer vliegtuig binnen handbereik.
Je zal maar onverwachts even weg moeten vliegen.Wietverslaving online behandelen

Mensen die willen stoppen met blowen kunnen sinds kort online behandeling krijgen. Hiermee moet de drempel om hulp te zoeken voor hen lager worden.
Via de website www.cannabisondercontrole.nl kunnen blowers hulp en informatie krijgen over stoppen met de gewoonte. Een anonieme zelftest geeft aan hoe ernstig de problemen met blowen zijn, en vertelt wat het beste is om te doen.

In Nederland gebruiken zo'n 400.000 mensen regelmatig wiet of marihuana en hebben daar problemen mee.
Slechts 8 procent zoekt hulp bij de reguliere verslavingszorg.Wereldreiziger

Ben jij een wereldreiziger of blijf je diep in je hart liever thuis?
Ben je nieuwsgierig naar andere culturen en trek je door
vreemde landen of zit je liever in een prachtig resort in een
beschermde omgeving ? De ene reis is de andere niet en de
ene reiziger is de andere niet ! Wat voor type ben jij ?
Doe eerst deze unieke test en pak daarna pas je koffers in.
Omhoog