< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30


Kunst om op te zitten

Hieronder de officiële opening van de kunstbank 'Sitting at the dock of the bay' op het Joke Smitplein.
Samen met VVD-voorzitter Jan van Zanen en mijn goede vriendin Gerda van den Berg trek ik een kleedje van de bank af.
Het bankje van 80.000 euro zit niet echt lekker, maar het is wel iets bijzonders geworden.


( bron: Utrechts Nieuwsblad )
Tienduizenden mensen nemen deel aan protestmars

Tienduizenden demonstranten namen zaterdagmiddag deel aan de protestmars tegen de uitbreiding van een Amerikaanse legerbasis in het Noord-Italiaanse Vicenza. Volgens de organisatoren zijn er 100.000 betogers opgedaagd, de politie telde er 25.000.

"Wij zijn gekomen om neen tegen de oorlog te zeggen", aldus een deelneemster. Heel wat demonstranten droegen een regenboogvlag, als symbool voor de vredesbeweging. Er waren ook borden met "Yankee go home". De regering vreest dat er rellen zullen uitbreken en dus werden de ordediensten massaal ingezet. Scholen, musea en winkels in de stad blijven zaterdag gesloten. Premier Prodi riep de betogers op vreedzaam te manifesteren. Geen enkel regeringslid van zijn coalitie neemt aan de manifestatie deel. (svr)Java Jazz Festival Jakarta

FOX bied je een aantrekkelijk pakket naar het grootste en meest prestigieuze Jazz Festival van Indonesië. Tijdens dit drie dagen durende festival komen muzikanten, zoals Jamie Cullum, Level 42, David Benoit, George Duke en vele andere toppers vanuit de hele wereld hier samen en vormen een combinatie tussen de diverse jazzstijlen zoals traditioneel, instrumentaal/vocaal, blues, nouveau swing, R&B en soul.

Je vliegt comfortabel met Singapore Airlines via Singapore naar Jakarta waar u op de luchthaven persoonlijk welkom geheten wordt. Hierna transfer naar je hotel midden in het centrum van de stad. Het Millenium Hotel Jakarta heeft een uitstekend restaurant bekend om haar Kantonese- en visspecialiteiten. Daarnaast beschikt het hotel over een fitnessruimte, een spa met sauna, massagemogelijkheden en buitenzwembad. De comfortabele kamers zijn voorzien van airconditioning, satelliet-tv, telefoon, minibar, koffie-/theezetfaciliteiten en een volledig ingerichte badkamer.

Vanuit je hotel kunt u eenvoudig naar het Java Convention Centre waar het Jazz Festival alle podia onder één dak heeft samengebracht. Genieten van de grote variëteit aan jazz- en andere muziekstijlen. FOX bied je een pakket aan inclusief 3-daags entree ticket. Een onvergetelijke muzikale reiservaring!B-mens staat later op

Een nieuwe Deense belangenorganisatie, die opkomt voor de rechten van de B-mens, lijkt een gat in de markt te hebben gevonden. B-mensen hebben, in tegenstelling tot A-mensen, een instinctieve voorkeur voor laat opstaan en laat naar bed gaan. Doel van de Deense belangenvereniging is om een nieuw ritme op het werk, de school en de kinderopvang in te voeren zodat de B-mens beter tot zijn recht komt.

Al vanaf de eerste dag van de oprichting van de organisatie B-samenleving stromen de aanmeldingen van nieuwe leden binnen. Logisch, vindt de voorzitster, ingenieur Camilla Kring. „Het kan toch niet de bedoeling zijn dat mensen tegelijkertijd met de koeien en de kippen op moeten staan”, aldus Kring. Nu al wordt van internationale uitbreiding gesproken.
Het succes van de B-samenleving is enigszins te begrijpen. Vooral in de wintermaanden heeft de bevolking in Scandinavië moeite om ’s ochtends in de diepe duisternis eropuit te gaan. Bovendien is het begrip ’deeltijd werken’ in Denemarken onbekend en vormt het dagelijks leven voor veel Denen niet alleen een gevecht tegen de tijd, maar ook tegen vermoeidheid.

