< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30


Mossel oudste dier op aarde

Het oudste nog levende dier op aarde is een mossel. Het schelpdier werd in de buurt van IJsland opgevist en is volgens biologen naar schatting tussen de 405 en 410 jaar oud.
Toen die mossel dus nog een mosseltje was, vochten wij de 80-jarige oorlog uit met de Spanjaarden (1568-1648)

Onderzoekers van de universiteit Bangor in Wales zegt dat de leeftijd kan worden afgelezen uit het aantal ringen op de schelp. Tot nu toe was het langst levende bekende dier een mossel van 220 jaar oud. Die werd in 1982 opgevist.

Volgens de wetenschappers is er uit het schelpdier veel informatie te halen over de zeewaterkwaliteit in bijvoorbeeld de zeventiende eeuw. Maar ook de mens kan er iets aan hebben. Door welke cellen heeft de mossel Ming zoals hij genoemd wordt zo lang kunnen leven?De koffie in de horeca blijft slecht

Prutkoffie meer regel dan uitzondering . Slechts één op de zes horeca-ondernemers slaagt er in zijn gasten een fatsoenlijke kop koffie, cappuccino en espresso voor te zetten. Dat blijkt uit de zesde Nationale Koffietest van het AD.

Slechts bij 10 van de 57 bezochte zaken oordeelde keurmeester Barend Boot dat de drie koffievarianten alle de toets der kritiek konden doorstaan. Boot: ,,Kwaliteit is in de horeca geen issue. En het trieste is dat de meeste zaken er nog mee weg komen ook. Consumenten zouden veel vaker en duidelijker hun mening kenbaar moeten maken als zij slechte waar geleverd krijgen.’’

Bij de goede koffie proeft hij een rijke variatie aan smaken. Slechte koffie laat zich herkennen door een slechte melange, smaakafwijkingen of gewoon te koud geserveerd.

Winnaar van de test werd de lunchroom Bagels Beans in ’s-Hertogenbosch. Franchisenemers Sietse van den Berg en Laurens Dekkers serveren niet alleen een prima koffie en espresso, maar excelleerden vooral in hun cappuccino. ,,Wij willen gewoon altijd de beste koffie zetten. Elke kop moet een feest zijn.’’

De laatste plaats in de test was niet voor het eerst weggelegd voor De Kiosk, in dit geval op het NS-station in Breda. Keurmeester Boot had geen goed woord over voor ,,het spul, want koffie kan ik dat niet noemen.’’Liever een GBF dan een SUV

Huur een GBF ( grote bak-fiets ) of transportfiets voor o.a. verhuizing of een dagje uit met de kinderen.
Een luxe bakfiets rijdt veilig en gemakkelijk en is millieuvriendelijk. Het heeft versnellingen, verlichting en wordt met sterke sloten geleverd.

Niet alleen in de ontwikkeling van fietsen, maar ook in ons advies aan klanten staat veiligheid voorop. Zo adviseren wij bijna altijd een terugtraprem met eventueel een extra handrem. Uit onderzoek blijkt dat terugtrapremmen in veel situaties toch veiliger zijn.
Ook kijken we de fiets helemaal na op technische prestaties; eigenlijk een soort APK-keuring voor de fiets, zodat je zeker weet dat alles in orde is. Hiervan krijg je ook een rapport mee naar huis. Elke keer als er reparaties of onderhoudsbeurten gedaan worden wordt dit rapport aangevuld zodat je altijd weet wanneer er welke onderdelen zijn vervangen.

Dure poes

Dit is 's werelds duurste huiskat. Te koop voor zo'n 17.000 euro.
De katachtige van het ras Ashera lijkt meer op een babyluipaard dan op een huiskat. Hij is net zo groot als een kleine hond en staat hoog op zijn achterpoten. De kat wordt gemiddeld 25 jaar oud en kan een gewicht bereiken van meer dan 13 kilo.

De Britse zakenman Simon Brodie verkoopt de designkatten voor ongeveer 15.000 euro plus verzendkosten. Er is al een wachtlijst voor negen maanden, zegt hij in de Daily Mail. De internetondernemer heeft het ras laten ontwikkelen door een team genetici in een Amerikaans laboratorium. Zelf heeft hij thuis ook twee Ashera katten rondlopen.

