< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Miami Vice is een re-make van de populaire televisieserie die bekend werd in de 80-er jaren. Destijds speelden Sonny Crockett en Ricardo Tubbs de hoofdrol in de spectaculaire tv-serie, nu hebben ze de overstap gemaakt naar de sfeervolle bioscoopfilm. Stijlbepalend voor de serie zijn de scènes die gefilmd werden volgens de wetten van de videoclip, de Art Deco-decors (er werden veel opnamen gemaakt in het Art Deco-district van Miami) en de synthesizermuziek van Jan Hammer. Regelmatig spelen bekende artiesten, waaronder Phil Collins, Frank Zappa en Glenn Frey, mee in gastrollen. De Nederlander Ate de Jong regisseert in 1987 de aflevering "Missing Hours".

Jamie Foxx, die al in enkele andere films van regiseur Michael Mann meespeelde, is ook nu weer van de partij. Hij zal Ricardo Tubbs spelen. De rol van James Crockett is voor Colin Farrell. Barry Shabaka Henley speelt ook een rol in de film. Hij was al eens te bewonderen in 'Ali' van Michael Mann.

Storybook: Na een tragische verbreking van de veiligheid in het JIATIF, roept de FBI al gauw de hulp in van de Miami-Vice, die geen deel uitmaken van de in opspraak gekomen groep. De opdracht gaat naar Ricardo Tubbs en zijn collega James Crockett.

Tubbs en Crockett moeten undercover gaan als de illegale boat-racers en smokkelaars Sonny Burnett en Rico Cooper.
Zo ontdekken ze een netwerk van narcoticasmokkelaars onder leiding van de mysterieuze Archangel de Jesus Montoya (zie foto onder) en zijn Cubaans-Nederlandse bankierster Suzanne Isabella. Tubbs en Crockett gaan tot het uiterste, daar waar ze hun ware identiteit bijna verliezen. En het wordt pas echt gevaarlijk wanneer Crockett verliefd wordt op Suzanne Isabella ...

Omhoog