< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 <


Beijing was er klaar voor

Op 8 augustus 2008 beginnen in Beijing de Olympische Spelen. Er werd keihard gewerkt om de 37 stadions klaar te maken voor dit mega-spectakel.

President Jiang Zemin kondigde aan dat 'iedereen in China zich zal inspannen om van de Spelen een groot succes te maken'. Ook werd aangekondigd dat de sporters , ook de Chinese, op hun kamers de beschikking hebben over tv en internet. Dit om aan te tonen dat China ernst maakt met het toestaan van persvrijheid.

China wilde niets aan het toeval overlaten. Op het Plein van de Hemelse Vrede werden de eerste vrijwilligers bijeenkomst gehouden.Blikje Tonijn wordt onbetaalbaar

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) vindt dat de Europese Unie per direct de vangst moet verbieden van blauwvintonijn in de Middellandse Zee. De soort staat hier aan de rand van de afgrond, net als in het noordoosten van de Atlantische Oceaan. Het WNF rept van "plundering" door overbevissing en illegale visserij om onder meer de borden te vullen van liefhebbers van sushi en sashimi.

Nederland importeerde in 2 jaar totaal 671 ton blauwvintonijn, gevangen in de Middellandse Zee. Blauwvintonijn vervult daar als roofvis een belangrijke rol in het ecosysteem. In de race om de laatste tonijn keren steeds meer industriële vloten de traditionele visgronden de rug toe en gooien ze hun netten uit in de laatste natuurlijke broedplaatsen van tonijn in de oostelijke Middellandse Zee en de Libische wateren.

De Internationale Commissie voor de instandhouding van tonijnachtigen in de Atlantische Oceaan (ICCAT) heeft voor de Middellandse Zee een jaarlijks vangstquotum vastgesteld van 32.000 ton. Maar in werkelijkheid wordt er 44.948 ton binnengehaald, een overschrijding met 40 procent, aldus het rapport. Geschat wordt echter dat de werkelijke vangsten nog hoger liggen, boven de 50.000 ton.De Neuspiercing

Een neuspiercing is na ongeveer 2 tot 5 weken genezen, hoewel dit natuurlijk bij iedereen anders is. De neuspiercing wordt ook niet gepierct, maar geschoten. Dit kan door de neusvleugel, of door het tussenschot.

Een neuspiercing is eigenlijk niet echt een piercing, daarom is de verzorging ook iets anders. Basisregel is, net als bij andere piercings: zeker in het begin, afblijven. Verder dagelijks goed spoelen met water, en nadruppelen met wat sterilon, terwijl je er aan draait.
Zout water, zoals de zee, is ontsmettend, dus dat vormt geen probleem. Zwembad water met chloor kan ook niet echt kwaad, maar het is wel belangrijk om zodra je uit het water komt, de piercing even af te spoelen. Het is echter niet aan te raden om in de eerste weken al meteen te gaan zwemmen.

De piercer bepaald samen met jou de plaats van de piercing, en schiet er met een piercing pistool een gaatje doorheen, net als bij een oorbel. Dit gaat zo snel dat je er amper iets van voelt. Ben je hem ooit zat, dan kun je hem er zo uithalen. Een klein litteken zou er dan kunnen ontstaan, maar dat valt zeker niet echt op, en die kans is bovendien heel klein.

Er zijn vele soorten ringetjes, hele en halve, en nog wat varianten. Een nieuw sieraad erindoen kan best lastig zijn als je het voor het eerst doet. Vraag eventueel iemand anders om een sieraad te vervangen. Maar laat de piercing in ieder geval de eerste paar weken zitten! Het beste kun je eens goed je piercing bekijken. Zitten er nog korstjes op? Kun je hem bewegen zonder dat je vel meetrekt, en zonder dat het pijndoet? Probeer dan zelf in te schatten of je hem kunt vervangen of niet. Weet je het echt niet, vraag het dan aan je piercer, vlak voordat je hem wilt vervangen.Working for the Yankee Dollar

Een billboard met een teller op Times Square in New York houdt sinds donderdag de kosten voor de Amerikaanse belastingbetaler van de oorlog in Irak. bij. De reusachtige klok is een initiatief van de progressieve groep Center for American Progress.

De teller staat op 134.500.000.000 dollar (134,5 miljard dollar dus).
Per dag komt er 177.000.000 dollar bij (177 miljoen dollar per dag dus).Miljoenen mensen vieren de Dag van de Arbeid

Naar schatting 290.000 Japanners liepen mee in een 1 mei-mars in Tokio. Zij eisten betere leefomstandigheden en de vernietiging van de kernwapens in de wereld. Duizenden Filippijnse arbeiders scandeerden zondag eveneens klassieke 1 mei-leuzen. Tijdens een demonstratie in Manilla eisten zij het vertrek van de regering en hogere lonen.

In Havana vierden meer dan een miljoen mensen 1 mei op het Plein van de Revolutie en elders in het land, zoals in Sancta Clara, bij het Ché-monument. Chávez sprak in Carácas een grote menigte toe, opgeroepen door de nieuwe progressieve vakbondsfederatie UNT. In tal van andere landen vonden grotere en kleinere demonstraties en vieringen plaats.

Eén rus ging in Moskou de straat op om te eisen dat het minimumloon stijgt en om de voormalige Sovjet-feestdag te herdenken.Bollywood Awards naar Amsterdam

Onlangs is bekend gemaakt dat de uitreikingen van de Indian International Film Academy Awards in juni hoogstwaarschijnlijk in Amsterdam zullen plaatsvinden.

Het Bollywood Festival wordt gehouden op 9, 10 en 11 juni, de uitreikingen zullen naar verwachting zo'n 400 miljoen kijkers trekken. Men hoopt dat het evenement Amsterdam internationaal aanzien zal geven en dat de stad in de toekomst gebruikt zal worden als locatie voor de opnames van Indiase films.

Taxi Driver

'Someday a real rain will wash all the scum off the streets'

De film Taxi Driver is een geweldadig en indringend portret van het leven aan de zelfkant. Omdat hij sinds zijn terugkeer uit Vietnam lijdt aan chronische slapeloosheid heeft hoofdrolspeler Travis Bickle besloten om 's nachts als taxichauffeur te gaan werken. Hij is een echte eenling en in zijn dagboeken schrijft hij zijn indrukken op van een geweldadig en troosteloos New York.

Op een nacht ontmoet de steeds verder gefrustreerde Travis de twaalf jaar oude Iris (Jodie Foster). Iris is een prostituee op de vlucht voor haar pooier (Harvey Keitel) en Travis raakt geobsedeerd door het idee dat hij haar moet redden.

Bernard Hermann, Robert de Niro, Jodie Foster en de film zelf werden voor een Oscar genomineerd.
John Hinckley ziet in 1976 Taxi driver meer dan vijftien keer. Hij identificeert zich met Bickle en begint Jodie Foster te stalken, in een poging haar te redden. Als dit niet lukt pleegt hij op 30 maart 1981 een aanslag op president Reagan om zo z´n liefde voor haar te tonen. Jodie Foster was 13 jaar oud.
Hitchcock componist Bernard Hermann registreerde met een orkest de laatste noten voor Taxi driver op 23 december 1975, ging naar zijn hotel en overleed daar in zijn slaap.

De beroemde 'Are you talking to me' scčne stond niet in het script. Regiseur Scorsese liet de camera lopen en moedigde De Niro aan te improviseren.