Het gaat om een kruising tussen twee wilde kattensoorten - de Afrikaanse boskat en de Aziatische luipaardkat - met een 'normale' huiskat, die hij verder niet wil benoemen. Ondanks de prijs is de Ashera kat volgens Brodie makkelijk te onderhouden. "De kat is goedgehumeurd, houdt van kinderen en eet gewoon kattenvoer van de supermarkt."

Chinese tatoeage op borstkas betekent Coca-Cola

Ik loopt al 26 jaar rond met de Chinese tekens voor 'Coca-Cola' op mijn borstkas.
Ik dacht dat ik mijn naam in het Chinees had laten tatoeëren.

Destijds vroeg ik aan een ober in een Chinees restaurant om mijn naam in het Chinees op te schrijven. Met het papiertje ging ik toen naar de tatoeëerder.
Onlangs trok ik naar Thailand en daar vroeg een barman waarom er 'Coca-Cola' op mijn borst stond. Ik dacht eerst dat hij een grapje maakte, tot ik ontdekte dat hij wel degelijk gelijk had.

Nu wil ik de tekens nu door een andere tatoeage laten camoufleren.
Ik zit te denken aan iets Japans.

Elvis Presley meest verdienende overleden artiest

De koning van de rock-'n-roll Elvis Presley heeft Nirvana-zanger Kurt Cobain van de troon gestoten als meest verdienende overleden artiest van het afgelopen jaar.
Dat blijkt uit een lijst die het Amerikaanse blad Forbes jaarlijks publiceert.

Afgelopen jaar verdiende Presley, dertig jaar na zijn dood, 49 miljoen dollar, zeven meer dan in het jaar daarvoor. De zeventien jaar geleden doodgeschoten zanger John Lennon stond op de tweede plaats met 44 miljoen dollar. De derde plaats werd ingenomen door striptekenaar Charles M. Schultz, de bedenker van stripfiguur Snoopy, die zeven jaar na zijn dood 35 miljoen dollar voor zijn nabestaanden in het laatje bracht.

Andere namen op de lijst waren Beatles-zanger George Harrisson (22 miljoen), kunstenaar Andy Warhol (15), rapper Tupac Shakur (9) en actrice Marilyn Monroe (7).
Eerste commerciële vlucht superjumbo

De eerste commerciële vlucht van 's werelds grootste passagierstoestel, de Airbus A380., zit erop. Het toestel van Singapore Airlines vertrok met 471 passagiers vanaf de luchthaven van Singapore en landde donderdag in Sydney in Australië. De meeste tickets voor de vlucht waren door de luchtvaartmaatschappij op internet geveild. De veiling bracht in totaal 1,25 miljoen dollar op en de opbrengst ging naar goede doelen. De in Australië woonachtige Brit Julian Hayward (38) betaalde de hoogste prijs: hij legde voor zijn ticket 100.380 dollar neer.

De oudste passagier aan boord is 91, de jongste tien maanden. Zakenman K.S. Quek uit Singapore vliegt met zijn vrouw, beide dochters, tien maanden oude zoon en de dienstmeid. Quek zei tegen de krant The Straits Times blij te zijn dat de superjumbo bijna twee jaar te laat werd opgeleverd omdat zijn zoon de historische vlucht anders had gemist.

Honderden mensen keken toe op de luchthaven Changi hoe het dubbeldekstoestel opsteeg. Ongeveer 7,5 uur later landde het toestel in Australië.
De A380 is 73 meter lang en heeft een spanwijdte van bijna 80 meter. Het vliegtuig kan maximaal 840 passagiers vervoeren. Singapore Airlines schaft in totaal negentien A380's aan. Voor zijn eerste exemplaar koos Singapore Airlines voor en luxueuze en ruime versie met 471 zitjes.

Deze vlucht brengt een einde aan het geduld van Singapore Airlines en Airbus. Zij hebben anderhalf jaar gewacht op de levering van het toestel dat te kampen kreeg met industrialisatieproblemen, voornamelijk met de elektrische bedrading.

De bedoeling is om de A 380 in te zetten voor lange afstandsvluchten tussen grote luchthavens. De 'normale' vluchten tussen Singapore en Sydney begint zondag. De A 380 zal vervolgens tussen Singapore en Londen vliegen vanaf februari. Japan is mogelijk de volgende verre bestemming, melden de bedrijfsleiders. (afp/mvl)Omhoog