< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Meeste kans op patatje mét in Utrecht

IJsliefhebbers komen het best aan hun trekken in Den Haag, discoliefhebbers moeten in Roterdam zijn, internationale lekkerbekken moeten naar Amsterdam en de meeste kans op een patatje mét heb je in Utrecht. Dat blijkt uit een onderzoek in de vier grote steden van een horeca-adviesbureau uit Leiderdorp dat maandag is gepresenteerd.

Amsterdam heeft de meest multiculturele horeca. In de hoofdstad nam de 'Azatische' keuken in tien jaar tijd met 80 procent toe. Liefhebbers van de Zuid-Europese keuken kunnen hun hart vooral ophalen in Den Haag. De traditionele Nederlands-Franse keuken is vooral in Utrecht te vinden.

De Domstad heeft de hoogste 'cafetaria-dichtheid' . Op 2400 inwoners heeft Utrecht 1 cafetaria. Het gemiddelde in Nederland is 1 op 3100 inwoners.

Ministerie promoot reisverzekering met seksfilmpje

Het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken pakt uit met een opvallende promofilmpje voor de reisverzekering. In het spotje vrijt een koppeltje naast een strand onder een boom. Kokosnoten vallen naar beneden als het stel het hoogtepunt bereikt. De boodschap is duidelijk, je kan maar beter geen risico nemen en goed verzekerd vertrekken.

"Als we willen dat zoveel mogelijk Denen de spot zien, dan mag het niet vervelend zijn. We hebben daarom gekozen voor een grappig filmpje, ook al is het misschien wel een beetje goedkoop", beseft ook Lars Thuesen van het ministerie, meldt Ekstrabladet.dk.

Hardy's winnaar van de Estetica Design Award

Met het winnen van deze prijs heeft Hardy’s in Tilburg bewezen te behoren tot de top van de mooiste en meest unieke salons in de wereld.
De Estetica Design Award word elk jaar uitgereikt en tijdens dit event worden de mooiste en spraakmakende salons van de wereld bekroond. Het uitzonderlijke van de salon zit hem in het feit dat eigenaar Corné Snels gedurfd heeft een unieke onderneming aan te gaan.

Hardy’s is meer dan alleen een kapsalon, het is een drijvend wellness concept geworden met aan boord: een kapsalon, Kérastase Instituut, presentatie- en opleidingsarea, foto/film studio, bar en een gigantisch terras.

De strakke lijnen, de geweldige synergie tussen de salon en de haven zorgen voor een unieke ervaring voor elke klant die zich er laat verwennen. Architect Peter van Hoogmoed heeft een schitterend bouwwerk neergezet dat precies op zijn plek is in de Tilburgse haven.

Zondag 1 april 2007 heeft Hardy’s deze prijs in ontvangst mogen nemen tijdens de uitreiking van de Estetica Awards in Bologna Italië.
Dit schitterende concept is te bezichtigen in de Pius Haven te Tilburg.

PvdA wil gevangeniskleding terug bij jeugddetentie

Jeugdgevangenissen moeten kunnen voorkomen dat allochtone delinquenten hun machocultuur binnen de muren voortzetten. Dat kan door dure merkkleding en 'blingbling' te verbieden en weer gevangeniskleren in te voeren.

Dat schrijft PvdA-Tweede Kamerlid Jeroen Dijsselbloem donderdag in een ingezonden brief in de Volkskrant.

De woordvoerder integratie vindt dat jeugdgevangenissen een gedisciplineerde, strenge aanpak moeten hanteren voor macho-jongeren die daar gevoelig voor zijn. De PvdA wil dit soort zaken regelen in een wetsvoorstel voor een gerichte aanpak van probleemjongeren, die de Tweede Kamer deze maand behandelt.

Dijsselbloem concludeert dat de jeudzorg en jeugddetentie in hun huidige vorm totaal niet werken, aangezien 70 procent van de jongeren binnen een aantal jaar weer de fout in gaat. Hij bepleit dat rechters bij hun strafbepaling ook rekening houden met de culturele achtergrond van een jonge delinquent.

Voorts wil het Kamerlid de ghettovorming in achterbuurten radicaal aanpakken, onder meer met een zero-tolerancebeleid. Ook moeten imams worden ingezet om ontspoorde jongeren weer op het rechte pad te krijgen.

Medaille Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen

De Nederlandsche Vereeniging van Huisvrouwen werd op 17 december 1912 opgericht met als doel 'de belangen van de Nederlandse huisvrouw als zodanig te behartigen.'

In 1914 kwam binnen de afdeling Amsterdam het idee op om een medaille voor langdurige, eerlijke en trouwe dienst in te stellen voor huishoudend personeel.
In eerste instantie werden medailles toegekend voor 10- of 15-jarigen dienst. In 1921 werd de medaille landelijk getrokken en toegekend voor 12,5, 20 en 25 jaar trouwe dienst.
Ook werden beloningen ingesteld voor elke vijf jaar boven de 25 dienstjaren. De medailles waren in verschillende groottes zilver, verguld zilver en goud, afhankelijk van wat de werkgever er voor wenste te betalen. De oorkonde werd door de Vereeniging verzorgd.

Aanvankelijk waren er verschillende medailles voor in- en uitwonend personeel, maar in 1934 werden ook deze categoriën samengevoegd. Voor bestuursleden en medewerkers van het centraal bureau van de vereniging was een apart ontworpen medaille.

Het Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum organiseert jaarlijks tentoonstellingen met en over fotografie. In zijn eigen tentoonstellingszalen, maar ook op andere locaties. Oude familiefoto's, bekende foto's uit het nieuws, boeiende wetenschappelijke foto's of experimentele fotowerken van beeldend kunstenaars: in het fotomuseum komen ze allemaal aan bod. Afhankelijk van aard of onderwerp worden bij die steeds wisselende tentoonstellingen activiteiten op touw gezet, publicaties uitgebracht, rondleidingen gegeven en bijeenkomsten georganiseerd. Daardoor is er voor u - leek of deskundige, fotografieliefhebber of beeldmaker, hobbyist of student - altijd wel iets van uw gading te vinden.

Het Nederlands Fotomuseum heeft zijn nieuwe onderkomen in Las Palmas op de Wilhelminapier in Rotterdam betrokken en beschikt nu over bijna tweeduizend vierkante meter expositieruimte – meer dan drie maal zo veel als aan de Witte de Withstraat. In Las Palmas worden naast de wisseltentoonstellingen ook semi-permanente tentoonstellingen met een thema georganiseerd. Deze zorgen dat u in het Nederlands Fotomuseum altijd mooie en opmerkelijke foto’s uit de rijke geschiedenis van de fotografie kunt zien.