< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30


ChristenUnie tegen 'grote' dame in bikini

De ChristenUnie in de stad Utrecht maakt zich zorgen over een promotieposter met een afbeelding van een dame in een gouden bikini. De poster van een lingerieketen, tweehonderd vierkante meter groot, hangt aan een winkelpand aan de Oude Gracht midden in het historische centrum van Utrecht.

Dinsdag vroeg de partij het college van burgemeester en wethouders om opheldering. Volgens Mirjam Bikker, fractievoorzitter van de partij, moeten vrouwen een volwaardige plaats hebben in de samenleving.„We zijn jaren bezig geweest met de emancipatie van vrouwen. Zij moeten niet worden beschouwd als lustobject.”

De ChristenUnie wil van het college weten of het denkt op te treden tegen reclame-uitingen in de publieke ruimte die kwetsend zijn voor vrouwen. De lingerieketen is het niet eens met de kritiek. „Het is geen blote dame. We zien haar niet als lustobject. Het is gewoon een mooie dame die geniet van een zonnige dag”, aldus een woordvoerster.

Amsterdam: 13e op lijst leefbare steden

Amsterdam staat net als vorig jaar op de dertiende plaats in de internationale stedenlijst van adviesbureau Mercer. Dit blijkt uit het jaarlijks terugkerend onderzoek waarin Mercer 215 steden wereldwijd bestudeert op leefkwaliteit.

Het adviesbureau beoordeelde steden aan de hand van 39 criteria, zoals politieke factoren, milieu, veiligheid en gezondheid. De Zwitserse stad Zürich voert wederom de lijst aan met 108,1 punten. Voor het vierde opeenvolgende jaar eindigt Bagdad als laatste met 14,5 punten.

Na Zürich volgt Genève op de tweede plaats met 108 punten. Vancouver en Wenen delen de derde plaats met 107,7 punten. Meer dan de helft van de steden in de wereldwijde top 30 liggen in West-Europa. De hoogstgeplaatste Amerikaanse stad is Honolulu op nummer 27. Amerikaanse steden kampen met een stijgend fileprobleem en luchtvervuiling. Singapore en Tokyo nemen de hoogste plaatsen in voor Azië (34 en 35).

Amsterdam doet het vooral goed op het gebied van recreatie, zegt een woordvoerster van Mercer. Op het bioscoopaanbod scoort de hoofdstad zelfs een puntje hoger dan Zürich. Andere positieve punten van Amsterdam zijn onder meer de lage misdaadcijfers en de kwaliteit van het openbaar vervoer. Het fileleed zorgt echter voor een minpuntje.

Regeringen en multinationals kunnen het onderzoek gebruiken voor het plaatsen van werknemers bij internationale opdrachten.
Playboy-uitgever Indonesië vrijgesproken

De hoofdredacteur van de Indonesische versie van het blad Playboy is donderdag vrijgesproken van het publiceren van immorele plaatjes. De rechter in de hoofdstad Jakarta wees de eis van twee jaar gevangenisstraf tegen hoofdredacteur Erwin Arnada af.

Hoofdredacteur Erwin Arnada van Playboy in Indonesië. Volgens zowel de aanklager en islamistische activisten schaadde Arnada de moraal van het land door de publicatie. Hoewel de playmates in het Indonesische blad niet naakt op de foto staan en de teksten zijn gekuist, bestaat er toch veel verzet tegen het mannentijdschrift, dat sinds de eerste verschijning in april vorig jaar wel goed verkoopt.

Als gevolg van bedreigingen is de redactie van de Indonesische Playboy uitgeweken naar het hindoeïstische eiland Bali.


U-skateparade

De Utrechtse nightskate U-skate-parade organiseert elke vrijdagavond een skatetocht door de stad.
U-skateparade is een vreemde eend in de bijt van de Nederlandse Nightskates. De Utrechters slagen er al jaren in om gedurende het hele seizoen voorafgegaan door een erg luide muziekwagen door Utrecht en omgeving te rollen. USP is daardoor niet een snelle, maar wel met recht de 'party-nightskate' van Nederland.

Iedere vrijdagavond vanaf begin mei tot eind september organiseert de stichting Utrecht Skate Parade een skatetocht door en rond Utrecht. De tocht is rond de 22 kilometer en duurt ongeveer 2 uur. Halverwege wordt er gepauzeerd op een leuke plek zoals bijvoorbeeld het Griftpark of het Wilheminapark, maar ook buiten de stad op geweldige locaties.

Dus kun je skaten kom dan op vrijdag om 19.45 naar het Lucasbolwerk en rijd mee met de gezelligste skatetocht van Nederland!

Giro 'Italia finisht in Utrecht

Utrecht heeft zijn wielerevenement. Een tourstart ging aan de neus van de stad voorbij, maar de Giro 'Italia finisht volgend jaar op zondag 9 mei in Utrecht. De ploegenpresentatie en de start zijn eerder dat weekend in Amsterdam. Daarnaast wordt ook een etappe gereden van Amsterdam naar Middelburg.

Gemeente en provincie Utrecht slaan de handen ineen om dit sportieve evenement tot een groot succes te maken. Met de Nederlandse start van de Giro kunnen zij zich profileren als topsportregio. De Giro d'Italia startte al één keer eerder in Nederland. In 2002 begon de wielerronde in Groningen.

Internationaal mobiel bellen wordt goedkoper

Goed nieuws voor wie in het buitenland mobiel telefoneert: vóór de zomer zou er een nieuwe verordening moeten komen die de roamingtarieven aan banden legt. De Europese leiders zijn het bijna eens over wettelijke tariefplafonds voor internationaal mobiel bellen (roaming).

Vrijwel iedereen is het erover eens dat het overdreven duur is om in het buitenland met de gsm te bellen of te worden opgebeld. De Europese ministers voor telecommunicatie hebben daarom voorgesteld de roamingtarieven in de EU met 70% te verlagen en de prijzen transparanter te maken zodat de gebruiker weet wat het gebruik van zijn gsm in het buitenland hem echt kost. De verordening moet streng maar rechtvaardig zijn, zodat de telecomsector zonder de gebruikers te benadelen winst kan blijven maken. Deze win-winsituatie zal daarnaast ook de concurrentiekracht vergroten door de belemmeringen voor het gebruik van de mobiele telefoon in het buitenland te verminderen.

"Een politiek akkoord over een ambitieuze verlaging van de roamingtarieven vóór deze zomer lijkt haalbaar", zei commissaris Viviane Reding. “Ik roep alle ministers en parlementsleden die aan de roaming-wetgeving werken op meer te luisteren naar de consument en minder naar de industrielobby.”