< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30


De kenmerken van een superheld

Hoewel verschillende superhelden sterk van elkaar verschillen, voldoen ze bijna allemaal aan een aantal kenmerken en karakteristieken:

# Bovenmenselijke krachten en mogelijkheden, experts in bepaalde technieken en de beschikking over geavanceerde apparatuur.
# Kunnen vliegen.
# Meesters in vechtsporten en beschikken over geavanceerde wapens en gadgets.
# Een sterke morele code, waaronder bereid zijn het eigen leven op het spel te zetten om anderen te beschermen zonder er iets voor terug te verwachten.
# Een speciale motivatie voor hun daden, zoals een gevoel van verantwoordelijkheid ( Superman ), een sterk gevoel voor gerechtigheid ( Batman ) of een persoonlijke vete tegen criminelen ( Spiderman ).
# Een geheime identiteit. Superhelden werken over het algemeen onder een andere naam en identiteit om te voorkomen dat hun vrienden en familie doelwit worden van hun vijanden.
# Een kenmerkend kostuum. Een onderliggend motief dat de superheld’s naam, kostuum en persoonlijke kenmerken onderstreept.
# Een vast wapen, kenmerkend voor die superheld.
# Een steunende cast van steeds terugkerende karakters, waaronder de helds familie, vrienden, medewerkers en vaste vijanden.
# Een aartsvijand die vaak duidelijk los staat van de superhelds andere vijanden.
# Een geheim hoofdkwartier of basis.
# Een geschiedenis die verklaart hoe de held in kwestie zijn/haar speciale gaven verkreeg, en een verklaring geeft voor de helds motieven om een held te worden.

Eten en drinken in de kerk

De Minor Mariakerk in Utrecht omgetoverd in een Belgisch biercafé. In de oude schuilkerk waar vroeger werd gerouwd en getrouwd wordt nu belgisch trapisten bier geschonken. Op 't menu staat de typische Gentse waterzooi, het onmisbaar fritje met een goei kwak mayonaise, het zwarte goud (mosselen) op verschillende manieren bereid en bij een Koffie 'Maison' worden de typisch Belgische praline'kes geserveerd.

Er zijn inmiddels ook serieuze plannen om van de Domkerk een mega-bioscoop, van de Jacobikerk een squashbaan en van de Nicolaaskerk een topisch zwemparadijs te maken. De kerstnachtmis verhuist dan naar de hal van het centraal station.
In het Stadhuis komt later nog een Chinees wokrestaurant en in de openbare bibliotheek tzt een erotische peepshow.Futebol de Salão

De eerste Braziliaanse Voetbalschool van Nederland is in Den Haag gehuisvest. Het Futebol de Salão dat hier beoefend wordt is niet alleen populair onder de voetballende jeugd, ook volwassenen vinden deze swingende manier van voetbal geweldig. Daarom heeft de Braziliaanse Voetbalschool samen met Trend Forward een Braziliaanse Voetbal Workshop ontwikkeld.

Tijdens deze wervelende workshop word je het “Futebol de Salão” bijgebracht. Dit is een swingend spel van Zuid-Amerikaanse oorsprong dat wordt gespeeld met een klein formaat bal (een ‘2tje’) die zwaarder is dan gebruikelijk (465 gram) en nauwelijks stuit (10 procent). Deze vorm van voetbal, met twee teams van vijf spelers op kleine veldjes, heeft legendarische Braziliaanse spelers als Pelé, Rivelino en Zico voortgebracht en in een recenter verleden toppers als Ronaldo, Rivaldo, Roberto Carlos en Ronaldinho. Zij groeiden allemaal op met Futebol de Salão voordat zij overstapten naar het ‘normale’ voetbal. De kleine ruimtes en het aparte formaat van de bal zorgden ervoor dat ze een fabelachtige techniek ontwikkelden.

De workshop begint met een warming-up op opzwepende sambamuziek. Na deze swingende start zijn de spieren goed los en worden bewegingen zoals ‘de Pelé’ en ‘de Ronaldinho’ gedemonstreerd en geoefend. Er zal ook aandacht worden besteed aan het momenteel populaire ‘freestylen’. Als klap op de vuurpijl wordt er een Braziliaans voetbaltoernooi gespeeld, waarbij de deelnemers de zojuist geleerde bewegingen en trucs in de praktijk kunnen brengen.

Duurste dessert ter wereld kost 18.000 euro

Voor de lekkerbekken onder jullie, ga naar het stijlvolle Serendipity 3-restaurant in New York. Daar brengt ene Stephen Bruce de 'Frozen Haute Chocolate', het duurste dessert ter wereld, op de markt. Het vruchtenijs, met 28 zeldzame exotische cacao's erin verwerkt, moet - hou je even vast - 18.000 euro kosten.

