< home < | > lees meer >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30


Cor van der Vlist, oud KNIL militair

Ik vond laatst dit artikel over mijn vader in het Utrechts Nieuwsblad, 6 augustus 1980.
Hij heeft o.a met zijn 'maatje' cabaretier Wim Kan, drie en een half jaar als krijgsgevangene aan de Birmaspoorweg (dodenspoorlijn) gewerkt tijdens de tweede wereldoorlog in Azië.

De Birmaspoorweg liep tussen Nong Pladuk in Thailand en Thanbyauzayat in Myanmar (Birma). In zestien maanden legden dwangarbeiders daar een lijn aan van 415 kilometer lang, door zeer onherbergzaam terrein. De Japanners keken niet op een mensenleven – de schattingen over het aantal doden lopen uiteen van 100.000 tot 200.000. Het merendeel waren romusha’s, werksoldaten uit de bezette landen, dwangarbeiders in feite. En daarnaast ook 15.000 krijgsgevangen westerlingen, onder wie 3000 Nederlanders.


Cor van der Vlist ( Aart Cornelis ) kreeg o.a. in 1950 uit naam van Koningin Juliana een Koninklijke onderscheiding en werd gedecoreerd met de Eremedaille verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau.Nederlandse kinderen voelen zich het fijnst

Veel rijke landen zijn het aan hun stand verplicht zich actiever in te zetten voor het welzijn van hun kinderen. Van de 21 rijkste landen in de wereld scoort Nederland gemiddeld het best op het gebied van het welzijn van kinderen.

Als het gaat om armoede van kinderen, doet Nederland het echter minder goed. De Verenigde Staten en Groot-Brittannië staan onderaan de lijst. Dat staat in het onlangs gepubliceerde Unicef-rapport 'Een overzicht van het welzijn van kinderen in rijke landen'.

Het rapport vergelijkt het welzijn van kinderen in 21 OESO-landen aan de hand van zes indicatoren: armoede, gezondheid en veiligheid, onderwijs, familie- en vriendenrelaties, (risicovol) gedrag en het eigen gevoel van welbevinden van jongeren.

Nederland staat bij vier van deze zes indicatoren in de top drie, maar scoort aanzienlijk slechter als het om armoede gaat. Nederlandse kinderen zijn over het algemeen gelukkig, maar toch leeft een deel van hen in relatieve armoede.De snor is weer helemaal terug in het Modebeeld

Lang is gevreesd dat de snor net zo'n wisse dood zou sterven als de baard voor hem. De baard die in de jaren 70 gezichtsbepalend was voor de popmuziek, denk maar eens aan Phil Collins die in zijn tijd bij Genesis meer leek op Paulus de Boskabouter dan op een popidool. Of wat te denken van Jan, Piet, Joris en Corneel? Die hadden baarden, die hadden baarden. Nog maar te zwijgen over vader A-Bram.

Het is niet de eerste keer dat de gezichtshaardracht drastisch heeft moeten inleveren. Rond 1900 was een volle snor en een flinke baard (het Albert Siebeling model) van levensbelang. De kans op overleven gezien de koude winters (er was ook nog geen centrale verwarming) was met vele malen groter dan zonder.

De baard was in de jaren 30 alweer uit het gezichtsveld verdwenen en de snor verloor in de breedte flink terrein. Rond 1935 werd de snor in een gereduceerd vierkant blokje bij ene zekere A.H (deze liefst niet te verwarren met onze Nederlandse grootgrutter met dezelfde initialen) uit Duitsland aangetroffen. Alleen de toetsenist van The Sparks probeerde eind jaren 70 dit model nog eens te hypen.

De snor heeft de tand des tijds doorstaan en is tegenwoordig weer een graag geziene gast in combinatie met een vlassig baartje op het gezicht. De snor had het het de laatste jaren zwaar te verduren en was op een haar na uitgestorven, uitzonderingen daargelaten.'Irak is nu slechter af dan onder Saddam Hussein'

Irak is er tegenwoordig slechter aan toe dan onder Saddam Hussein. Dat heeft de voormalige VN-wapeninspecteur Hans Blix gezegd tegen de Deense krant Politiken. Blix zegt dat het ingrijpen in Irak op een complete mislukking is uitgelopen en dat de Verenigde Staten in een situatie zijn beland waarin ze niet uit Irak kunnen vetrekken, maar waarin blijven ook geen goede optie is.

"Als de Amerikanen vertrekken dan bestaat het gevaar dat ze een land achterlaten waar een burgeroorlog gaande is, maar tegelijkertijd lijkt het er niet op dat de VS door te blijven de situatie kunnen helpen stabiliseren", aldus Blix, die zegt dat Irak er nu beter voorgestaan zou hebben als de oorlog niet had plaatsgehad.


Thermae 2OOO bron van weldaad

Op de top van de Cauberg in Zuid-Limburg ligt Thermae 2OOO. Een unieke locatie waar u temidden van een rustgevend landschap heerlijk kunt ontspannen. Optimaal genieten van wat moeder aarde zorgzaam bewaarde; warm mineraalrijk thermaal water. Een weldaad voor lichaam en geest.

Thermae 2OOO ligt in de schitterende omgeving van het Limburgse heuvellandschap. Samen met het uitgebreide programma aan mogelijkheden, de kuurbehandelingen én de bijzondere architectuur maakt dit Thermae 2OOO tot één van Europa’s meest toonaangevende kuuroorden. Thermae 2OOO is aangesloten bij de Vereniging Erkende Nederlandse Kuuroorden: VENK. Een erkenning die wordt verleend aan kuurcentra met thermaal water dat ter plaatse wordt gewonnen.Tattootje zetten

De Magic Tattoo Studio is sinds 1984 gevestigd in hartje Utrecht en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een van de modernste, meest gerespecteerde en klantvriendelijkste tattoo shops van Nederland. Kwaliteit, professionaliteit en creativiteit staan bij hun voorop en ze zorgen er altijd voor dat iedere klant met een tevreden gevoel en een waar tattoo kunstwerk naar huis gaat.

Dus ben je van plan een nieuwe tattoo laten zetten, kijk dan rustig daar even rustig rond op de portfolio’s van de tattoo artists Dick de Wit en Peter van Liempt.

Zij hebben een zeer ruime keuze aan tattoo designs in alle soorten, maten en stijlen, die ze, indien nodig, ook aan kunnen passen aan de wensen van de klant. Het is natuurlijk ook mogelijk om een zelf ontworpen tattoo te laten zetten, mits je het ontwerp hebt uitgewerkt in een duidelijke tekening met een minimale lijndikte van 0,8 milimeter.

Herken je Suusje al hieronder...?