< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30


Taxi Driver

1976. Plaats van handeling voor Taxi Driver is de zelfkant van New York, toen er nog getippeld werd op Times Square en de rijken buiten de stad woonden. Scorsese schetst een schimmige stad waar het neonlicht wordt gebroken door de schijnbaar constante regen. Taxichauffeur Travis Bickle (De Niro) raakt er langzaam geïnfecteerd door het verval en de normloosheid.

Op een nacht voelt hij dat hij niet langer de lijdzame toeschouwer kan zijn. Als een wrakende engel voorziet hij wat gaat komen: 'Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets.´ Een verdiende Gouden Palm voor deze klassieker. (cinema.nl) Regie: Martin Scorsese.
Glossy magazines

Na de Linda , Matthijs, Heleen, en hoe al die andere ego-glossies ook mogen heten, vond Van ’t Hek het tijd voor zijn eigen titel.
Zelfs de Jan ligt tegenwoordig al tussen de tijdschriften in de winkels.

Tegen het ANP: ‘Heel Bangladesh loopt onder en wij kijken naar elkaars nagelknipper.’ Deze verwondering over de ‘tragische gekte’ over de glossy's van bekende Nederlanders deed Youp van 't Hek besluiten zelf ook een glossy te maken.

Het tijdschrift is een eenmalige grap van de cabaretier. ‘Het blad lag tot kort voor de presentatie in de kluis. Ik wil niet dat anderen via een kort geding de verschijning tegenhouden.’ Hoewel in het blad 'interviews' en columns staan met en van bekende Nederlanders, is alle tekst van Van 't Hek. ‘Ik heb een dubbelinterview met Paul Witteman en we krijgen in dat gesprek enorme ruzie. Ook mijn personal trainer en astro-coach komen aan het woord.’

Van 't Hek is duidelijk over zijn bedoelingen met het blad. ‘Ik wil die egotripperij van bekende mensen keihard belachelijk maken.
De Linda, Gullit, Felderhof, Heleen, Catharine en de Johnny zijn allemaal volwassen glossy's, maar het is op zo'n kindertoon geschreven.Investeer in Goud

Roman Abramovitsj, een van de rijkste mannen van Rusland en eigenaar van de Londense voetbalclub Chelsea, neemt voor 400 miljoen dollar (271 miljoen euro) een belang van 40 procent in de Russische gouddelver Highland Gold Mining.

De goudprijs brak vorige maand voor het eerst sinds 1980 door de grens van 800 dollar per ounce (31,1 gram). Door de onzekerheid op de financiële markten stappen beleggers massaal in het edelmetaal omdat het als een veilige investering wordt gezien.

Een tip: koop gouden munten van maximaal 1 ounce. Met een goudstaaf van 1 kilogram naar de bakker stappen is niet erg handig.

Led Zeppelin rockt weer in Londen

Met hun eerste concert sinds 19 jaar heeft de legendarische Britse hardrockband Led Zeppelin in Londen ongeveer 20.000 fans uit meer dan zeventig landen uit de bol doen gaan. De show in de O2-Arena, die volgens de Britse omroep BBC zo'n twee uur duurde, startte met 'Good Times, Bad Times', het eerste nummer van Led Zeppelins debuutalbum uit 1969. Het optreden liet met nummers als 'Dazed And Confused', 'Whole Lotta Love' en het onvermijdelijke 'Stairway To Heaven' geen enkele hoop van de fans onvervuld.

Led Zeppelin geldt als zowat de stamvader van de klassieke, op blues geënte, pure hardrock. Zanger Robert Plant (59), gitarist Jimmy Page (63), bassist John Paul Young (61) en drummer John Bonham bereikten het toppunt van hun roem in de eerste helft en het midden van de jaren zeventig. Na de plotselinge dood van Bonham in 1980 hield de band op te bestaan. Er waren nog wel gelegenheidsreünies zoals Live Aid in 1985, waarbij de band een beroep deed op Jason, de zoon van John Bonham. Ook in 1989 was er een kort eenmalig concert, naar aanleiding van het veertigjarig bestaan van het platenlabel Atlantic.

