< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30


Werkervaring en Ophoepelen

In 1993 kwam Alim Yasar werkervaring op doen op de Montessori basisschool in Utrecht.
Inmiddels is hij General Manager bij het beursgenoteerde Potex Development Industries in Londen.( artikel: Utrechts Nieuwsblad 1994 )

De Siamees

Er zijn honden, katten en Siamezen.
De oorsprong ligt in het Verre Oosten. Waar de eerste Siamezen precies vandaan kwamen is niet meer te achterhalen. In Thailand, het vroegere Siam, kwamen deze dieren al in de 14e eeuw voor. Aan het eind van de 19e eeuw werden ze opgemerkt door een aantal Britten die Thailand aandeden. De Britten kenden tot dan toe alleen de gewone boerenkatten en de Angorakatten. Ze namen een aantal Siamezen mee naar huis, waar hun vrouwen zich over de dieren ontfermden. Niet alleen de Engelsen maar ook de Fransen hadden inmiddels de fraaie Siamezen ontdekt. Siamezen hadden in die tijd overigens nog niet de bouw van de Siamees van tegenwoordig. Ze waren een stuk forser van bouw en de schedelvorm was vrij rond. De eerste importen waren sealpoints, maar later bleken deze katten ook spontaan kittens in andere kleuren voort te brengen, zoals bluepoint, chocolatepoint en lilacpoint. In de jaren 50 en 60 ging men Siamezen fokken in andere kleuren .

-De kop is atijd wigvormig en dient in het ideale geval samen met de grote, schuingeplaatste oren een perfecte gelijkzijdige driehoek te vormen.
-De kin mag niet al te geprononceerd zijn, maar ook zeker niet terugwijken.
-Lange neus , bij voorkeur met een Romeins profiel, maar in elk geval zonder inkeping vloeiend doorlopend in het schedeldak.
-De ogen zijn amandelvormig, zuiver donkerblauw en staan iets schuin geplaatst.
-De oren zijn groot en schuingeplaatst.
-Het lichaam is elegante en lenig gebouwd. Het sierlijke lichaam is lang, slank en gespierd, het mag nergens grofheid vertonen.
-De achterhand behoort hoger te zijn dan de voorhand. -De poten zijn slank en lang, de voetjes ovaal.
-De staart is lang en dun en loopt spits toe als een zweep.

Ze hebben een uitgesproken karakter en zijn in huis altijd duidelijk aanwezig. Siamezen staan bekend om hun spraakzame natuur en kunnen urenlang converstaties houden. Ze zijn buitengewoon sociaal ingesteld en als ze niet voldoende aandacht krijgen, zullen ze die zeker opeisen. Je kunt ze niet lang alleen laten. Ze gaan erg goed om met soortgenoten en opvallend goed met honden. Worden graag geaaid en geknuffeld en kunnen urenlang op schoot doorbrengen. Bijna altijd vrolijk, ze zijn speels en kunnen leren apporteren en altijd even eigenwijs. Heerlijk!


Supermarkt twijfelt over verkoop Schol en Tong

Supermarkten stoppen mogelijk met de verkoop van schol en tong. De supermarktketens zijn hard op zoek naar alternatieven, omdat de twee vissoorten worden overbevist. "We zijn hierin al heel ver", liet een woordvoerster van AH vrijdag weten. Albert Heijn verkoopt nu al geen tong en schol meer, maar dat heeft te maken met de paartijd van de vissen. De keten is in overleg met het Wereld Natuur Fonds over de verkoop van duurzame vissoorten.

Een alternatief zou de vis pangasius kunnen zijn, een meervalsoort. ( zie foto onder )

De supermarktketen uit Zaandam is naar eigen zeggen de grootste verkoper van vis in Nederland. De afgelopen jaren is de visverkoop fors gegroeid, passend in de trend van Nederlanders om gezonder te eten. Vooral de consumptie van zalm is sterk toegenomen.

Met kabeljauw, waarvan het voortbestaan ook wordt bedreigd door overbevissing, heeft Albert Heijn geen problemen. De keten haalt deze vis uit IJsland. Daar wordt de vis op een duurzame wijze gevangen, aldus de woordvoerster. Ook zijn er mogelijkheden om kabeljauw te kweken. De onderneming is in gesprek met de Noorse overheid om de haring 'duurzaam' aan te kunnen bieden.