Veel oplossingen die in de afgelopen jaren werden aangedragen, zijn echter een stille dood gestorven. Zo probeerde men een paar jaar geleden op grote schaal de siësta in te voeren en werden er op verschillende werkplekken cursussen in hazenslaapjes gegeven. De Denen voelden zich gesteund door het feit dat ook Napoleon, Einstein en Da Vinci bekendstonden om hun hazenslaapjes.
Het leek een succes totdat bekend werd dat juryleden van de Deense Vluchtelingenraad, die over het lot van vluchtelingen beslissen, regelmatig vergaderingen met gesloten ogen bijwoonden. Ook waren er medewerkers van de belastingdienst die hun werk met gesloten ogen uitvoerden. De slapers argumenteerden dat hun gesloten ogen slechts van uiterste concentratie getuigden, maar dit argument ging er bij weinig mensen in. De hazenslaapjes werden afgeblazen en de Denen waren terug bij af. Tot de B-samenleving werd geďntroduceerd.

Volgens de voorzitster van de organisatie is de B-samenleving een logisch gevolg van de huidige kennissamenleving, waarin werk steeds vaker onzichtbaar is omdat het om ’denkwerk’ draait. Kring: „Toch houden we instinctief nog steeds vast aan het oude acht-tot-vier-ritme uit de agrarische en de industriële samenleving.” Voor een B-mens is deze gedachtegang echter een nachtmerrie. Kring: „Een B-mens loopt het liefst de hele morgen in zijn pyjama en weet dat de goede ideeën niet per se tussen acht en vier komen.”
De organisatie heeft tot een stroom van reacties uit het hele land geleid van mensen die zich eindelijk begrepen voelen. „Ik werd nooit serieus genomen als ik in de klas probeerde uit te leggen dat mijn lichaam vóór tien uur ’s ochtends niet functioneert”, vertelt een lerares. „Niemand begreep dat het de schuld van de samenleving was dat ik altijd te laat kwam.”De Pompoen

Pompoen (Cucurbita maxima / pepo) is een komkommerachtige plant, afkomstig uit Zuid-Amerika en Azië. In de familie van de kalebassen vind je knotsgekke plantensoorten in alle mogelijke vormen en kleuren. Courgette hoort er trouwens ook bij (een zogenaamde 'zomerpompoen'). Pompoen heeft een rankende groeiwijze en overwoekert een groot oppervlak met zijn grote bladeren en prachtige, oranje bloemen (het vruchtbeginsel).

Terwijl men vroeger vooral reuzenpompoenen kweekte met een verbluffende opbrengst heeft men nu onder impuls van biologische telers ingezien dat de kleinvruchtige rassen op het vlak van smaak veel beter scoren. Dat kwaliteit een factor van belang is, is niet zo verwonderlijk. Per slot van rekening worden die dingen door mensen met smaaksensoren geconsumeerd. Een van de meest smaakvolle rassen is de Hokkaďdo-pompoen. In 1957 bracht een Japanse professor zaden van deze pompoensoort mee naar Europa (Hokkaďdo is de naam van een Noordelijk gelegen Japans eiland). Al snel bleek dat de plant ook in ons klimaat bijzonder goed gedijt.

Naast de klassieke Hokaido-pompoen heb je ook Sweet Mama, een hybride pompoenvariëteit met donkergroene schil en zacht, goudgeel vruchtvlees. Qua smaak leunt het nauw aan bij Butternut, een peervormige variëteit en een absolute topper uit de 'Single Malt'-klasse. Sweet Mama kan vrij goed bewaard worden, maar onderaan kunnen scheurtjes ontstaan (telers spreken in dit verband over 'het apenpoepje').

