< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30


Ga vooral niet naar Lesbos

Lesbos is een van de grootste eilanden van Griekenland. Het is er vooral smerig en de stranden zijn zomers overvol!
Neem dus liever het vliegtuig naar Rhodos of de Turkse kust, want daar kun je vast wel een betaalbaar 'all inclusive resort' vinden.

Boycotten dat Lesbos. Er is niets te doen, de mensen zijn daar erg vervelend, het eten is vaak bedorven en de hitte is zomers onverdraagzaam.
En verder, alles is er gewoon peperduur. Wegblijven dus!

Zo, dan houden wij het daar hopelijk nog even lekker rustig...
Aboriginal Art Museum viert haar vijfjarig bestaan

Het Aboriginal Art Museum in Utrecht viert haar vijfjarig bestaan. Het museum presenteert haar tweede jubileumtentoonstelling Grootmeesters, van traditie naar hedendaagse kunst . Deze tentoonstelling laat u prachtige werken van toonaangevende Aboriginal kunstenaars uit Australië zien. Kunstschilders die allemaal vertrekken vanuit een traditionele vormentaal.

Met de aanreiking van Westerse materialen ontwikkelen hun stijlen zich van een traditionele naar een individueel onderscheidende en herkenbare stijl. Het resultaat is vernieuwende hedendaagse kunst; abstract en tegelijkertijd vol betekenis. Een bijzondere aanvulling in de tentoonstelling is het uitwisselingsproject met het Belgische Museum Felix De Boeck.

Werken van de Belgische ‘grootmeester’ Felix De Boeck hangen naast werken van ‘grootmeesters’ als Emily Kame Kngwarreye en Ronnie Tjampitjinpa. Het is voor het eerst dat in Nederland Aboriginal kunst op internationaal niveau een dialoog aangaat met Westerse kunst.

Erg leuk om even rond te neuzen.Westerkerk zindert van Modeshow

Het Weinachtsoratorium van Bach en de Messiah van Händel galmden luid door de 17e-eeuwse Westerkerk in Amsterdam. Echter, hier werd geen dienst gehouden, maar had een spetterende modeshow plaats . Wat een sfeer heerste er!

Ranke modellen toonden in hoge laarzen en naaldhakken over een lang wit plankier hun outfit. De ruim zevenhonderd gasten keken hun ogen uit. Ooit diende de prachtige locatie als de plek van het huwelijk tussen koningin Beatrix en prins Claus. Nu liepen er mooie modellen en werd er champagne geschonken. Iedereen in de Westerkerk genoot er met volle teugen van.

Het hoogtepunt was de onderbroeken-show!Dubai swingt de Pan uit

De laatste tien jaar is Dubai uitgegroeid tot één van de modernste steden van het middenoosten.
Na de ontdekking van olie in 1966 heeft de bouw een vogelvlucht genomen en is het bijna niet meer voor te stellen dat Dubai zo’n vijftig jaar geleden bestond uit een paar simpele nederzettingen langs de rivier. Tegenwoordig verdient Dubai z'n geld vooral met handel. En niet te vergeten: toerisme. Omdat de sheikhs van Dubai altijd hebben geweten dat de oliebronnen ooit uitgeput zouden raken is men al in de negentiger jaren begonnen met het profileren van Dubai als vakantiebestemming.

Dubai lijkt alleen uit superlatieven te bestaan. Het is hier waar je het enige zevensterrenhotel ter wereld vindt. Ook worden er momenteel voor de rijken der aarde kunstmatige eilanden aangelegd die uiteindelijk zelfs vanuit de ruimte zichtbaar moeten zijn. Die in de vorm van een palmboom bijvoorbeeld; Victoria en David Beckham hebben hun stekkie daar inmiddels al gekocht, zo gaat het gerucht.

Het nachtleven van Dubai speelt zich voornamelijk af in hotels.
Hier vind je de fijnste restaurants en beste clubs van de stad waaronder club Boudoir en de buitenbar Sho Cho’s waar je tot in de vroege uurtjes op z'n arabisch kunt lounghen en chillen onder de sterrenhemel.

Er hangt wel een prijskaartje aan. Een flesje Spa-water kost er al gauw zo'n 55 euro's!Dierenpartij weigert lidmaatschap Soemie

Onze kat kan geen lid worden van de Dierenpartij !
De partijraad heeft zijn aanvraag afgewezen.
Dat noemen ze nou Dierenpartij! Dieren hebben in dit land gewoon niets te vertellen.
Aan hun word niets gevraagt. Die beesten staan altijd buitenspel.
Het is gewoon een schande!

Alleen mensen zijn lid. Ik heb hem toch onder valse naam ingeschreven.
Ze vroegen geen legitimatie zodat hij nu toch stiekem op de ledenlijst staat!
Ha, ha, heb ik ze toch lekker tuk...
Miauw!Orange monniken

De militaire dienstplicht is al jaren geleden afgeschaft in Nederland.
Als het aan de nieuwe christelijke regering ligt komt daar snel verandering in. Het CDA en de Cristen Unie pleiten nu in het kader van de 'waarden en normen' gedachte voor de zgn. algemene 'monniken-plicht' in Nederland, met Thailand als voorbeeld. In Thailand gaan namelijk alle mannen voor minstens een jaar als monnik door het leven.

De oranje kleding van de Thaise monniken maakte diepe indruk bij Jan Peter Balkenende tijdens een bezoek aan de tsunamie herdenking vorig jaar in Phuket. De kleur sluit natuurlijk ook perfect aan bij het Nederlandse Koningshuis. Wie eventueel de oranje habijten gaat maken wordt nog strict geheim gehouden.De Vespa

De geschiedenis heeft Vespa in meer dan enkel een scooter gemaakt; het is een moderne mythe geworden, een fashion statement, een persoonlijke uitdrukking. Door de decennia heen is Vespa een vertaling en een uitdrukking van de maatschappij geworden waarin het leeft.

Op één of andere manier, in elke omgeving, is de sterkte van Vespa altijd zijn moderniteit geweest. Zijn capaciteit om veranderingen op te nemen in de maatschappij en nieuwe trends die het opnieuw definiëren in termen van mobiliteit. Vespa is altijd een boodschap geweest, een sterk idee, een metafoor voor dat alles.

Vespa is een perfect voorbeeld van een eeuwige legende in de geschiedenis van industrieel ontwerp. Een eenvoudig mobiliteitsproduct is één van de populairste en meest gehanteerde concepten in de maatschappij van vandaag geworden. De reclamecampagnes van Vespa hebben diverse indrukken uit onze recente geschiedenis aangegeven en hebben altijd over de openbare en actuele kwesties gesproken. Aangezien de tijden zijn veranderd, slaagt Vespa er steeds weer opnieuw in.

Het is onmogelijk om Vespa met slechts een paar woorden te beschrijven: Vespa vergt veel, veel meer dan dat! De legende van Vespa is gecreërd vooral door de vele hartstochtelijke fans en Vespa liefhebbers.