< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30


Nationaal Albanees Circus op tournee

Het Nederlands publiek heeft het wereldberoemde Nationaal Albanees Circus helaas enkele jaren moeten missen. Echter in 2007 zal het Albanees Nationaal Circus, tijdens een zeer exclusieve tour, eindelijk weer de Nederlandse theaters blij verrassen met haar onvergetelijke show 'Spread Your Legs'. Jaarlijks is het Albanees Nationaal Circus een vaste act op het circusfestival in Monte Carlo (Monaco) en nu dankzij de wereldtournee ook te zien in Nederland.

'Spread Your Legs' is niet te vergelijken met een standaard circusact; met deze show wordt de kijker een reis vol actie, spanning en adembenemende acts geboden. De vijftig circusartiesten en acrobaten behoren tot de besten van de wereld, of dit nu jongleren, turnen, klimmen, balanceren of lichaamsbeheersing betreft.
Het is werkelijk ongelooflijk wat deze mannen en vrouwen allemaal met hun benen kunnen doen.!Nederland is klaar voor de 'echte' Chinese Keuken

Nieuw hip Chinees restaurant 'Jasmijn en ik' opent in creatieve wijk Lombok.

Het succes van de Chinees Indische restaurants is verzadigd. Mensen maken nu een keuze tussen afhaal van de snackbar of de Chinees, daarom is het tijd voor iets anders", stelt Kamwoj Man. De Chinese Lombokse neemt het 38 jaar oude restaurant 'Lin Far' aan de Kanaalstraat in Utrecht van haar ouders over om er een hip Chinees Nederlands restaurant van te maken.

Met haar nieuwe restaurant 'Jasmijn en ik' aan de Kanaalstraat wil ze kleine authentieke Chinese gerechten serveren. "In de jaren zestig heeft mijn grootvader logischerwijs de Indische keuken gecombineerd met de Chinese, omdat de Nederlanders daar toen mee bekend waren. Maar ondertussen is half Nederland al in China geweest en die weten nu dat ze bij de Chinees genept worden."

De vier belangrijkste keukens zijn:

De Kantonese keuken (Zuid-China);
veel roergebakken groente en vlees die opsmaak gebracht wordt met Gember en Soja . De bekende Dim Sum stamt af van de Kantonese keuken.
De Beijing keuken (Noord-China);
oftewel de keizerlijk Chinese keuken. Een bekend gerecht is de Peking-eend. Verder kenmerkt de keuken zich door zacht gekruide gerechten.
De Shanghai keuken (Oost-China);
vetarm en mild van smaak, de Shanghai keuken bevat veel vis gerechten.
De Sichuan keuken (Centraal en West-China);
veel gekruide en pittige gerechten. Deze keuken bevat ook veel vegetarisch eten.

Restaurant 'Jasmijn en ik' is gevestigd aan de Kanaalstraat 219/221 en telefonisch bereikbaar via 030-2938907.Illegale praktijken

Hoewel de stierenvechtindustrie het hardnekkig ontkent en het officieel ook verboden is, worden stieren regelmatig op diverse manieren ernstig gemarteld en verzwakt voordat ze de arena betreden.

Vrij snel worden jonge stieren weggehaald bij hun moeder en worden ze getest op lef. De meest 'vechtlustige' stieren (ongeveer 10%) worden geselecteerd voor het gevecht in de arena; de overige stieren worden gebruikt in fiestas en/of gaan uiteindelijk naar de slager. De vier jaren voorafgaand aan het gevecht worden de vechtstieren regelmatig getest en getreiterd. Dit gebeurt niet in alle gevallen en niet altijd in dezelfde mate, maar het komt vaak voor.

Met een kip dollen in de arena is eigenlijk veel leuker.
Nederland in de File

Het was gisteren weer bar en boos op de Nederlandse wegen. Door de hevige sneeuwval kwam het vrachtverkeer overal totaal vast te zitten. Er was door het KNMI een weeralarm afgegeven, maar te veel automobilisten gingen toch de weg op.

Een weeralarm wordt o.a. uitgegeven als het ernaar uit ziet dat het gaat sneeuwen met een hoeveelheid van minstens 3 cm in 1 uur of minstens 10 cm in 6 uur over een gebied van 50 bij 50 kilometer of over een lengte van 50 kilometer. Zo zijn er ook criteria voor andere soorten weer die gevaar kunnen opleveren of aanleiding geven tot grote overlast.

Hierop is niet goed gereageerd. Verschillende instanties namen niet tijdig genoeg maatregelen om problemen op de weg te voorkomen.