Grote schuldige voor deze woekerprijs is de inbreng van de bekende juwelierszaak Euphoria New York. Zij leverde vijf gram eetbaar goud, een gouden armband van 18 karaat om het glas (waar ook nog een diamant inzit), extra goud op de slagroom én een gouden lepeltje met diamanten. Als troost mag je alles achteraf wel mee naar huis nemen.

Het restaurant dat uitpakt met een dessert ter waarde van 25.000 dollar is inmiddels door de gezondheidsinspectie van de stad tijdelijk gesloten. Dat heeft de gezondheidsdienst van de Amerikaanse stad New York gemeld. Serendipity 3 in de sjieke wijk Upper East Side werd voor de tweede keer in een maand tijd onderzocht. "De twee inspecties brachten de aanwezigheid van de muizen, kakkerlakken en de vliegen aan het licht", aldus de dienst.Jimi Hendrix speelde in Rotterdam

Het eerste en enige concert van Jimi Hendrix in Nederland was in Rotterdam waar hij in 1967 voor zo'n 1000 mensen optrad. De zanger/gitarist/componist, in 1970 overleden aan een overdosis, speelde op de openingsavond van de Hippy Happy Beurs in de oude Ahoyhallen. Hij veroverde met zijn even rauwe als virtuoze gitaarspel snel de wereld.

Het verklaart wellicht dat de beurs ook veertig jaar na dato met vele mythes is omgeven. In een beroemd verhaal bracht Hendrix na het optreden de nacht door op de tochtige zolderkamer van Jules Deelder. Ook meldt de geschiedenis dat The Jimi Hendrix Experience 374 Engelse ponden voor het optreden kreeg.

Philip Bloemendal, op dat moment de beroemdste nieuwslezer van Nederland, was niet onder de indruk. ,,De tieners werden er heen gelokt met beatbandjes die voor veel sfeer moesten zorgen,’’ klinkt het. ,,Die deden dat niet altijd even overrompelend. Want tenslotte ontbraken de echte idolen.’’

Wie als classic rockliefhebber nu het affiche bekijkt, zou met terugwerkende kracht bij wijze van spreken een moord willen plegen om erbij te zijn. Het evenement had naast Jimi Hendrix ook het Nederlandse podiumdebuut van Pink Floyd in de aanbieding. De entree was 2,50 gulden, inclusief vloeistofdia’s en Syd Barrett. Ook The Spencer Davis Group, Keith West en The Soft Machine traden aan.Wakzwemmen

Moskou gaat gebukt onder de laagste temperaturen in een halve eeuw. Gisteren zakte het kwik tot 28 graden onder nul. Verwacht wordt dat de temperatuur de komende dagen nóg verder daalt.
De koudegolf heeft zich over heel Rusland uitgebreid en nadert historische records. In Siberië is het-50 graden. De laagste temperatuur ooit gemeten in Moskou was –38 graden in 1947. Een absoluut record was de temperatuur in het Siberische Ojmjakon in 1926. Toen daalde het kwik tot –71,2 graden.

Er is één groep in Moskou die de kou trotseert. Dat zijn de ’morzji’ ofwel de walrussen. Deze liefhebbers van het ’wakzwemmen’ of ijszwemmen vieren morgen het feest van Johannes de Doper. Meer mensen dan ooit hebben zich dit jaar aangemeld voor dit feestelijke wakzwemmen bij 30 graden onder nul.
Wakzwemmen is goed tegen stress, je kunt er de kou beter door verdragen en je bloeddruk daalt. Het is wel fris maar goed voor je lichaamscellen en je huid behoudt beter zijn glans.
Niet geschikt voor watjes...

Lekkerste ijs ter wereld komt uit Utrecht

Carlo De Lorenzo, eigenaar van ijssalon Venezia in Utrecht, is de beste ijsmaker ter wereld. Tijdens het prestigieuze kampioenschap in het Italiaanse Longarone werd hij voor zijn vakmanschap bekroond met de 'Coppa d'Oro'.
De deelnemers aan het ijsconcours werd gevraagd kokosijs te maken. En dat kon de Utrechter De Lorenzo het beste van allemaal.

IJssalon Venezia bestaat sinds 1928 en is daarmee naar eigen zeggen de oudste ijssalon van Nederland. In dat jaar vestigde de vader van Carlo, Guido de Lorenzo, zich in Nederland.
De gedachten van de prijswinnaar gingen na het ontvangen van beker meteen uit naar zijn overleden vader. 'Ik heb de prijs aan hem te danken, van hem heb ik het vak geleerd', zegt Carlo de Lorenzo in het Algemeen Dagblad.
Omhoog