Het vruchtvlees van pompoen is een weldaad voor je gezondheid. Het bevat veel ijzer, caroteen en vitamine C. Detail is het feit dat pompoen (vooral rauw) een waterafdrijvende werking heeft, doch in normale hoeveelheden kan dat geen kwaad. Pompoen kan ook aangesneden nog ruim een week bewaren. Het beste verwijdert men de pitten, legt men de twee lege helften terug tegen elkaar en stopt men de groente in een plastic zak in de koelkast. Anderzijds kan een goed uitgerijpte pompoen op een droge, niet te koude plaats onverpakt tot in het voorjaar worden gestockeerd en vervolgens geconsumeerd.Ziek door sportblessure: minder ziektegeld !

Werknemers die keer op keer geblesseerd raken tijdens het sporten, moeten er rekening mee houden... ...dat hun baas het ziektegeld kan verlagen. De mogelijkheid om zo’n straf op te leggen aan roekeloze werknemers is het gevolg van een uitspraak van het gerechtshof in Arnhem. Eerder deze week volgde uitspraak in hoger beroep.

De zaak draaide om een vrachtwagenchauffeur die telkens van zijn werkgever te horen kreeg dat hij beter kon stoppen met zaalvoetbal omdat hij meermalen arbeidsongeschikt raakte. Die waarschuwingen sloeg de man in de wind. Hij ging door met zijn sport, ook al waarschuwde zijn baas voor financiële consequenties. Hij liep beschadigde kruisbanden op en kwetsuren aan zijn enkels.

Meestal ontvangen mensen in loondienst honderd procent van hun loon als zij ziek worden en daardoor niet kunnen werken. De werkgever vult het wettelijke verplichte deel van zeventig procent meestal aan tot het normale salaris. Nu heeft de rechter beslist dat de werkgever dit niet meer hoeft te doen, zelfs als de aanvulling tot honderd procent in de CAO is vastgelegd.

Werkgevers kunnen met deze uitspraak in de hand gemakkelijker hun personeel wijzen op het belang van gezond leven, zegt Roelf van der Kooij, woordvoerder van VNO-NCW. „Er is zoiets als goed werkgeverschap, maar ook zoiets als goed werknémerschap. Sport is heel gezond, ook voor je welzijn, maar het kan ook uit de hand lopen.’’

„Waarom sluiten we nog een CAO af?’’ vraagt Jan Heilig, bestuurder van FNV Bondgenoten zich verontwaardigd af. „Wij hebben over dit punt in de CAO begin dit jaar uren onderhandeld en nu gaat de rechter erin grasduinen. Wij zijn de man aan het opsporen en als hij lid is, dan zorgen wij dat hij in hoger beroep gaat.’’Overzicht van de Oscarwinnaars

And the winner is:

Beste film: The King's Speech Beste acteur: Colin Firth (The King's Speech) Beste actrice: Natalie Portman (Black Swan) Beste regie: Tom Hooper (The King's Speech) Beste mannelijke bijrol: Christian Bale (The Fighter) Beste vrouwelijke bijrol: Melissa Leo (The Fighter) Beste bewerkte scenario: The Social Network (Aaron Sorkin) Beste originele scenario: The King's Speech Beste animatiefilm: Toy Story 3 Beste filmmuziek: The Social Network Beste song: Toy Story 3 (Randy Newman) Beste art direction: Alice in Wonderland Beste kostuums: Alice in Wonderland Beste camerawerk: Inception Beste montage: The Social Network Beste make-up: The Wolfman Beste special effects: Inception Beste geluidsmontage: Inception Beste sound mixing: Inception Beste documentaire: Inside Job Beste korte film: God of Love Beste korte documentaire: Strangers no more Beste korte animatie: The Lost Thing Beste buitenlandse film: In a better world (Denemarken)De voormalige Amerikaanse vicepresident Al Gore kreeg ooit de Oscar voor de beste documentaire.
Zijn 'An Inconvenient Truth' handelt over de 'opwarming van de aarde'.