< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30


Bakkebaarden Taboe in Paspoort

Lachen was al verboden, maar mannen met dikke bakkebaarden of een forse baard moeten in sommige gemeenten het scheermes erin zetten om een goedgekeurde pasfoto voor het nieuwe paspoort te bemachtigen.

Volgende week worden voor het eerst paspoorten met biometrische kenmerken op een chip uitgegeven. De richtlijnen voor de digitale foto's die op de chip moeten komen, zorgen nu al voor grote verwarring.

Fotografen nemen het zekere voor het onzekere. " We hebben een instructie gehad op het gemeentehuis en ze waren er erg duidelijk over, de ooraanzet moet goed zichtbaar zijn. Dikke bakbaarden moet je bijknippen dus", zegt fotografe Yvet Manné in Roosendaal. " De eerste mensen hebben we van de gemeente ook al teruggestuurd gekregen omdat ze te veel glommen. Mannen en vrouwen moeten zich dus afschminken en vervolgens poederen."

Om ruzie aan de balie te voorkomen, krijgen klanten vooraf dit informatieformulier met de strengere eisen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken, die de regels uitgeeft, erkent dat het de komende tijd wennen zal worden voor zowel gemeenten als fotografen. " Het is inderdaad niet altijd even duidelijk voor iedereen wat er nu gevraagd wordt. Het zal vrees ik wel voor wat irritatie gaan zorgen", zegt woordvoerder Mireille Beentjes. "Voor de duidelijkheid: je moet ongeveer kunnen zien waar de oren zitten. "8,6 Gigapixel grote Foto

In de Italiaanse stad Varallo Sesia is in de kerk van de Santa Maria delle Grazie een fresco uit de zestiende eeuw te zien, geschilderd door Gaudenzio Ferrari. In 21 stadia is het leven van Jezus verbeeld.

Van dit immense schilderij (elf bij tien meter) zijn 1145 foto's genomen, die digitaal weer aan elkaar werden gezet tot een 8,6 gigapixel grote foto. En nu is het mogelijk haast oneindig op dit fresco in te zoomen. Tot de penseelstreken van de meester zichtbaar worden.
Scheidsrechter kan het niet alleen

Het is hoog tijd dat de scheidsrechter in het betaalde voetbal elektronische hulp krijgt. Er spreekt zich hiervoor in grote meerderheid (83 procent) uit na een landelijk onderzoek van de KNVB. In het hedendaagse voetbal redt een scheidsrechter het niet meer met alleen twee assistent-scheidsrechters langs de lijn, vindt driekwart van de ondervraagden.

"Ik ben zelf KNVB-scheidsrechter geweest en weet hoe moeilijk het is. Je kunt niet alles zien; als er een speler tussen een situatie staat dan heb je een probleem" zegt een top-scheidsrechter. Veel suporters wijzen naar sporten als rugby, cricket, ijshockey en football, waar elektronische waarneming al is ingevoerd. "In deze moderne tijd is het belachelijk dat het voetbal niet allang zo'n systeem gebruikt", merkt iemand op. " Voetbal is in het verleden blijven hangen", beaamt een ander. "Ook de kleding zou wat vrolijker mogen zijn".Het jaar van de rat

Het is het jaar 4705, het jaar van de rat is begonnen!
Chinezen vieren over de hele wereld hun nieuwjaar. Wij leven in 2008, maar zij al in 4705.

Als het nieuwjaarsfeest eraan komt gaan alle Chinezen hun huizen schoonmaken. Mensen gaan de boel opknappen en schilderen. Schulden worden afbetaald en lange stukken rood papier worden langs de voordeur gehangen. Op die stukken papier staan in Chinese letters wensspreuken voor het nieuwe jaar.

Ook wordt alles voorbereid voor het uitgebreide nieuwjaars-eten. Alle gerechten zijn 'hapklaar', want tijdens het feest mag er geen mes gebruikt worden. Ook dat heeft weer alles te maken met geluk. Een mes kan, zo denken de Chinezen, het geluk 'afsnijden'.

Het nieuwjaarsfeest is het belangrijkste feest voor alle Chinezen.
Door de straten dansen Leeuwen-dansgroepen die dansen voor geluk.
Natuurlijk wordt er ook ontzettend veel vuurwerk afgestoken!

Chinees Nieuwjaar duurt drie dagen.
Het feest werd in Den Haag dit jaar afgesloten met een spectaculaire modeshow.Winter van 2010 koudste in 14 jaar

De winter van 2010 was de koudste in 14 jaar. De gemiddelde temperatuur was 1,1 graad, meldt het KNMI. Dat is ruim twee graden kouder dan normaal. Op 20 dagen kwam de temperatuur overdag niet boven het vriespunt. In andere winters zijn er acht van zulke ijsdagen. Het koudst was het in het noordoosten, gemiddeld -0,2 graden. Het warmst was het in Vlissingen met 2,4 graden.

Volgens het KNMI is door de opwarming de kans op een dergelijke winter de laatste decennia kleiner geworden en komt dat nog maar eens in de vijftien jaar voor. Er viel deze winter ook meer sneeuw dan gemiddeld. Deze winter waren er 41 sneeuwdagen, tegen 13 normaal. Sinds 1979 is er geen winter meer geweest met zoveel sneeuw. Toen lag er op 60 dagen sneeuw.Pink Pop

28 mei 2010 (vr) - 30 mei 2010 (zo) Landgraaf, Nederland Het popfestival Pinkpop zal ook in 2010 plaatsvinden op het evenemententerrein Megaland, in het Limburgse Landgraaf. Pinkpop staat vanaf 1990 vermeld in het Guiness Record Boek als het oudste popfestival van Nederland, en is het langstlopende jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Dit jaar is het de eenenveertigste editie op rij.

Vrijdag 28 mei Rammstein, Kasabian, Gossip, The Temper Trap, Paulo Nutini
Zaterdag 29 mei Green Day, Editors, Mando Diao, Moke + Metropole Orkest, John Mayer, Destine, Triggerfinger, 2Many DJs, Biffy Clyro, Kitty, Daisy & Lewis en Caro Emerald.
Zondag 30 mei The Prodigy, Mika, Kate Nash, Gogol Bordello, Skunk Anansie, Danko Jones, Pink, Pixies, Wolfmother, Florence and the Machine, Dewolff en Yeasayer.

Weekend: 3-dagen kaart incl. camping: € 140,00 excl. servicekosten Dagkaart: vrijdag / zaterdag / zondag: € 75,00 excl. servicekosten

meer info: www.pinkpop.nl.


luister naar Electric Johnny

'Verplicht rookmelder in tent en caravan'

Caravans, tenten en campinghuisjes moeten verplicht worden voorzien van een rookmelder.
Dat adviseert de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR).

Vanaf 1 januari 2008 mogen gemeenten zelf bepalen hoe zij het beleid op kampeerterreinen vormgeven. Reden voor de NVBR om een waslijst aan adviezen op te stellen. Naast brand- of koolmonoxidemelders wordt onder meer aangeraden barbecues bij extreme droogte te verbieden en toezicht te houden op het aantal en soort gasflessen.

Begin dit jaar kwam bij een brand in een camper in het Noord-Brabantse Schijf een vrouw om het leven. Onlangs stuurde de NVBR een brief aan de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA), waarin aandacht wordt gevraagd voor onderwerpen die de brandweer aangaan.
Of de nieuwe regeling ook geldt voor de Rode Kruis tenten in de vluchtelingenkampen van Sudan is nog niet zeker.