< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30


North Sea Jazz Festival

Het North Sea Jazz Festival vind ook dit jaar weer plaats in Ahoy Rotterdam. De 36ste editie van het festival zal plaatsvinden op 8, 9 & 10 juli 2011.

Het North Sea Jazz Festival is het grootste indoor jazzfestival ter wereld! Er zijn 15 podia gelijktijdig in gebruik met totaal 180 acts met ongeveer 1200 musici. Van traditionele New Orleans jazz, swing, bop en free jazz tot fusion, avant-garde jazz en electronic jazz, nagenoeg elk genre is op het North Sea Jazz Festival vertegenwoordigd. En het houdt niet op bij jazz; ook liefhebbers van blues, gospel, funk, soul, hiphop, r&b, world beat en latin komen er aan hun trekken. Kortom, het North Sea Jazz Festival is een veelzijdig evenement dat elk jaar tussen de 60.000 en 70.000 jazz/muziek liefhebbers uit binnen- en buitenland trekt.Kaartverkoop: door Ticket Service via de grotere postkantoren, Free Record Shops, VVV's en GWK's,
0900-3001250 (45 ct.p.m), www.ticketservice.nl, de bekende voorverkoopadressen en kassa zaal.

18.000 Mexicanen in hun blootje

Een mensenzee van naakt vlees...
Dat is wat Mexico City te verduren kreeg bij de doortocht van de bekende naaktfotograaf Spencer Tunick. Minstens 18.000 mensen gingen volledig uit de kleren, waarmee het vorige record van 7.000 in Barcelona grandioos van de tabellen geveegd werd. Vanaf balkonnen en een kleine kraan trok Tunick foto's van de menigte tijdens het ochtendgloren: eerst rechtopstaand een soort militaire groet brengen, even later lagen ze liggend op de stenen van het Zocaloplein. Als eerbetoon aan het menselijk lichaam, noemt hij het zelf.

"Dit is een mijlpaal voor de Mexicaanse kunst. De Verenigde Staten kunnen alleen maar jaloers kijken hoe een land zo vrij kan zijn en het naakte lichaam als kunst beschouwt. Niet als pornografie of iets crimineels, maar gewoon een middel om geluk te verspreiden", aldus Spencer.

De meeste vrijwilligers die kwamen opdagen, waren jongemannen. Toch was het opvallend hoe mensen van verschillende rang en stand hun opwachting maakten."Het lichaam speelt een tweederangsrol, het voornaamste is dat je meedoet aan een sociaal gebeuren. Dit weerspiegelt voor mij de nood aan verandering in de wereld", verwoordt de 25-jarige deelnemer Oscar Roman Munoz zijn emoties.

Wil je ook onderdeel zijn van zo'n eenmalige kunstproject? En beloond worden met een gelimiteerde print van de installatie?
Meld je hier aan als model voor de photo-shoot in Amsterdam!Genieten van een Wilde Havana

Wie van de goede dingen in het leven houdt, zal snel vallen voor de charmes van een goede Wilde Havana.
Want een Wilde Havana roken verrijkt vele momenten met puur genoegen.
Tenminste, als een sigaar op de juiste manier gerookt wordt!Neem de Wilde Havana in uw linkerhand, tussen duim en middelvinger, tegelijkertijd met de wijsvinger het mondstuk dichthouden. Houdt de sigaar onder een hoek van 45' naar beneden en steek de eerste lucifer in de brand en vergeet niet eerst de zwavel te laten verbranden. (Op zich is een gasaansteker eenvoudiger en zuiverder) Of om de fijne geur van ceder te laten combineren met de sigaar, gebruikt u een stukje cederhout.
Houdt het vlameinde iets onder het vuureind van de sigaar en laat de warmte van het vuur los op het gehele vuureind. Een beetje (rond)draaien met de sigaar kan geen kwaad. De randen van de sigaar gaan nu al iets gloeien. Uw tweede en eventueel derde en vierde lucifer zal geen verspilling zijn. U krijgt er wat voor terug. Zeker, als u een mooie grote corona te roken hebt.
Als uw vuureind geheel brandt, u mag ook af en toe even blazen, dan doet u een reukproef.

Houdt de Wilde Havana op een behoorlijke afstand van de neus en waaier de rook richting uw neus.
Ruik en geniet van de heerlijke zachte geur die dan vrijkomt.
Zodra u die echte mooie sigarengeur ervaart, is het tijd om te gaan roken.

Want: net als bij de kachel of open haard zult u de tijd moeten nemen om de goede, hoge temperatuur te laten ontstaan. Denk eraan eerst moet de Wilde Havana goed branden. Rook een sigaar nooit te ver op. De nicotine verzamelt zich immers in het laatste gedeelte, waardoor langzamerhand een bittere en zware smaak ontstaat. Voor een Wilde Havana geldt: doven na ca. tweederde opgerookt te hebben.

Om maximaal van uw Wilde Havana te genieten moet u de sigaar langzaam laten branden. Tik daarom niet steeds de as van de sigaar, maar laat deze zo lang mogelijk worden. De kleur van de as zegt niet alles over de kwaliteit van de Wilde Havana. Witte as is geen kwaliteitsgarantie. Ook sigaren die een grijze as geven kunnen uitstekend van kwaliteit zijn.Half Nederland jaagt achter walvis aan

In het Marsdiep tussen Den Helder en Texel zwemt een bultrug rond. De ongeveer 15 meter lange walvis werd donderdag voor het eerst opgemerkt door de bemanning van een patrouilleboot van de marine bij de Helderse zeedijk.

Gevoel voor ironie kan de bultrug niet worden ontzegd. Majestueus draait de walvis een rondje over het Marsdiep en passeert vlak onder de kust van Den Helder. Op een steenworp afstand van het vroegere walvisjagersdorp Huisduinen.

De ongeveer vijftien meter lange walvis bivakkeert al enkele dagen op het Marsdiep. De bultrug, die zijn naam dankt aan de sterk gekromde rug als hij onderduikt, komt vooral voor in de Atlantische Oceaan.

Maar nu dus niet en dat zal Den Helder weten ook. Half Nederland jaagt weer, ditmaal gewapend met verrekijkers en fototoestellen, op walvis.
De uitzichtpunten op de dijk krijgen op moederdag een invasie aan auto's te verwerken. Horden dagjesmensen turen over zee. Velen zien niks. Anderen hebben wl geluk. Dat zingt rond en is voldoende om de spanning er in te houden. Er gaan zelfs verhalen over meer walvissen.Nederlands rookverbod laat pure joint toe

De Nederlandse minister van Volksgezondheid maakte bekend dat het roken van pure cannabis niet onder het rookverbod in de horeca zal vallen.
Het rookverbod valt namelijk onder de Tabakswet en het gaat dus enkel over producten die volledig of gedeeltelijk uit tabak bestaan.

De minister denkt niet dat de mensen massaal zullen overschakelen op cannabis wanneer het rookverbod op 1 juli ingaat, maar er zal wel een onderzoek volgen naar eventuele veranderingen in het rookgedrag van bezoekers aan coffeeshops.

Omhoog