Om 18.00 uur stond er een file van Middelburg tot Groningen en van Den Helder tot aan Maastricht!
De file in Maastricht sloot mooi aan bij de file naar Luik, en die sloot weer aan naar die van naar Parijs en die sloot weer aan naar die van naar Marseille. Uiteidelijk stopte de file in Zuid Portugal op het strand bij Faro.Tulband red Bollywood acteur

Bollywood-acteur Amitabh Bachchan is onlangs weer door het oog van de naald gekropen. De Bollywood ster dankt zijn leven aan de tulband die hij op zijn hoofd droeg tijdens opnames van de film Eklavya.
Hij moest voor een scene tussen een groep van vierhonderd kamelen doorlopen. Toen hij over zijn snor struikelde, begon een van de dieren hem ineens tegen het hoofd te schoppen. Bachchan kreeg een harde klap, maar door de stevige tulband raakte de 64-jarige acteur nauwelijks gewond.

Door het Indiase hoofddeksel was Bachchan alleen een beetje duizelig. ,,De tulband heeft mijn leven gered, maar m'n snor gaat er niet af'’, bleef hij na afloop van het incident herhalen. Het is niet de eerste keer dat Bachchan een ongeluk kreeg tijdens opnames. In 1982 raakte hij zwaar gewond aan zijn buik tijdens een actiescène voor de film ‘Coolie’. Hij moest hiervoor maanden lang herstellen in het ziekenhuis van Bombay.Carnaval in Taiwan

Waar de traditie van verkleden en feesten vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. Eén aannemelijke theorie is dat het feest van de Grieken afkomstig is. Zij vierden eind februari een driedaags feest ter ere van Dionysus of Bacchus.

Omdat de heidense gebruiken niet uit te bannen waren, besloten de kerken later er op positieve wijze gebruik van te maken. Zij verbonden het feest aan de Vastenavond. De naam carnaval zou in dit verband afkomstig zijn van het Latijnse carne vale ('vaarwel vlees'). Een andere aannemelijke verklaring is dat het een afleiding is van 'carrus navalis'.

In de achttiende eeuw, na de Franse revolutie) is het feest onder druk van de Protestant-Christelijken bijna helemaal verdwenen. Voor weinigen heeft het nog de katholieke betekenis (viering van de vastenavond), maar is het nog slechts de ultieme gelegenheid om ongestraft uit het dagelijkse keurlijf te springen.

Carnaval wordt in Nederland met name 'onder de rivieren' gevierd (d.w.z. beneden de Waal en Maas). Maar ook Belgen en Duitsers zijn fanatieke caranavalsvierders en in Zuid-Amerika en op de Caribische eilanden wordt carnaval meer dan uitbundig gevierd.

Op Taiwan is inmiddels ook de eerste carnavalsvereniging van Azie opgericht! Op de Nationale zender 'Radio Taipei ' wordt nu de hele dag 'Er staat een draak in de gang' gedraaid.Stijging Zeespiegel

Het zijn niet alleen de kleine eilandstaatjes die zich grote zorgen moeten maken om de stijging van het zeespiegel. Meer dan 70 procent van de wereldbevolking woont namelijk in kustgebieden en 11 van de 15 grootste steden ter wereld liggen direct aan de kust of aan riviermondingen.
In de 20e eeuw is de zeespiegel tussen de 10 en 20 centimeter gestegen. De IPCC voorspelt dat de stijging zich deze eeuw zal voortzetten. In het gunstigste geval met 9 cm, in het slechtste geval met 88 cm. In Nederland zal volgens het KNMI de zeespiegel 50 centimeter stijgen.

Duidelijk is dat een kleine stijging van het zeeniveau voor de laaggelegen steden en dorpen aan de kust wereldwijd enorme gevolgen kan hebben. 'Klimaatmodellen laten zien dat de lokale opwarming boven Groenland ongeveer drie keer zo hoog is als het wereldwijde gemiddelde. IJslaagmodellen voorspellen dat een lokale opwarming van meer dan 3 graden, als deze millennialang wordt doorgezet, zal leiden tot een geheel smelten van de Groenlandse ijskap. Resultaat daarvan: een zeespiegelstijging van zo’n zeven meter.' --IPCC 3rd Assessment, Synthesis report, (samenvatting voor beleidsmakers)

Het IPCC voorspelt dat de wereldwijde opwarming de komende eeuw tussen de 1,4 en 5,8 graden zal bedragen. Rond Groenland zal dat drie keer zoveel zijn. Het smelten van de Groenlandse ijskap is al in gang gezet.

Als de huidige opwarming zo doorzet zullen steden als Londen, Bangkok, en New York onder water komen te liggen. Miljoenen worden uit hun huis verdreven en enorme economische schade is het gevolg. Het Egyptische Alexandrië is één van de steden die al met een stijging van 1 meter kan worden overspoeld. Het bouwen van dammen is slechts een tijdelijke oplossing. Ook in de rijkste landen zullen de steden worden overspoeld.
( bron: Greenpeace )