Led Zeppelin verkocht wereldwijd ongeveer 300 miljoen albums, wat van de groep een van de grootste rockbands aller tijden maakt. Nog steeds vormt Led Zeppelin een voorbeeld of inspiratiebron voor veel nieuwe muzikanten. En er is pas de verzamel-cd 'Mothership' verschenen. De heren hebben laten doorschemeren maar niet bevestigd dat het mogelijk niet bij het ene reünieconcert zou blijven. Het succes van maandag kan de geruchten over meerdere optredens alleen maar aanwakkeren. Er waren meer dan 20 miljoen gegadigden om de zowat 18.000 duotickets voor maandag via een loterij te bemachtigen.

Setlist: Good Times Bad Times / Ramble On / Black Dog / In My Time Of Dying / Your Life / Trampled Under Foot / Nobody's Fault But Mine / No Quarter / Since I've Been Loving yOu / Dazed and Confused / Stairway to Heaven / The Song Remains the Same / Misty Mountain Hop / Kashmir / Whole Lotta Love / Rock and Roll

Medaille voor heldhaftige dieren

Ruim zestig heldhaftige dieren krijgen op 13 december een militair eerbetoon in Groot-Brittannië. Tijdens de ceremonie op een dierenbegraafplaats in Ilford bij Londen zullen ook Nederlandse helden uit de Tweede Wereldoorlog worden geëerd.

Dat maakte de grootste veterinaire liefdadigheidsorganisatie van Groot-Brittannië, de PDSA, bekend. Het eerbetoon aan de 26 honden, drie paarden, 32 duiven en een kat vindt plaats om de restauratie van de PDSA-begraafplaats te vieren. De dieren redden duizenden mensen het leven in oorlogs- en vredestijd. Zij werden door de PDSA onderscheiden met de Dickin Medaille.

Voor hun inzet voor Nederland ontvingen een hond die mijnen opspoorde en vijf postduiven het ’Victoriakruis voor dieren’. De hond Ricky was betrokken bij het opruimen van mijnen langs kanalen in Nederweert (Limburg). Toen hij door een explosie gewond raakte, bleef hij rustig om niemand in gevaar te brengen. De duiven Flying Dutchman en Tommy hielpen geheim agenten, Dutch Coast werd onderscheiden voor een vlucht van 7,5 uur over honderden kilometers waardoor Britse militairen in 1942 uit de Noordzee konden worden gered. De postduif William of Orange (Willem van Oranje) leverde in recordtijd cruciale informatie over de geallieerde landing in september 1944 in Arnhem.Magic Johnny

Magic Johnny is de ideale goochelaar voor al uw feesten, groot of klein. Ook voor bedrijfsopeningen, productpresentaties, kindergoochelen, tafelgoochelen en ballonmodelleren is hij de geschikte goochelaar.
Magic John is al jaren professioneel bezig en verzekert u van entertainment op topniveau!

Een goochelprogramma voor volwassenen. Effecten waarbij het publiek zich nog lang zal afvragen hoe het één en ander mogelijk is of voor het openen van bedrijven, namen of logo's onthullen door middel van goochelvuurwerk. Personen laten verschijnen etc, kortom entertainment op hoog niveau voor jong en oud!700 miljoen extra omzet

Shoppen, shoppen en nog eens shoppen...
Winkeliers verwachten in de week voor kerst weer alle records te breken. Dat voorspelde de brancheorganisatie Raad Nederlandse Detailhandel (RND) dinsdag.

In totaal verwachten winkeliers 700 miljoen extra omzet te boeken, bijna de helft meer dan tijdens een gemiddelde week, wanneer ongeveer 1,46 miljard Euro wordt omgezet. Ten opzichte van vorig jaar stijgt de omzet volgens de RND met 15 procent. Per huishouden wordt ongeveer 440 Euro uitgegeven in de week voor kerst.

In de meeste ontwikkelingslanden is 440 Euro meer dan een jaarloon, maar gelukkig is het aantal mensen dat in extreme armoede leeft afgenomen.
In 1990 moesten 1,25 miljard mensen rondkomen van minder dan een dollar per dag, in 2004 waren dat er nog 980 miljoen. Deze afname is echter vooral te danken aan de economische groei in Azië, waar veel van onze kerstkadootjes worden geproduceerd.
Omhoog